Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní a veselá Hilary opět stojí před důležitým životním rozhodnutím - ztratila práci a rozešla se se svým přítelem. V novinách našla nabídku, že jistý bohatý pan Geddes hledá pro svého syna Victora pečovatelku. Hilary je přijata, ale brzy zjišťuje, že je to velmi obtížný úkol, protože Victor právě prodělává chemoterapii. Na Victorovo přání však zůstává, jeho stav se zlepší a nakonec se oba mladí lidé do sebe zamilují. Avšak nemoc se opět vrátí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Domácí úkol splněn. Dostatečně dojemný scénář, dobré herecké obsazení a pěkná lokalita. To vše osladit intelektuálským tlachání o umění, pár svůdných scén a nezapomenutelné oblékání kalhotek a máme tu povedený film. Jak říkám, domácí úkol splněn. Úplně je cítit to odšktávání splněných úkolů. Slzy, dojetí, romantika, erotika, poučení, sebeobětování, naděje..... Hotovo. Teď se jen zamyslet, proč divák cítí to tlačení na pilu. Příště více lehkosti a méně Klimta. Ty věčné záběry na nahou zrzavou krásku už byly opravdu moc. Ještě, kdyby to byla Julia, ale takhle.... Na druhou stranu, Campbell Scott je opravdu věrohodný a příběh opravdu natolik silný, že se na opakování v TV vždy ráda podívám, jen přepínám to přehnané předvádění rozdílných světů hlavního páru (nóbl restaurace versus disco bar). A pokaždé si v duchu přidávám epilog, ten mi k dovršení příběhu rozhodně chybí. A v každém období života je ten dovětek jiný. Nejčastěji si tento pár užije ještě krásných 5 let, než Victor zemře. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Že hraje na divákovy city? Mě to nevadí. A ti druzí? Tvrďáci přece nepláčou. :-) A kdo se stydí za slzy dojetí, měl by dát větší průchod svým citům, pokud nějaké má. Když někdo dojetím upustí skrývanou slzu, nedá se to přece chápat jako charakterová slabost. A kdo si to myslí, je bezcharakterní trouba. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

On a ona - bohatý a krásná - vzdělaný a chytrá - nemocný a čilá - hodný a milá - oba bolestně zamilovaní a čistočistou láskou se milující... On se prostě musel jmenovat Viktor a ona klidně třeba Hillary... ;-) . . . Copak asi dalo se uvařit z takto naložených ingrediencí (? ...a ani nevím, jestli jen konstatuju, nebo mám ještě sílu se ptát... ?) . . . Pointou téměř červenoknihovní drámo, dějem pak vykalkulovaná pohádka pro prima večer s prima partnerkou(em) u nějakého prima televizního kanálu... Tak ještě že na to máme škatulku v rámci žánru(ů), že... Naštěstí však přece jen špičkový režisér s inteligentním scénáristou a zkušenými herci, velkohollywoodským rozpočtem a silným pudem umělecké sebezáchovy nedali vzniknout nějaké telenovelové slátanině či pseudouměleckému blábolu, ale vyprodukovali rutinně kvalitní, sledovatelnou a snesitelnou směs romantické limonády a slzopudného dramatu, kterou d.m.s.n. v pohodě a bez ztráty pocitu intelektuálního nadhledu přežije i fanoušek zcela jiných žánrů... Nakonec, co si budeme namlouvat, J. R. - ta hvězda, co se nezdá - na tyhle role prostě skutečně má!... :-) - - - - - (Poprvé viděno 31.8.2008 na tv Prima, komentář zde jako šestadvacátý - 1.9.2008) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Všichni od začátku už víme jak to dopadne, nebo se modlíme, aby to tak nedopadlo, a komu to nedošlo tak je naštvanej. Hraje moc okatě na city. Je to až najivní. Velmi čitelný příběh. Pokud chcete dostat depku, nebo cinici se chtějí zasmát, romanticky zdrcené duše si chtějí zaplakat, tak prosím. Stopáž je poměrně dlouhá. Radší se kouknu na dokument o druhé světové. ()

Idril 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám proto, protože jsem četla knižní předlohu, a toto filmové zpracování se mi nelíbilo. Hlavní hrdinové, které sleduji ve filmu, nemají nic společného s těmi, které jsem potkávala v knize. Ani celková atmosféra příběhu a vylíčení milostného trojúhelníku neodpovídá tomu, co jsem četla. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama