Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akčné sci-fi kombinované s body hororom, čím sa dostávam k tomu, že by som radšej tento scenár videl v réžii Davida Cronenberga. Ten by z látky dokázal vyťažiť maximum a nemuseli by sme sledovať nekonečné prestrelky. Ale poteší brutalita, množstvo mŕtvol a nakoniec aj pointa, tá sa tvorcom vydarila a niekde v kútiku duše (alebo vďaka mimozemšťanovi v tele) mám menšiu výčitku, že nedávam štyri hviezdy. Mimochodom ide o esenciálnu osemdesiatkovú záležitosť, bohužiaľ ma s ňou nespája nostalgia, pretože som na film natrafil až 35 rokov po jej vzniku. 70% ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tajemné Zlo patří do svaté trojíce filmů o policejních parťácích vs nebezpečný mimozemšťan. Tuhle jízdu řadím hned po Temném Andělovi a třetí příčku obsazuje Zlomek Sekundy. Jednalo se zde spíše o parazita, který potřebuje lidské tělo k pohybu.Ovšem jeho vzhled byl bombastický. Claudia Christian je kočka jak cyp. Perfektní scéna ze strip baru a hned na to ušukání k smrti v autě. Danny Trejo samozřejmě nesměl za mřížemi chybět - Hele ty hipíku, co to tady kecáš.... ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle momenty prostě miluju film, takovejhle poklad se nenajde vůbec často ! Pár let předtím, než si Kyle MacLachlan střihnul agenta Coopera ( pro tu roli se narodil ) bojuje v poctivým osmdesátkovým béčku proti emzákovi, kterej mění těla rychlostí, kterou by moh’ závidět i Sparťanskej management při výměnách trenérů. Jeho parťák skoro polovinu filmu netuší, že maká s marťanem-klaďasem a ve výsledku je z toho zručně natočená, místy až brutálně roztomilá píčovinka, která chvilkama lehce evokuje Temnýho Anděla s Dolfíkem. Já se bavil skvěle a sázím plnotučnou čtyřku 💅 ()

sud 

všechny recenze uživatele

I s odstupem času zábavné akční sci-fi béčko. Může za to mimo jiné skvělá atmosféra, zajímavý příběh, slušná a poměrně krvavá akce a celková osmdesátková nekorektnost. Režisér vsadil na neokoukané tváře a měl při jejich výběru šťastnou ruku (především Kyle MacLachlan tak trochu trénující na agenta Coopera). Výraznějším záporem je však příliš výrazná disharmonická hudba, která se sice do některých scén hodí, ale jen do některých. 70%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Představte si, že se tenhle film svého času dostal do našich kin. Hravě si spočítáte kolik diváků bylo ochotných do téhle břečky investovat. Investovat do ní totiž nehodlali ani producenti a tak film podle toho vypadá. Výprava a vše kolem dohromady nemá větší hodnotu než 20 USD, ještě když kurz nepadal strmě dolů. Podle "nákladné" produkce vypadá i herecké obsazení. Kyle McLachlan a Michael Nouri opravdu nejsou bombastičtí herci a film svojí přítomností háží do televizně-seriálové roviny. Ovšem ze svých zdechlých úspor producenti vytasili pár babek navíc na tehdejší sexy idol Claudia Christian, která byla na filmu asi to nejdražší (a nejatraktivnější) a stála dolar a devadesát centů k tomu. Největší švanda byla, když se film pokusil o něco akčního. Dlouho jsem se tak nezasmál, když po scéně pobíhali dva agenti v nažehlených sakách a se zanícenými rypáky honili vetřelce. Námět určitě originální nebyl a lze v něm objevit zjevnou inspiraci ve scifi dílech staršího data, zvláště pak inspiraci klasickými béčkovými scifi opusy a to jak z filmových řad, tak i z početného zástupu literárních kousků. Na triky už v prasátku doláče nezbyly a tak film vypadá nedodělaně, tváří se nesmírně vážně a má hnusnou kameru respektive vizuál ze kterého vám bude na blití. Odpad jsem nedal jenom proto, že jsem se bavil nad tím, jak je to celé amatérsky až ubohoučce natočené, co taky čekat od fádního Jacka Sholdera, že, tváří se to sofistikovaně a ještě se to dočkalo pokračování. Laciné scifi po všech stránkách. Mé hodnocení: 20% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Během úvodní honičky se u černého Ferrari střídavě mění 2 poznávací značky. (Fenk)
  • Počas prenasledovania auta značky Ferrari na začiatku filmu jeho logo mizne a znovu sa objavuje, čo sa deje niekoľkokrát. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama