Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak na to, v jakých připitomělých komediích hraje tato dobrá herečka Julia Roberts, tady si vybrala opravdu skvěle a dokonale ukázala, jak umí hrát. Nevím, jestli je to zrovna na Oscara, ale hrát umí a toto je důkaz - její asi nejlepší film. Děj je dobrý, má spád, i když se toho zase neděje tolik, příjemně to utíká a vy se jen vezete a kocháte. Tohle se teda rozhodně povedlo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S Julií Roberts jsme si nepadli do oka asi hlavně proto, že měla štěstí na samé sračky typu "Ugly Woman", které já sleduji velmi nerad. V tomhle filmu si však střihla jedinečnou one woman show. Tu starostlivou houževnatou neslušnou matku tří dětí, která má však neuvěřitelně dobré srdíčko a sociální cítění, by ji zde málokterý člověk dovedl nevěřit. Z mého pohledu se rozhodně jednalo o její životní roli. Duel obyčejného jednotlivce proti bezpráví je vždy sázka na jistotu. Zvláště tehdy, je-li film inspirován skutečností. Je určitě fajn občas vidět, že je v moci jednoho člověka, dovolat se nějaké té spravedlivosti v současném nespravedlivém světě, i když si to žádá opravdu hodně úsilí. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybral uživatel fimler. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

NAJVIAC - NAJSEXY - ženský herecký výkon v hlavnej úlohe, aký som kedy videl, podotýkam, ocenený Oscarom, hovorím o Julie Roberts, ktorá je tak vzrušujúca, že som nechcel, aby to skončilo. K Oscarovi - jej dopomohol, všestranný - Steven Soderbergh, pre ktorého je rok 2000. , zlomovým - prelomovým obdobím, keď náramne zužitkuje ponúknuté šance - svojich dvoch filmov v jednom ročníku, dostane jednak cenu akadémie za réžiu - za film Traffic, kde bodoval i herecký výkon - Benicio Del Toro, či práve Erin Brockovich, tomuto snímku sa dostáva výsady spočívajúcej v nomináciach pre najlepší film a réžiu. Vyjde síce naprázdno, ale práve Julia - EXCELUJE na celej čiare, výborne sa na ňu pozerá, má vynikajúci scenár, a dáva to tej úlohy maximum svojich psychických síl. Všeobecne mám rád snímky - podľa skutočných udalostí, ktorých myšlienka sa spája s vyriešením dákeho problému. Tu sa jedná o stovky - poškodených, zároveň nakazených ľudí, ktorí doplatili na ľahostajnosť firmy, ktorá znečisťovala podzemné vody, vďaka tomu prišli teraz ľudia do kontaktu s vodou, ktorá im zničila zdravie... Je to príbeh ženy Erin Brockovich, ktorá chce otvoriť tento, takmer - zabudnutý prípad, a je ešte otázne, ako sa k nemu dopracuje. Na začiatku sa dozvedám, že je Erin v nezávideniahodnej situácii, bez práce, akurát mala autonehodu, ale nezavinila si ju Ona, má 3. deti, dva - krát je rozvedená, pričom ju obhajuje pri tom ( POZOR - myslím pri spomínanej autonehode ) - advokát - Ed Masry, ku ktorému sa neskôr dostane do pracovného kontraktu, ale nie cez posteľ, začína ako asistentka - neskôr sa vypracuje, práve v tejto kauze, kde sa jej potom posunie kariérny rebríček smerom nahor, pravdaže, začiatky sú ťažké. Sused je motorkár - bez práce, do ktorého sa zamiluje, ktorý jej bude pomáhať s deťmi... Prostý - typický film, ktorý naberá na obrátkach, vďaka výkonu Julie Roberts, na ktorej som si išiel pomaly oči - vyočiť ! Niečo parádne, ako často mení bielizeň, nádherný výstrih, a ten božský pohľad - na Bohyňu krásy + bez snaženia, t.j bez kvalitného hereckého výkonu by to nešlo. Keď spojím krásu + výkon = Udalosť ! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

A přesně v takových rolích Julii žeru. Sympatická žena se zdravým sebevědomím a trochou drzosti v těle bojuje proti bezpráví páchaném na nevinných lidech. Pohádkový příběh, na kterém je nejkrásnější fakt, že se skutečně stal. Chválím také Newmanovu hudbu a Eckharta, ten chlap je proklatě sexy i se šátkem na hlavě. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Theresa Dallavale: "Okay, look, I think we got off on the wrong foot here." Erin Brockovich: "That's all you got, lady. Two wrong feet in fucking ugly shoes." /// Erin Brockovich prezentovaná tímto filmem je jednoduše fucking great. A rozhodně se tomu neříká jenom "kozy". ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Všimněte si, že když jde poprvé Erin (Julia Roberts) do archívu, má kopírka modré tlačítko pro start. Když tam přijde podruhé, má už zelenou barvu. (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 125,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 256,3 mil. (NIRO)
  • Tričko se zlatým nápisem "Oakton Cougars" našel štáb v sekáči. Když pak hledali online, co nápis znamená, přišli na to, že jde o název školy ve Virginii. Kontaktovali ji, jestli mohou tričko ve filmu použít. (don corleone)

Reklama

Reklama