Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rychlá, přímočará jízda, určená hlavně pro cílové nenáročné publikum, které si chce u filmu především odpočinout a pobavit se, případně si nahnat i trocha toho adrenalinu. Vytýkat tomuto typu podívané jednoduchost zápletky a částečně i její naivnost a nepřesvědčivost, by zde pak bylo velmi snadné, já se mezi tyto šťouraly a pozéry ale nezařadím, jelikož jak pokaždé u takovýchto snímků tvrdím, zde je jednoduchost a přímost naopak nutností, jelikož cokoliv jiného má neblahý vliv na zábavnost a spád, a o to v nich jde v prvé řadě. O to víc je tu pak milé překvapení, že zde dojde i k několika nečekaným zvratům, to nejpodstatnější každopádně je, že tu funguje akce, které je docela dost, je efektní, nápaditá a chvílemi působí i poměrně nekompromisně, což já velmi rád. S atmosférou je to ale na hraně, sice je tu k onomu typu filmu slušně navozena, na druhou stranu není ani trochu výrazná, což se ale týká i celkového zpracování, které je uspokojivé, ale též nepřináší žádný osobitý tvůrčí styl, jenž by to alespoň trochu ozvláštnil. Obsazení jinak není žádná hitparáda, kdy především hlavní hrdina je takový divnotýpek, i když určité charisma mu upřít nelze, ale ani nikdo z dalších herců tu také není žádný výrazný, či zajímavý ksicht, což se pak následně bohužel odráží i na veškerých postavách, z nichž snad nelze ani vybrat jediného zástupce, který by to byl schopen nějak vyloženě v tomto ohledu pozvednout. To jsou ale už jen detaily, zásadní zkrátka je, že jako akční jednohubka Ztracená kulka rozhodně nenudí, naopak funguje na své možnosti vážně důstojně a zábavně, takže nakonec ve výsledku jde i o docela fajn podívanou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto francouzského akčňáku mi bylo, jako kdybych se časem vrátil do nejslavnější tvůrčí éry Luca Bessona. Výborná akce jde ruku v ruce s hloupým dějem. Ale hlavní postava, kterou tu hraje Alban Lenoir je Vám tak sympatická, že se jenom kocháte a užíváte si konečně jednoduchý, ale účinně dynamický francouzský akčňák, jaký tady dlouho nebyl. ()

Reklama

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Příjemné žánrové překvapení. Do kapse strčí The Old Guard a asi i Project Power, kdybych měl odvahu to vidět. Díky devadesáti minutám děj odsýpá a je naplněný solidní akcí, které kraluje honička na dálnici a potyčka na policejní stanici, za kterou by se nestyděl ani Terminátor. A když k tomu připočtu sympatické postavy, které neztratily celý mozek, přehlédnu i jednoduchoučký příběh. Až nebude vědět, co si dát, naordinujte si toto old schoolové ohlédnutí na Netflixu. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přesně proto ten N miluju. Naprosto nenápadný, nic neříkající flák od frantíků, kteří opět ukázali, že umí. Tuctový příběh o dokázáni neviny, který je uchopený po řemeslné stránce skvěle. Dialogy netrhají uši, akce je opravdu výborná a místy umí jít až na dřeň. Po dlouhé době jsem se bavil i u automobilové honičky. S hlavní postavou jsem se chvíli sžíval, ale nakonec jsem si k ní cestu našel. Bavilo mě i to, že z kluků zkorumpovanjech šel respekt a věděli jste, že si s nimi není radno zahrávat. Celkově fajn jednohubka, která spolehlivě zkrátí dlouhou chvíli. Velká spokojenost a 80 procent. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Hups …. No, je to takové rozporuplné, že jsem to nakonec asi po půl hodinovém uvážení zařadil do neutrálního průměru a kvůli výborně natočené akci zaokrouhlil nahoru třetí hvězdou. Co se týče úvodu, byl jsem z toho trochu roztržitý, hned se tu sneslo na rychlo velké množství postav, tak jsem se v tom nemohl snadno orientovat – ne, že by to bylo nějak těžké na pochopení. ;) Hlavně mi to nějakým dějem a zápletce přišlo takové nulové a hlavně divné. XXX zkorumpovaných poldů, a náš ústřední herec či hrdina proti nim, prostě to bylo takové divně pojaté. Ale akce byla fantastická, takže díky bohu za ní. To zas se musí frantíkům nechat. Střílení a sem tam nějaké bitky – ok. Ale ty automobilové naháněčky, především ta dlouhá, finální? To jsem se kochal blahem. Natočeno možná ještě lépe, než některé áčkové filmy. Jenže to je vše ke kladům, takto si to podruhé už nepustím. I herecké obsazení a jejich postavy nic moc, krom hlavního hrdiny, který mi seděl ze všech nejvíc. Hudba – normál. Jinač, abych nezapomněl na ten útěk z policejní stanice. Určitě mě pobavil, než abych ho bral vážně. Říkal jsem si přesně to samé, co zde psal uživatel Ouwen, logika zde chyběla. Ale na to jsem už zvyklý u ostatních, současných filmů. No, takže aspoň díky akci čistý průměr, holt ostatní aspekty mi k tomu chyběly, nedá se nic dělat. Mohlo to být ale lepší …. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Upravený Renault Clio z úvodu filmu má za předními sedadly motor Lamborghini. Zajímavé je, že samotný Renault vyrobil stejnou generaci Clia také s motorem umístěným za předními sedadly. Šlo o variantu Clio V6 s třílitrovým šestiválcem a pohonem zadních kol. Ve dvou sériích vzniklo méně než tři tisíce kusů této sportovní verze. (FIAT 500)
  • Když Charas (Ramzy Bedia) a Lino (Alban Lenoir) přijedou do tajného skladiště, kde by měla být nová policejní základna, je hala plná nových vozů Renault Mégane RS. (FIAT 500)
  • Štáb měl k dispozici hned několik replik slavného Renaultu 21 Turbo. Lze to poznat především díky koncovkám výfuku, které repliky měly. Ve scéně, kdy Renault jede za kamionem, má pouze jednu velkou koncovku a v další scéně, kdy tlačí policejní Mondeo, má zdvojenou. (UncleMorty)

Reklama

Reklama