Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Wow, málokdo dokáže nacpat do jednoho filmu špičkovou sportovní show včetně skvěle sestříhaných zápasů a neméně skvělé muziky, rozjet mistrovské drama o mistrech, o těch druhých a o těch kdo stojí za nimi, a ještě nabořit obraz ikon americké sportovní veřejnosti ještě víc než to udělal Poslední Skaut (a že ten se s tím moc nemazal). Další z těch snímků, o kterých se říká, že jsou skoro tři hodiny krátké aneb Guliver Stone to opět dokázal. Ode mě 80%. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Abych tenhle film viděl v místním letňáku, museli můj táta (kvůli mně) a jeden zdejší fanoušek Olivera Stonea zaplatit lístky štamgastům z přilehlý hospody, protože "dokud tady nebude dvacet fyzickejch osob, tak vám ten film fakt nemůžem pustit, kluci," tvrdil promítač opravdu "nešťastně". Chlapi šli po dvaceti minutách znechuceně zpátky na pivo a promítač se za náma tři hodiny vztekal. Nebyla to nakonec taková pecka, v jakou jsme doufali, ale ten pocit vítězství v nás zůstal ještě docela dlouho. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

O americkém fotbalu sice nevím vůbec nic, ale tenhle film mě fakt dostal. Nechápu, jak se Stoneovi podařilo nacpat do jednoho filmu tak kvalitní herce. Scénář je také skvělý, i když se nejedná o americký fotbal jako takový, ale spíš o prohnilostv pozadí. A scény hry samotné patří mezi jedny z nejlepších akčních scén, co sem kdy viděl. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinová pořádně našlapaná exkurse do amerického fotbalu. Jakkoliv se o tento sport nezjímám, tak přiznávám, že mě to pohltilo a přes dlouhou stopáž jsem se ani chvilku nenudil. Největší zásluhu na tom má výtečná Stoneova režie. Al Pacino potvrdil svou pověst a Cameron Diaz příjemně překvapila. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinka se dá zařadit mezi nejsilnější filmové momenty co jsem kdy viděl. Bombasticky nasnímaný zápas, do toho nabušená muzika a skvělá Stoneova režie zarazí do sedaček způsobem nevídaným. Když se k tomuhle přičte skvělý scénář, perfektní akční kamera a brutálně střižené scény zápasů, kdy bahno a krev stříká až na kameru, vyjde nám jedna z největších bomb sezony majíc nejen chytlavý vizuál, ale i silnou výpovědní hodnotu, pokud člověk umí číst mezi řádky. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Al Pacino prohlásil, že po sérii policistů a gangsterů si roli odlišného charakteru vyloženě užíval. (Dr Lizal)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 117 krát. (fishki)

Reklama

Reklama