Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

okkac 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička s trochu hloupým scénářem a několika logickými dírami, ale jako oddechová řežba je to výborný. Navíc díky párování obojků, kde se partneři od sebe vzdálí více, než 50m nebo jeden z nich zemře, tak vybuchne obojek i tomu druhému, takže se zde dočkáme hodně explozí s patřičně červeným efektem. ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Natočit pokračování filmu s tak originálním námětem, aby zároveň nezůstalo jen u pouhého okopírování, je těžké. A přestože se režie alespoň na chvilku znovu zhostil Kinji Fukasaku, kvalitu prvního dílu rozhodně neudržel. Souhlasím s ostatními, že se film rozjíždí dost slibně a chystá se další pěkná vyvražďovačka mezi žáky, jenže pravidla jsou tentokrát jiná a musím říct, že celá pointa soutěže je strašně chatrná. Scénáristé měli na scénář zřejmě hodně málo času, protože je tam neuvěřitelné množství nelogičností a všechno je to upraveno tak, aby se tam prostě střílelo, umíralo a tekla krev. Ale nelogičnosti by ani tak nevadily. Co jsem totiž opravdu nesnesl, bylo přehrávání (už v prvním díle to byl děs). Hlavně co se týče hlavního hrdiny z řad žáků. Jeho neustálé řvaní a naštvaná tvář mi od začátku lezla na nervy. Taktéž umírání jednotlivých studentů, které probíhalo téměř pořád stejně (umírání, seběhnutí ostatních nad umírajícím, poslední povzbudivá slova umírajícího a pak už jen řev a vyběhnutí několika nasraných jedinců do boje). Ale musím také něco pochválit a to je v první řadě skvělá hudba a taktéž některé akční momenty. BR2 se prostě s jedničkou srovnávat musí a vyšlo jako hodně nepovedené pokračování, které se snažilo vypadat úplně jinak, bohužel za cenu mnohem horší kvality. Zklamání... (A pro fanoušky Takeshiho Kitana upozornění, že se mihne jen v jedné scéně. Teda takové zanedbávání hereckého umu se jen tak nevidí;)). ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stále svým způsobem netradiční a originální námět, zpracování a celkové provedení však už slabší...Jednička se mi líbila víc tento krvelačný boj tentokráte za účelem likvidace teroristické skupiny mi nic neřekl..Trochu přehnané, nelogické (mladí lidé bez žádného výcviku, ber a jdi, umí zacházet se složitými zbraněmi, střílení bez skoro žádného dobíjení atd) a celkové odbyté, slabší scénář...Co se týká akce tak dvojka je sice o málo akčnější, efektivnější a celkově krvavější ale to je tak všechno..Svým způsobem se jedná o silně protiamerický film. Hudba, akce 2+ jinak samý mínus. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kenči Fukasaku stvořil v roce 2000 nesmrtelnou klasiku, která vyráží dech a ve mě zanechala nezapomenutelné vzpomínky jako málokterý film. V tomto filmu se k ději vrátil, ale bohužel hned po prvním natáčecím dni zemřel a na jeho místo nastoupil jeho syn Kenta. Syn sice není jako otec a samotného by mě zajímalo, co by vzniklo, kdyby Kenči žil. Připadalo mi, že vraždění dětí dětmi nefunguje tak skvěle jako v prvním díle. Působilo to na mě jako tuctový akční film, který 1. dílu možná trochu kazí jméno. Co se týká mého hodnocení, tak tento snímek považuji za čistý průměr, ale pamatovat si ho budu dlouho, protože tyto díla mohou napadnout natočit jen šikmooké pány v dalekém Japonsku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že to nie je také ako jednotka. Stáva sa z toho propaganda a všetko začína byť na príbehu účelové. Ale kupodivu to stále baví. Film už nie je taký elegantný a dych berúci ako jednotka ale veľmi zaujímavým spôsobom stavia prvú časť do diskurzu a kontradikcie. Dá sa o tom diskutovať poriadne dlho ( ak je na stole správne pitie a snack), a takých filmov( ktoré nedosahujú kvalitu originálu, ale rozpráva sa o nich) nie je veľa. Myslím, že by si séria zaslúžila lepšie pokračovanie alebo finále. Ale mimo toho, to stále prinieslo v prelomových rokoch myšlienky a postavy, ktoré by dnes vďaka PC až tak hladko nefungovali. Pozerateľný priemer. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama