Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

emo 

všechny recenze uživatele

Smiešne a zbytočné pokračovanie BR s ďalšou pseudo-myšlienkou... Nasmial som sa poriadne, tak aspoň to je plus... Je tu viac akcie, ktorá je však až na zaplakanie neoriginálna a doslova kopíruje scény z Ryana, Skaly, Obojku, Running Mana a bohvie čoho ešte. Najväčšia katastrofa sú však dialógy, ktorých je tu bohužiaľ požehnane. Pozrite si to, aby ste nemali pocit,že vám niečo dôležité ušlo... ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Oproti originálnej a napínavej jednotke, je toto prepad rovno do suterénu.... Ešte prvá polovica celkom ujde, ale od momentu keď sa obidve mládežnícke skupiny spoja, a zakopú vojnovú sekeru je to katastrofa.... Neuveriťelné žvásty hlavných postáv sú prerušované slaboduchými prestrelkami, kde vycvičený japonský vojaci hlúpo nabiehajú pred samopaly povstalcov. Navyše ešte aj niekoľkokrát úctivo čakajú kým si decká poplačú nad svojimi padlými... Ach, jaj...Pripomínalo mi to tretotriedne americké akčné béčka, alebo prisprosté strielačkové hry pre mládež, kde je inteligencia nepriaťelov na rovnakej, dementnej úrovni.... Komické prehrávanie toho učiťela, alebo nefungujúca (vlastne smiešna) charizma vodcu odboja tomuto paskvilu už len nasadili korunu.... Takže nakoniec dve hviezdičky sú prakticky iba za odvahu akou sa japonský tvorcovia pustili do tejto vskutku originálnej teroristickej agitky. Len to spracovanie je akurát možno pre fans Mangy, ku ktorým ja nepatrím... ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád Battle Royale a pokladám ho za fim, ktorý jednoznačne nepotreboval žiadne pokračovanie. A už vôbec nie takéto priblbé. Všetko dobré z BR1 (okrem technického prevedenia a bojových scén, ktoré sú rovnako skvelo natočené) tu buď úplne chýba alebo je obrátená naruby a tým pádom vôbec nefunguje. Kým v jednotke sa filozofická rovina točila okolo kritiky spoločnosti, tu sa z toho vykľul nejaký nezmyselný "všetci deti spojme sa bojujme proti dospelým a za príklad si zoberme krajinu, ktorá je už 20 rokov vo vojne a tie chúďatká detičky v nej sa ešte stále dokážu usmievať" a spolu s nechutne odpornou scénou pádu dvoch budov silne pripomínajúcich dvojičky to už nebezpečne hraničí s teroristickou propagandou. Zmizla takisto akákoľvek snaha o psychologizáciu postáv. V jednotke každý mohol mať niekoho s kým sa dokáže stotožniť, tu je to vyslovene nemožné, lebo jediné čo vidíme, sú figúrky slúžiace jedine na bojové scény, aby mal kto umierať. Jediná postava, u ktorej sa tvorcovia unúvali vykresliť ju lepšie ako jednorozmerne (povedzme dvojrozmerne), je Shuya (u neho to mali ešte aj uľahčené, keďže je to hrdina, ktorého poznáme už z jednotky), ale z môjho pohľadu to bola snaha zhola zbytočná, lebo mi celý čas prišiel jedine k smiechu. A teraz ešte zlatý klinec. Jedným z najväčších pozitív jednotky je imho to, že takmer neustále pracuje s cynickou nadsádzkou, čo onú kritiku systému ešte zvýrazňuje, ale nedovolí jej skĺznuť k priamočiarosti a samoúčelnosti, dvojka z nepochopiteľných dôvodov sa tohto úplne zriekla a pre zmenu si vypožičala časté špecifikum amerických propagandistických snímkov (čo je vzhľadom na vyznenie filmu zase viac ako smiešne) - patetickosť, ale v takej nehoráznej miere, až to pekné neni (ešte pripomieniem, že som človek, ktorý si z patetizmu väčšinou až takú ťažkú hlavu nerobí a dokážem sa cez to relatívne ľahko povzniesť - ale toto je už aj na mňa moc). Keď si k tomuto pridáte ešte to najvýraznejšie a najneznesiteľnejšie prehrávanie hercov, aké som kedy vo svojom živote videl (už mi veľmi dávno nikto neliezol na nervy tak ako učiteľ a blonďák, na ktorého meno si nespomeniem) a zase raz smiešne vykradnutie Vojaka Ryana a jeho "vylodenia v Normandii", tak nemôže vzísť nič iné, ako jeden nepodarený a absolútne zbytočný film, ktorý nikdy nemal vzniknúť, lebo len kazí meno dokonalej jednotke. 2/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O dost jine nez prvni dil, ale presto opet masakr. Ucitele tu tentokrat dela nejakej psychopat, ale je ultra vostrej. Vsechno zacina opet nejakym tim info o programu BR, studentum se to samozrejme nelibi a zacne tect krev. Pak se ale nepresunem na ostrov, kde by se studenti pozabijeli, misto toho se z nich udela zasahova jednotka a jde sejmout teroristu, vyherce z prvniho dilu. Napad rozhodne slusnej. Prvni hodina je naprosto totalni ultra masakr, kde behem 40 minut pochcipa vic nez polovina z 42 zaku, vsude samy vybuchy, atmosfera strachu a litry krve. Pak bohuzel dojde na 30 minut kecu, kde neni nouze o hrdinske projevy, dojemne sceny a zivotni moudra, ale aspon, ze to moc nenudi. No a pak pribehne na prezivsi studenty vojsko a zacne dalsi ultra masakr. Herci jsou vcelku v pohode, obcas sice rvou vic nez je nutne, ale nic extremniho. Do toho naprosto perfektni hudba. Sice slabsi nez prvni dil, ale nemuzu si pomoct a i pres tech slabsich 30 minut musim dat 5*. ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Natočit pokračování filmu s tak originálním námětem, aby zároveň nezůstalo jen u pouhého okopírování, je těžké. A přestože se režie alespoň na chvilku znovu zhostil Kinji Fukasaku, kvalitu prvního dílu rozhodně neudržel. Souhlasím s ostatními, že se film rozjíždí dost slibně a chystá se další pěkná vyvražďovačka mezi žáky, jenže pravidla jsou tentokrát jiná a musím říct, že celá pointa soutěže je strašně chatrná. Scénáristé měli na scénář zřejmě hodně málo času, protože je tam neuvěřitelné množství nelogičností a všechno je to upraveno tak, aby se tam prostě střílelo, umíralo a tekla krev. Ale nelogičnosti by ani tak nevadily. Co jsem totiž opravdu nesnesl, bylo přehrávání (už v prvním díle to byl děs). Hlavně co se týče hlavního hrdiny z řad žáků. Jeho neustálé řvaní a naštvaná tvář mi od začátku lezla na nervy. Taktéž umírání jednotlivých studentů, které probíhalo téměř pořád stejně (umírání, seběhnutí ostatních nad umírajícím, poslední povzbudivá slova umírajícího a pak už jen řev a vyběhnutí několika nasraných jedinců do boje). Ale musím také něco pochválit a to je v první řadě skvělá hudba a taktéž některé akční momenty. BR2 se prostě s jedničkou srovnávat musí a vyšlo jako hodně nepovedené pokračování, které se snažilo vypadat úplně jinak, bohužel za cenu mnohem horší kvality. Zklamání... (A pro fanoušky Takeshiho Kitana upozornění, že se mihne jen v jedné scéně. Teda takové zanedbávání hereckého umu se jen tak nevidí;)). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)

Reklama

Reklama