Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (664)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hodnotit podle toho, jak tenhle film vnímám dnes, to znamená podprůměrnými dvěma hvězdičkami pro typické akční SF béčko z let osmdesátých (s momentálně už směšnými efekty a slabými hereckými výkony), nebo dát 4 až 5 hvězdíků s ohledem na nadšení, když jsem film viděla poprvé coby puberťačka? Je to zapeklité dilema, které jako obvykle vyřeším kompromisem, tedy mírným nadprůměrem. Dlužno dodat, že "RoboCop" si nikdy mé srdce tak docela nezískal, ale bavil mě a vždy jsem padouchům přála pořádnou nakládačku:-). 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $53,424,681Tržby Celosvetovo $62,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $453,438 //počet predaných kusov 33,864Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Film zdobí výborná technická stránka, kde triky a masky hrajú hlavnú úlohu, taktiež príbeh ma fajn momentky, občas príde aj na nejaké to odľahčenie, nechýbajú krvavé scény a brutalita, vydarená akcia, skvelá hudba od Basila Poledourisa. Nuž keď sa to pekne všetko zhrnie dá sa povedať, že režisér Paul Verhoeven bol pri chuti a ponúkol týmto filmom mix všetkého možného, vrátane jemu neodpustiteľnej štipky erotiky. /85%/ ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalsich filmov 80-tych rokov, na ktorom som v detsve vyrastal. Posobi to takto ako detsky film o dobrom policajtovi-robotovi, ktory bojuje proti gangom, ale v skutocnosti je to film v niektorich statoch pristupny az od 18-tich rokov kvoli brutalite a krvi, ktorej Paul Verhoven nesetril, ale aj tento film patril medzi jednym z tych, ktory bol pred dvadsiatimi rokmi casto nahravany na VHS-ky a navzajom sme si tieto filmy vtedy poziciavali, kym otvorili videopozicovne. Dnes by som dal tomuto filmu asi 80%, ale nostalgia je silnejsia, takze 100%, pretoze toto su presne filmy, ktore mam velmi rad. Skoda, ze dalsie casti sli dolu vodou... 11.11.2010 ________ Peter Weller - (Policajt Alex J. Murphy / RoboCop) +++ Nancy Allen - (Policajt Anne Lewis) +++ Ronny Cox - (Dick Jones) +++ Miguel Ferrer - (Bob Morton) +++ Robert DoQui - (Seržant Warren Reed) +++ Ray Wise - (Leon C. Nash) +++ Felton Perry - (Johnson) +++ Hudba: Basil Poledouris +++ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viděna ještě krvavější Director's Cut. Jinak samozřejmě nesmrtelná klasika, která kdysi čile kolovala na WHS. Dnes si troufám tvrdit že kult. Není dne, abych nepomyslel na toužebně očekávaný remake. Clarence J. Boddicker, Leon C. Nash, Emil M. Antonowsky, Joe P. Cox a Steve Minh to je pětice pěkně ostrých záporáků, které stojí za to si připomenout. 100% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Americký debut nizozemského filmaře Paula Verhoevena, který nejdřív scénář k Robopoldovi vyhodil do koše, aby ho následně manželka přesvědčila, že na tom přece jenom něco je a že má spoustu podvratných spodních tónů. Film, který prvně vznikal jako další z tuctových béček za pouhých 13 milionů dolarů (a vydělal na sebe čtyřnásobně!) u společnosti Orion, zodpovědné například za prvního Terminátora, obsahuje všechna typická verhoevenovská témata - nemyslím tím zrovna to neustále omílané násilí, ale především krizi identity. Ve středobodu každého Verhoevenova snímku stojí tělo, v připadě RoboCopa tělo lidské, společenské, sociální a politické. Bludný Holanďan jakožto pozorovatel cizí země reflektuje 80. léta jako ryze reaganovskou éru, v níž je společnost ovládána zkorumpovanými a zločinnými korporacemi, přichází komercionalizace a otupění příjemce (trefné televizní reklamy či pořady) a hlavně nefunkčnost mýtů jako takových. Není se ani čemu divit, že se zde staví na westernových a komiksových půdorysech. Novodobý příběh Ježíše (rozstřílení Murphyho připomínající ukřižování Krista, přihlížející parťačka Lewisová jako Marie, následné vzkříšení a závěrečná chůze ve vodě) přicházejícího spasit Ameriku se dočkal dvou slabších pokračování (druhý, nedoceněný díl režírovaný komiksovým autorem Frankem Millerem, přehodil výhybku z leva do prava, třetí trpí úlitbou na dětské diváky a Roba vyřadil na delší dobu z provozu) a velice slabého seriálu a na základě něj ještě horších televizních filmů. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (109)

  • Auto, které používá RoboCop (Peter Weller) i zbytek policejního sboru, je typ Ford Taurus, modelový ročník 1986. Původně měl robotický policista jezdit ve vlastním futuristickém, ryze filmovém vozidle, ale Paul Verhoeven poté viděl na ulici Taurus a rozhodl se ho použít do filmu. Není v podstatě skoro nijak upravený nebo zamaskovaný, a proto ve filmu, který se odehrává v budoucnosti, působí ve službách policie velmi archaicky. (Stejšn)
  • Budova sídla vedení OCP je ve skutečnosti městkou radnicí v Dallasu. Nejedná se však o mrakodrap. Skutečná je pouze spodní část budovy, zbytek mrakodrapu je dokreslovačka. (Dinsberg)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama