Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (54)

Vraždy v Midsomeru (1997) 

Vraždy v Midsomeru jsou super. I přes vtípky, že na tom místě už musí zbývat posledních pár šťastlivců. Inspektor Barnaby (John Nettles) je velký sympaťák a muž na svém místě. K ruce má vždycky nějakého pomocníka (já osobně mám nejradši namistrovaného seržanta Dana Scotta). Díly jsou různé, ale musím říct, že mě snad žádný ještě nenudil natolik, abych nedokoukala - nejradši mám díly s trochou tajemna, zvlášť jeden o čarodějnici, kde se Dan Scott zamiluje (nebo to tak přinejmenším vypadá). Neříkám, že se dívám každý den, ale když už potřebuju vypnout, tak se ráda posadím do křesla, udělám si dobrý kafe a strávím dvě hodiny odhadováním vraha a kocháním se nádhernou Anglií. A jsem moc zvědavá, jak se mi budou líbit nové díly s novým inspektorem Barnabym v podání Neila Dudgeona. Btw: když jsem byla malá, měla jsem z midsomerské znělky husí kůži. Brr! :) ()

Série 1 (1997) (S01) 

Za mě je první řada plná dobrých, ale v rámci seriálu spíš průměrnějších dílů. Seznamujeme se s Barnabym a jeho rodinou a taky Benem Jonesem, kterému občas jede pusa dřív než se zapne mozek. Některé jeho výroky by už dnešní televizní cenzurou rozhodně neprošly. ()

Smrt staré dámy (1997) (S01E01) 

Tvůrci hned ze začátku pěkně šlápnou do pedálu a nebojí se šokovat. Skvěle zamotané, Barnaby machr. Divná dvojice matka/syn se pak objevuje ještě v jednom dílu. Za mě palec hore! 4,5* ()

Psáno krví (1998) (S01E02) 

Kurňa! Konec jak vystřižený z hororu! ()

Smrt darebáka (1998) (S01E03) 

Konec je hodně podobný jako u Psáno krví. Podobně šíleně hororový. 3,5* ()

Věrnost až za hrob (1998) (S01E04) 

Fakt vám přijde ten začátek špatnej? Já si hned řekla, že na takovou akci bych strašně ráda zašla. :D ()

Smrt v přestrojení (1998) (S01E05) 

Téma sekt není můj šálek čaje, to se přiznávám. Nějak jsem se do tohoto dílu nedokázala zakoukat. ()

Stín smrti (1999) (S02E01) 

Spoiler! Smutný díl po vícero stránkách a já nějak nedokážu zpracovat to Barnabyho prohlášení o nešťastné náhodě. Dát někomu na hlavu oprátku, postavit ho na vratkou židli a odejít kouřit je nešťastná náhoda? Ale jděte. ()

Škrtičův les (1999) (S02E02) 

Bavilo mě, jak je tady všechno propojené. Všechna čest Barnabymu a Troyovi, že se z toho vymotali. :D ()

Hlas krve (1999) (S02E04) 

Souhlasím s komentářem Cimr. ()

Smrt vandráka (1999) (S03E01) 

Barnaby má dovču a to pak do chládku putují nevinní. Tak to by nešlo! ()

Hlasy ze záhrobí (2000) (S03E04) 

K mému překvapení mě tento duchařský díl vůbec nechytl. Bavil mě třetí kámoš do party a nebudu lhát, u posledního záběru jsem měla husí kůži, ale dalo mi dost práci se k němu prokoukat. Nějak mi to nesedlo. ()

Smrt a sny (2003) (S06E02) 

Povodilo si mě to pěkně. Na tento díl se nedá říct nic jiného,  než: No ty vole! ()

Malované krví (2003) (S06E03) 

Toho vilnýho staříka záchranáře mi bylo až líto. :D ()

Příběh dvou vesnic (2003) (S06E04) 

Kulisy ve kterých se případ odehrával, mě tentokrát nějak nebraly. ()

Draví ptáci (2003) (S06E05) 

Je pravda, že tady láska k bližnímu dostala dovolenou. ,,Odvezete si pana Darwina?" - ,,Víte, byly bychom radši." ()

Lesní muž (2003) (S07E01) 

Díl u kterého se otevírá kudla v kapse. Mladí smradi, co si myslí, že můžou všechno. Hnus. Jinak je to i důstojné rozloučení se seržantem Troyem.. ehm.. inspektorem! 4,5* ()

Špatné zprávy (2004) (S07E02) 

SPOILER!! Žišmarjá! To byl zas psychodíl. Nemůžu se rozhodnout, zda mi je Cully sympatická. Každopádně jsem si už říkala, že bude to její znovuobjevení starých (psycho) přátel zbytečná linka a jejda. ()

Král rybář (2004) (S07E03) 

V tomto dílu jsem se chvílemi ztrácela v moři jmen a vztahů. A pak, když jsem myslela, že jsem na stopě a měla v podezření už jen dvě postavy, jsem zjistila, že jsem vedle jak ta jedle. ()

Hříšná porota (2004) (S07E04) 

Za literární prostředí palec nahoru. Nicméně tady jsem vraha poznala hned, jakmile se objevil v oku kamery. Jako pěst na oko, ani jsem k tomu nepotřebovala nic víc vědět. :D ()

Reklama

Reklama