Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchní inspektor Barnaby je pupkáč ošklivej s účesem jak Horníček. Frejovi už taky někdo vzkažte, aby přestal dabovat. Hrůza poslouchat ten jeho unylý a nevzrušivý hlas. Ano, jasně, přechytralý, přemoudřelý inspektor všechno vyšetří, vypátrá, vyhoní se a je konec epizody. Díl od dílu stále to stejné, obehrané a monotóně nudné. To v tom zapadákově Midsomer mají takovou vysokou kriminalitu, že je tam víc vražd než v Bronxu?! Když už na to natrefím v televizi, nejradši bych ji rozstřílel na sračky, a ušetřil si tak pohled na vyžraného inspektora a jeho pičoidní případy roztahané do dvou úděsně se vlekoucích hodin. Mé hodnocení: 0% ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Statický anglický venkov na rozhraní horního a středního toku největší britské řeky Temže v širším okolí starobylého Oxfordu, v němž se prostírá neexistující Midsomerské hrabství; Agatha Christie přenesená o 40-60 let blíže k naší současnosti přelomu století, osobitý fin de siecle, který oživuje dvojice sympatických detektivů. Všechny ctnosti staré anglické detektivky tu naplno ožívají a současně se otevírají naplno dnešnímu světu osobitým regionem tradičních sídel, v zásadě nedotčeného mikrokosmu, v němž každý zná každého a vidí mu až do žaludku. Je to idyla, v níž je všechno jaksi domácké, detektivové, lidé, atmosféra, zločinci i jejich oběti a koneckonců zločiny - vraždy - samy. Ožívají tu jaksi mimochodem některá starší mystéria z viktoriánských dob, je tu modernost, která má svou osobitou patinu. Neztrácí tím; naopak, získává. To, co by za jiných okolností působilo jako klišé, je tady jistotou formy a kontinuity nikoliv zanedbatelné kvality. Platí to o scénářích, režii i představitelích hlavních rolí. V úhoru nenápaditých krimi patří tento detektivní seriál k tomu vůbec nejlepšímu. A vlastně i nadčasovému. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, kriminální seriály na nás útočí ze všech stran, ale Vraždy v Midsomeru patří jednoznačně k těm nejlepším. Tento seriál má uchvátnou znělku, sympaťáka Johna Nettlese, suchý britský humor a spoustu mrtvých (člověk může sázet na počet mrtvol v 1 díle, může si být jistý, že jich bude hodně :-) ). Vždycky jsem si říkal, že Midsomer se musí táhnout asi přes celou Anglii, nebo zde mají obrovskou porodnost (ale to, že tolik lidí žije a umírá na jednom místě, působí opravdu komicky ;-) ). Co se týče parťáku Johna Nettlese, nejvíc mi sedl Gavin Troy, naopak mě dost štval ten buran Dan Scott. Společně s nejmenovaným belgickým detektivem jsou pro mě Vraždy v Midsomeru asi nejlepší britský krimi seriál (a možná vůbec nejlepší, protože Poirota mám radši ve filmu). ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem Vraždy z Midsomeru nenáviděl. Herci mi přišli nesympatičtí, zápletky ohrané a celé to na mě působilo hrozně ponurým a jakoby "anglicky suchým" dojmem. Z odstupem času ale musím uznat, že s ohlédnutím na ostatní krimi seriály té doby se jednalo o slušný nadprůměr. I tak ale nemohu dát víc, než 3 hvězdičky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vraždy V Midsomeru si od svého počátku drží velmi vysokou úroveň (a podle všeho si ji ještě nějakou dobu držet budou), a ve změti Wolffových Revírů, Komisařů Rexů, Big Benů, 72 Hodin a nevímjakýchještěpadesátiminutových relaxačních krimiseriálů jsou Midsomer Murders jako růže mezi trním. Brilantní anglické detektivky se skvělým hlavním hrdinou a nezapomenutelnou znělkou:) ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Počínaje dílem Láska až za hrob (devátá série) začali být znovu obsazováni herci, kteří hráli v některé z dřívějších epizod. Znovuobsazení herci byli častokrát v předchozím díle obětí vraždy (Elizabeth Spriggs, Richard Cant, Samantha Bond, Mark Umbers). (vanadium)
  • V čase dokončení třinácté série si zahrálo ve vedlejších rolích již 900 herců a bylo použito téměř 21 000 komparzistů. (vanadium)
  • V epizodě "Guillaumův meč" se v roli faráře objevil Mark Gatiss, scenárista populárních seriálů Doctor Who (od r. 2005) a Sherlock (od r. 2010), v nichž si také zahrál. (Hrabenka7)

Reklama

Reklama