Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

shantim 

všechny recenze uživatele

Není to špatný seriál, ale tento koncept, nebo jako to nazvat, už začíná pomalu nudit. Konceptem myslím vyšetřovací tým, který za pomocí super vysoce "sofistikovaných" technik vyšetřuje nějaký zločin. Tady je tím géniem chytrý kudrnáček. Jinak zase rychlé střihy, jeden dialog atakuje druhý, spousta trikových vizualizací, spousta nejnovější drahé techniky, prostě maximálně efektní záběry pro oči a chytré dialogy. Akorát že je to už příliš okoukané. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

Reklama

Stelletta 

všechny recenze uživatele

V USA je produkováno tolik kriminálek, že většina z nich je jen karikaturou jiné...ale Numb3rs mají do sebe to něco, co jiné nemají...a to jsou právě ta čísla. Mám ráda netradičně pojaté kriminálky a řešení za pomoci matematiky je prostě boží. Ne že by to bylo veledílo, ale jednohubka na odpoledne či večer je to výborná a velice ji ráda v televizi shlédnu. ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Skoro v každém díle zazní nějaká dobrá hláška a seriál se mi zdá být docela zajímavý. I když šťávu mu dodává samozřejmě Charlie, génius na čísla, looser na scrabble. Co rozhodně zaujme, je celkové originální zpracování, neboť spojit dohromady něco na první pohled tak vzdáleného jako matematika a kriminální seriál, už požaduje slušnou dávku odvážnosti. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Vražedná čísla a Doktor House patří k sobě. Jsou to totiž nové odnože Sherlocka Holmese. I zde se vyskytuje jedinec jako obyčejná postava s neobyčejným intelektem bez nadpřirozených sil. Seriál jistě není špatný a dozvíte se v něm i nějaké zajímavosti z matematiky stejně jako v BBT, proto taky nechci dávat odpad!, ale já jsem už jen mírně otrávená, že vzali Doktora House a udělalu z něj kriminalistu a předtím z všetečky Holmese udělali doktora. Není to špatný, ale už je to ohraný. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • Postavu Davida Krumholtze oslovují všichni Charlie, pouze jeho kolega Larry mu občas řekne Charlesi, a to v případě, kdy mu chce sdělit něco důležitého. (Greg)
  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)

Reklama

Reklama