Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl seriál véélký potenciál. Neotřelý nápad s příjemnými herci. Matematika,ach ta matematika,kdo by jen řekl, že mě přeci někdy bude bavit? Bohužel, postupem času se seriál propadl do normálního detektivního bahna se spoustou krásných detektivek a detektivů a zamotanými případy, jenže vás to najednou začne nudit...Jako bych už to někde viděla. Škoda. ()

carly 

všechny recenze uživatele

čo ma k tomuto seriálu pritiahlo a čomu musím neustále aplaudovať je herecké obsadenie a výkony. a s tým súvisiace charaktery. nie je tu jediná postava, ktorá by bola zle obsadená, alebo nezaujímavá. matematiku moc nemusím a napriek tomu, že vyšetrovania sú zväčša zaujímavé, čo ma na tom najviac láka sú vzťahy. nie sú v centre pozornosti, ale sú tam neustále prítomné, aspoň v pozadí - rodina, priatelia, lásky. a vyvíjajú sa, menia a dávajú zmysel. mnohé vzťahové drámy by si z nich mohli brať príklad ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Objevil jsem další kriminální seriál typu "budeme manifestovat, jak úžasné je být vzdělaný a umět myslet", který jsem si po pěti dílech zamiloval. Zajímalo by mě, jak dlouho tento CSI koncept v americkém seriálovém světě vydrží, aniž by se okoukal. Sám zatím opotřebení nepociťuji ani v nejmenším... Numb3rs využívající ke zkoumání kriminálních případů exaktních věd je konstruovaná podobně jako všechny "CSI like" seriály (musím vymyslet nějaký termín, v literatuře jsem zatím nic neobjevil). Hlavní je odkrývat bílá místa narativní mapy, odhalit na základě empirického ověřování aplikovaných modelů a hypotéz fungování systému a až s několika různými způsoby vědecky ověřenými skutečnostmi pracovat dál. Zběsilé audiovizuální figurace (grafy narušující hladkost konstrukce fikčního prostoru, fokalizace důkazů), montáže glorifikující vědeckou práci... a všudypřítomná oslava myšlení a inteligence. Doufám, že se to ještě dlouho neomrzí... v mém případě asi nikdy. ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

A teď školácí říkejte, že matematiku v životě nevyužijete :D ... Samozřejmě, že jednoduché počty se využívají každý den, ale toto? Jelikož jsem tomu v matematice také moc nedal, nedokážu vyhodnotit fakt, jedná-li se o opravdu reálné teorie na základě kterých se dá vyšetřit kriminální případ, ikdyž si myslím, že zapojením mozku a uvažováním selským rozumem by to šlo také, rozhodně jsem tuto seriálem důležitou teorii a způsob vyšetřování hlavního hrdiny opravdu žral. Je to skvělý nápad, jak prosadit krom logického uvažování také vyšší intaligenci a možná to některé lenivější studenty přiměje k vyššímu nasazení a snažení se. 90 %, Hodně se mi seriál líbil a rád si jeho epizody pouštím i dnes, ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

No, takže asi takhle: matematika je něco, co naprosto nesnášim, nerozumim tomu a zároveň mě to děsí. Nechápu jak sem mohla udělat zkoušku za 2 a omlouvám se všem svým učitelům matiky od Mgr. Kellerové přes Mrg. Mrkuse až po RNDr. Šimsovou za to, co sem předváděla u tabule. Děs!! Ale k seriálu. Jediný co mi vadí, že z toho dělaj, že matika se dá použít u všeho... no prostě nedá a nerozmlouvejte mi to. :) Jinak je to v poho a David Krumholtz je fakt "sympouš" - miluju jeho vlasy :). A já si jdu vypočítat, co budu mít ve středu k obědu :) 75 % ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)
  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)

Reklama

Reklama