Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Vražedná čísla a Doktor House patří k sobě. Jsou to totiž nové odnože Sherlocka Holmese. I zde se vyskytuje jedinec jako obyčejná postava s neobyčejným intelektem bez nadpřirozených sil. Seriál jistě není špatný a dozvíte se v něm i nějaké zajímavosti z matematiky stejně jako v BBT, proto taky nechci dávat odpad!, ale já jsem už jen mírně otrávená, že vzali Doktora House a udělalu z něj kriminalistu a předtím z všetečky Holmese udělali doktora. Není to špatný, ale už je to ohraný. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zločin je jako rovnice, kterou je potřeba velmi rychle vyřešit. Matematiku používáme denně a ani si to neuvědomujeme. Všechno děláme automaticky a s velkou samozřejmostí. Klidně ji můžeme použít při řešení zločinu, s tím problém nemám. Neuškodilo by, kdyby složité matematické výpočty byly více vysvětleny. Jenže to by se jeden díl seriálu pěkně prodloužil a změnil v něco úplně jiného. Zajímalo by mě, jestli jsou to skutečné výpočty nebo jen nějaké filmové výmysly. Nicméně, nápad je to zajímavý a originální. ()

Reklama

Domo odpad!

všechny recenze uživatele

Další z amerických ptákovin, kterými naše komerční televize vyplňují aktuální program našich nenáročných konzumentů. Spousta "cool" video triků, bez kterých se dnes moderní kriminálka neobejde a které každý díl natáhnou natolik, aby se do něj vlezla reklama. Ultrageniální dedukce, které by mohl závidět i Doylův Holmes, vyvedené z nesmyslných čmáranic na skleněnou tabuli. ()

alenka 

všechny recenze uživatele

prvnich par dilu me totalne nadchlo - skvely scenar s objevujicimi se kriminalistickymi metodami (realisticnost matematickych vypoctu necham na jinych, ja tomu nerozumim, ale bavi me tp :) pak ale dojde k rozmelneni, pridani fyziky, spousty nezabavnych teorii, ktere nemaji s myslenkou seiralu moc spolecneho, zbytecne moc postav, ktere se schazeji v obyvaku hlavnich hrdinu, a nikdo presne nevi, proc. dva sympaticti hrdinove si zaslouzi trochu lepsi scenaristy, kteri by je nenechali tak rychle umrit :( ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Hruza, děs. Krom vlastní dementnosti nosné myšlenky o tom, že jakýkoliv případ se dá vyřešit nějakým výpočtem, fušují do různých vědeckých oborů, o kterých ví úplné "víte co". Pokud jste něco vystudovali, nedejbože přímo nějaký matematický obor, budete z toho co na obrazovce uvidíte už po pár minutách mlátit hlavou o zeď. Herecké obsazení také není nijak závratné, samotný "geniální matematik" je celkem sympaťák, a chovat se autistický zvládá, ostatní hlavní hrdinové jsou ale unylí, a dělá jim velký problém chovat se nějak realisticky. Jednu hvězdičku dávám především za dobrou výpravu, je na první pohled vidět, že do seriálu jsou investované obstojné peníze, takže po vizuální stránce je dívatelný. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)
  • V čase 9:05 Charlie (David Krumholtz) utrhne kus čárového kódu, protože vysvětluje, že pak je pro skener nečitelný. Nálepka s čárovým kódem je skoro celá pryč, ale při dalším záběru je zbytek nálepky viditelně větší. (Proste..Jana)
  • Jméno postavy Amity Ramanujan (Navi Rawat) odkazuje ke Srinivase Ramanujan, matematičce z Indie, která pracovala a publikovala v prvních dvaceti letech 20. století, a také často spolupracovala s G. H. Hardym na teorii čísel. (Greg)

Reklama

Reklama