Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

supo 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrý, první díly jsou dobré, možná bych řekl dokonce výborné. Ale pak začne děj pokulhávat. Genialita hlavního představitele je pěkná věc, ale když začne poučovat i experty z jiného oboru (balistika, lékařství ...) tak to už je moc. Navíc mi přijdě, že to občas přehání. Někdy se jim stane, že poučuje v oboru zběhlé kriminalisty ve věcech, které musí dávno znát a to je trochu moc. Zápletka s čínským agentem tomu dodala poslední kapku. Dávám tři hvězdičky za první sérii a za nápad. Kdybych měl hodnotit série 2 a výše tak jen **. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v žánru kriminálek. 1) Původně jsem se domníval, že červená knihovna je označení žánru. Wiki mě poučila, že vedle pokleslé literatury pro ženy existovala za první republiky i modrá knihovna (kovbojky a detektivky) pro muže. Seriál mě přesvědčil, že i vyšetřování FBI lze vést výše popsaným stylem._____ 2) Jakmile ovšem pomine prvotní okouzlení, popsané bulvární postupy se jasně projeví._____ 3) Důležití jsou samozřejmě i představitelé: 43letý Rob Morrow (agent Don Eppes) a 27letý David Krumholtz (Donův bratr, matematický génius Charlie), jenž vypadá v tomto seriálu fakt sexy. Věk uveden k datu vzniku první řady. ()

Reklama

Stelletta 

všechny recenze uživatele

V USA je produkováno tolik kriminálek, že většina z nich je jen karikaturou jiné...ale Numb3rs mají do sebe to něco, co jiné nemají...a to jsou právě ta čísla. Mám ráda netradičně pojaté kriminálky a řešení za pomoci matematiky je prostě boží. Ne že by to bylo veledílo, ale jednohubka na odpoledne či večer je to výborná a velice ji ráda v televizi shlédnu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Crime Scene Investigator po páté, neboli seriál Vražedná čísla a jejich veliký nápad o ničem jiném, než právě o číslech. Čísla jako taková jsou všude, počítá se tím vše a když někde není jednička s nulou v bitové formě, okamžitě je zle. Nápad by určitě nebyl nějak špatný, to určitě ne, jen už mám pocit, že těch vražd a vražedníků je v televizi poslední dobou strašně moc, na druhou stranu se na tenhle seriál rád podívám, když na něj v televizi narazil, ale že bych ho nějak vyhledával, to zřejmě ne, ono je to všecko stejně na jedno brdo a cíl to má jediný, zaplnit večerní program televize, a lidi na to stejně stále dokola budou koukat. (6/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Geniální matematik dokáže sestavit vzorec na jakýkoliv zločin, akorát ne vždy počítá s nevypočitatelným lidským faktorem. Přitažené za vlasy? Jistě. Originální? Řekl bych, že jo. Vražedná čísla jsou jako naprostá většina současných kriminálek tvořeny podle osvědčeného „CSI vzorce" a v rámci možností skýtají poměrně slušnou zábavu. Nejspíš produkujícím bratrům Scottovým pak můžeme poděkovat za občasné, velmi slušně „drajvující“ akční scény. Apendix: Začínám zvažovat, že bych na hodinách matematiky přestal podřimovat. :-) 65% Zajímavé komentáře: Douglas, anderson, petisek, NICOX ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)
  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)
  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)

Reklama

Reklama