Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Na CM sa mi páči hlavne to, že nevenujú gro seriálu forenznému vyšetrovaniu, ako pri CSI, čo už začína liezť krkom, a vyznieva to skôr vtipne ako vážne. Ale späť k myšlienkam, ktoré diváka doslova "zasvätia" do mysle a psychológie vraha a tým približujú mnohé skutočnosti, od ktorých majú iné kriminálky na míle. Jednotlivé postavy sú nadmieru sympatické, hlavne večne mudrujúci Dr.Reid, ktorý ma mimochodom ohromný cit pre módu. Nesmiem zabudnúť na múdre a výstižné citáty, ktoré odznievajú vždy na začiatku a potom na konci každého dielu, čím vytvárajú kompaktný celok. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nápad je jedna věc, jeho realizace druhá. Tahle realizace moc nevyšla, a ačli byly první díly slušné, postupně to šlo do kytek. Jakmile jsem si (poměrně záhy) začala říkat, že ty Myšlenky snad nemyslí vážně, použila jsem kouzelné tlačítko. Však oni ty zlé vrahy beztak všechny pochytají i beze mě, jsou to přece Američani... ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

"KHOKHOTSKÁ" JOJ začína MARKÍZE zdatne konkurovať v dabingovom marazme. A je to naozaj unikát. Na MARKÍZE "ratingovo" neuspešný seriál práve doklepáva II. sériu a na JOJ sa začala reprízovať séria I. Ak si myslíte, že platí elementárna logika a JOJ prebrala slovenský dabing z MARKÍZY, ste na omyle. Tí experti si zadali vyrobiť dabing nový. A inak dobrý, ale hlasovo neadekvátny JÁN GALLOVIČ dabuje GIBSONA. No je to hnus "velebnosti". (7.5.2009) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zameranie sa na sérových vrahov je určite zaujímavé. Postavy ma príliš neoslovili, najmä nevýrazný hlavný šéf vyšetrovacieho tímu. Niektoré prípady veľmi zaujímavé, iné zas menej. Z hľadiska hercov, kamery a technickej stránky solídne. Keby bolo každé krimi aspoň také ako Myšlienky vraha, možno by som nemal voči krimi takú averziu. Vyššie ako 3* ísť však aj napriek viacerým pozitívam nemôžem, pretože kriminálka ktoré je len kriminálkou ma nikdy nemá šancu zaujať v dlhom seriálovom formáte(možno ako film ktorý má hodinu tridsať áno) a ja osobne pri kriminálkach preferujem kombináciu buď s komédiou (Monk), akciou (Kobra 11) alebo hororom. 65% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

1. díl ve mně zanechal spíš protichůdný pocity, přestože jako první by měl být tím nejlepším. Potenciál herců a analýzy zločince dost nevyužitý, příběh vařící z vody a až příliš se zaobírající soukromím postav, které jsou přesto ploché a vyšetřování dost odbytý. Uvidíme jak dál. 2.-Xtý. díl už byly lepší. A to hlavně tím, že soukromí postav ustoupilo do pozadí a příběh byl taky zábavnější. Jenže vyšetřovací proces je pořád dost odbytej. Další poznatky Taky mi přijde, že ten tým vyšetřovatelů je dost oprásknutej z CSI Las Vegas. Jeden starší geniální vyšetřovatel, jeden mladej kluk-vědátor, jeden černoch do počtu, dvě ženský (blond a bruneta), nějakej ten hezoun bouchačskej. Vlastně by se dalo říct, že doslovná kopie. A taky mi vadí to neustálý cpaní citátů na začátek a konec, aby měl každej díl nějakou tu "pointu". Vyšetřovací proces tu vlastně skoro chybí. Jde spíš jen o to, uhodnout pachatele. Další problém je podle mě to, že aby byl seriál i dost akční, posílají scénáristé ty cvokaře všude, kde se budou odehrávat nějaká zatčení nebo kde hrozí nebezpečí užití zbraní. Nebo-li místo standardního postupu přivolání zásahovky se obtloustlý přestárlý doktor Patinkin, negr jen do počtu, kluk co ani neudělal zkoušky na získání pistole a nesympatická bruneta s pichlavým ksichtem cpou kam by je ve skutečnosti nikdy nikdo nepustil a měli by z toho přinejmenším problémy. A ano, Specialisté na vraždy jsou stokrát lepší. Jindy Teď jsem si všiml i dost kostrbatýho překladu. Třeba sousloví out of sense přeložili jako mimo smysl místo jako nesmysl. A to není jediné, přeházený slovosled, věty které nemají hlavu ani patu, nad kterými musíte přemýšlet, abyste pochopili, co tím chtěl básník vlastně říct. Za to sice nemůžou tvůrci, ale dabéři a překladatelé a hlavně režisér dabingu by zasloužili dostat hadicí. ()

Galerie (2 154)

Zajímavosti (18)

  • Samotní tvorcovia priznávajú, že profesionálne kariéry postáv sú nereálne. Práca v elitnej jednotke si vyžaduje také vzdelanie a množstvo skúseností, že by v realite nemohli byť takí mladí. Producent a jeden zo scenáristov seriálu, bývalý agent Jim Clemente tvrdí: "Musíte pracovať v FBI aspoň 10 rokov, aby ste sa mohli dostať do takej jednotky." (krasomama)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)
  • Matthew Gray Gubler si při natáčení filmu 500 dní se Summer (2009) zranil koleno. Zranění si vyžádalo 3 operace a dlouhou rekonvalescenci s berlemi. Scenáristé to zapracovali do děje seriálu (průstřel kolene v epizodě Vyděrač, 2009), proto skoro celou 5. sérii Dr. Spencer Reid chodí o berlích. (Pitbull16)

Související novinky

Reklama

Reklama