Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 2
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 455)

EdaS

všechny recenze uživatele

1. série ***** Prison Break je adrenalinová bomba, díky čemuž lze přehlédnout vykonstruovanost a překombinovanost zápletky. Všechny díly si udržují velmi vysokou laťku, což snad nezmění ani další série (a že mě hodně zajímá, jak se s tím tvůrci poperou). Kromě ďábelského tempa, častých zvratů, situací napínavých tak, že mě donutily občas křičet (ty vole! bylo velmi časté zvolání), jsou tu dobře vyprofilované postavy, které podporuje skvělé obsazení. Obzvlášť lahůdkoví jsou Peter Stormare jako mafián Abruzzi a Robert Knepper v roli zákeřného úchyla T-Baga. Tak silné emoce jsem u žádného seriálu snad nikdy necítil. Prison Break disponuje bez nadsázky FILMOVÝMI kvalitami takové úrovně, že bez problémů poráží drtivou většinu současných thrillerů. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem by se dalo říci nářez, ale rozepíši se. Casting je naprosto výborný, Wentworthu Millerovy věřím úplně všechno, Dominic Purcell jako bratr Scofielda je namakané a budí respekt a z obou herců číší charisma. Sarah Wayne Callies je výborná a prožívám každé minutky, kdy se objeví na plátně. Když se dostane do nebezpečí mám nutkání ji do obrazovky něco hodit, abych ji zachránil. Robert Knepper je opět obrovské plus, je to frajer a lepšího nechuťáka snad sehnat nemohli. Zatím jsem viděl první sérii a můj pohled na tento seriál je více než dobrý, fandím tvůrcům, aby další série byly tak dobré, jak první. Zatím 5 hvězdiček... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stává se to málokdy, ale Prison break je jedním z mála seriálů, u nichž je jejich patrná dějová vykonstruovanost lehce opomenutelná díky perfektnímu zpracování. Tolik infarktových situací, kdy hrdinové „prolamují“ vězení a kdy v každé vteřině očekáváme nenadálé zjevení bachaře či jiného spoluvězně, má v tomto dílku až nezdravé účinky. Genialita celého plánu útěku společně s jeho provedením by nebyla nic bez výborně napsaných a zahraných postav. Ty totiž staví Prison break na žánrovou delikatesu, které sice chybí bezútěšnost Půlnočního expresu, ale zároveň se v něm dost těžce hledají pozitivní nálady Vykoupení z věznice Shawshank. Jediná chyba tak tedy tkví v nekonečném čekání na další díly, ale za to Prison break jaksi nemůže ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

První série velmi slušná, byť logika v některých epizodách (a nakonec i v celku) poněkud pokulhávala. Úspěch seriálu jistě podpořilo sympatické herecké obsazení, zvláště vězni-záporáci si ve svých rolích vyloženě rochnili a největší hnusák byl prostě k sežrání:-). Pak přišel útěk, druhá série, a můj zájem po pár dílech bohužel opadl... navzdory Williamu Fichtnerovi, jehož zjevení v roli agenta mi udělalo radost. Možná někdy příště zkusím udržet pozornost a vylepšit si mínění. Zatím solidních 65%. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Prison Break je jistě solidní seriál, který je pln napětí, atd. atd., ale je tu jedno velké ale, které je společné mnoha americkým seriálům poslední doby (ty předtím mají navíc i jiná ale). Je moc dlouhý, což jeho příběh příliš rozmnělňuje. Proč jsme např. nuceni sledovat vyvražďovačku všech uprchnuvších vězňů, když leckteří z nich jsou pro seriál vcelku nepodstatní? Natahování. Proč do některých dílů vstoupí postavy v nějaké situaci a po čase v jiném se nacházejí téměř přesně v té stejné? Natahování. Jistě já chápu, že TV se snaží vydělat, ale stejně se mi to nelíbí. A plánovaných 6 řad mě vážně děsí. Uznávám ale, že "plnivo" je tu vymyšleno rafinovaněji než v seriálech jiných. ()

Galerie (675)

Zajímavosti (119)

  • Natáčení série začalo 15. června 2006 v Dallasu. (Varan)
  • Tetovanie čiarového kódu na Michaelovom (Wentworth Miller) zápästí má tieto významy:
    38 – Michael a Lincoln (Dominic Purcell) zatočia na Route 38.
    12 – keď počítadlo kilometrov ukáže 12, zastaví auto na moste.
    1037 – keď Michael otočí spínací gombík, majú 30 sekúnd na opustenie auta, kým sa naladí stanica 103,7. (ash99)

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama