Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (133)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jen málo seriálů mě při sledování dokáže takhle moc vzbouřit žaludeční šťávy. Vlezlá baba není zrovna nejlepší typ hrdiny, ale např. Marplová funguje, protože je nejen uvěřitelná, ale taky zasazená do kvalitního příběhu. Bohdalka tady spíš trpí stařeckou zvědavostí a strkáním nosu do všeho kolem (špízuje vnuka kamkoliv se hne, hned musí začít pátrat, převklíká se do ultraděsnejch převleků apod.). Vyšetřování samozřejmě spěje od začátku přesně k pachateli, kterej byl podezřelej od první minuty. Vraždy bez nápadu a inovace, pořád ty samý herci dokola, ty nový zase podávaj výkony horší než ochotníci. Obohaceno o tzv. české vychytávky, např. vraždící lupičskej fantom Obermaierová převlíkající se za bohabojnou ženu, to jak se Kostka ochotně strapňuje a vozí Bohdalku kde se jí zlíbí, když má zrovna chuť šmírovat, co její vnuk dělá, natvrdlost policajtů (i když to je v takovejch detektivkách dost obvyklé) apod. Zkrátka a dobře, tenhle seriál nemůžu, opravdu nemůžu vystát. ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč jsem se na to vůbec koukal a nedržel se svého pravidla: "České seriály vysílané na ČT a Primě ignorovat!" Je fakt, že v tomto seriálu hraje spousta kvalitních českých herců - Schmitzer, Dvořák, Hrušínský, Němec a další, ale stačí jeden ignorant a celé je to k ničemu. Ne, nenapadá mě jiný výraz, kterým bych mohl popstat Václava Jílka. V celé první epizodě není jediná jeho replika, kterou by nezahrál směšně nebo aspoň trapně. Další problém vidím ve stupidním námětu a ještě stupidnějším ději. Vždyť o čem celý první díl byl? Že Hrušínský hledá někoho, kdo oddělá jeho nepřítele... Ale proč sakra nepoužije ty dva, kteří pak zabijou třeba toho Dvořáka, a hledá někoho jiného, navíc mezi bezdomovci? To nedává žádný smysl! No a poslední, co bych zmínil, jsou drobné filmařské chyby. Například, za ukázkově dementní chybu, považuji to, že na mobil Josefa Dvořáka přišly těsně za sebou dvě SMS, jedna od Jiřiny Bohdalové, druhá od Jana Hrušínského, a obě byly ze stejného čísla :-D ()

Reklama

qvark 

všechny recenze uživatele

Seriál vytvořený pro určitou cílovou skupinu, který je tímto odsouzen ke zdejší kritice a i já mám rád svoji polívčičku přihřátou....především nerozumím luxusní filmové stopáži jednotlivých dílů, přičemž každý z nich lze smést ze stolu evidentními logickými chybami....iritující herecký Jílkův projev v roli slabomyslného dr. Watsona umožňuje vyniknout Jiřině Bohdalové,která sbírá informace odposloucháváním ,tajných´ hovorů....mobily tu mají vůbec dosti patrný vliv na posun děje a sebedrsnější padouši ( nebo přinejmenším sprostí podezřelí ) vládnou nepochopitelnou potřebou vyřvávat svá tajemství do telefonu pokud možno uprostřed nejrušnějších prostor....takto by se dalo pokračovat v kritice asi dlouho...nějakou krimi atmosférou nejpřijatelnější je díl poslední, ovšem i ten vlastně nemá žádné logické opodstatnění: dovolím si SPOILER: Když už jinak docela dobře zvládnutá a uvěřitelně strašidelná postava vraha (Jiří Plachý ) umí skrývat ve sklepě svá tajemství díky zednickému umění, pak lze jen těžko uvěřit, že by svoji oběť jen tak ledabyle pohodil do kontejneru před barákem a tím přivedl ke svému domu pozornost ,vyšetřovatelů´... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Seriál postavený na tom, že jeden mladý policajt je tak neschopný, že případy za něj řeší jeho babička, penzionovaná právnička. Už tento nápad mi připadá přinejmenším přitažený za vlasy. 1. díl - slabota, dávám **. Sice slušný herecký výkon starších herců v čele s Jiřím Schmitzerem a Josefem Dvořákem, nicméně chabý scénář a hloupá zápletka, naprosto stupidní policejní packal a vševědka všudybylka, otravná Jiřina. Vražda natočená na mobil, wtf. 2. díl - nečekaně dobrý ****. Vynikající Preiss, překvapivě slušní mladí herci. Příběh už poněkud vypilovanější a mladý neschopný otrava s vyskytoval tak málo, že to bylo znát. Jakoby režíroval druhý díl někdo jiný. 3. díl - ***. Průměrná detektivka, která měla sice slušnou zápletku, ale já nemám rád dvojníky (dvojčata) a děj byl poněkud překombinovaný. 4. díl - **. Těším se na poslední díl, protože mě to fakt už nebaví. Průměrná detektivka, kde jedna s odpuštěním bába je schopnější než celá kriminálka. Ale tomu jak se dostává k informacím už nevěřím. Na jiném programu zrovna vysílali Svatbu upírů a já, ach, já jsem trpěl u nudné detektivní série. 5. díl - ***. Trochu překombinovaný děj, ale dobrá Bohdalka a méně otravný její seriálový vnuk dokončili sérii celkem slušně. Osud toho kluka s holkami u mě vyvolal dokonce úsměv. Celkově ***, trošku nadstandart dnešní seriálové tvorby, ale byl jsem rád, že tato série měla jen pět dílů. ()

Sovak 

všechny recenze uživatele

Bohdalku znám nejlíp jako bavičku ze scén (scénka s Šípem a františkem z Assisi třeba, nebo trhovkyně to je ta s tím mužem z televarieté ) Moc sem nevěděl co od ní čekat v roli advokátky v důchodu !? To tu ještě nebolo. Že zvládá vážné role sem věděl ( viděny i některé jiné filmy s bohdalkou ). Dobrá detektivní série. Kam se hrabou americký seriály s jejich týmama a prostřihama. Nejlepší díl: Archiv Felixe Burgeta. Bohdalka v dvojroli? promiň?! koncert! za dvojroli dávám plnou nálož. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se v Mělníku, Řevnicích a Praze. (sator)
  • V čase 01:06:30 lze vidět, že SMS odeslaná od Oldřicha Vondrejse (Josef Dvořák), která Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) přišla na mobil, byla odeslána z telefonního čísla +420721873007. O chvíli později přijde Oldřichovi zpět od Květy odpověď, ale opět ze stejného čísla. V další scéně odesílá Aleš Truxa (Jan Hrušínský) SMS Oldřichovi. Ta mu přijde opět z totožného telefonního čísla. (David7)
  • Verš: „Žena je román darovaný muži, aby měl co číst. Žena je román v prvotřídní kůži, kterému sem tam chybí list,“ je z divadelní hry Jiřího Suchého „Žena ve středu“. (sator)

Reklama

Reklama