Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (133)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním dílu. Námět je zajímavý, i když k originalitě má daleko. Ale zase je to příjemné odlehčení, a když to člověk bere spíše jako komedii, odpustí i ty nelogičnosti (a nedořečenosti), které z toho přímo bijí do očí. Na druhou stranu mi to přijde až příliš rutinérsky zpracované, což není pochvala - až na Jiřinu Bohdalovou a Pepu Dvořáka hrají všichni ostatní tak nějak unyle, jako by se jim nechtělo, podobně nemastná neslaná je režie i kamera. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl, druhý celkem ušel a třetí napsala Halina Pawlowská. Markéta Frösslová je pěkná holka, Václav Jílek oproti tomu je asi nejhůř obsazenej policajt filmový historie. Vzdálená připomínka TV filmu Paní Piperová zasahuje, který je ovšem na podstatně vyšší úrovni. S jiným scénářem, někým jiným místo Jílka a bez Pawlowské by to možná šlo. ()

Reklama

Sovak 

všechny recenze uživatele

Bohdalku znám nejlíp jako bavičku ze scén (scénka s Šípem a františkem z Assisi třeba, nebo trhovkyně to je ta s tím mužem z televarieté ) Moc sem nevěděl co od ní čekat v roli advokátky v důchodu !? To tu ještě nebolo. Že zvládá vážné role sem věděl ( viděny i některé jiné filmy s bohdalkou ). Dobrá detektivní série. Kam se hrabou americký seriály s jejich týmama a prostřihama. Nejlepší díl: Archiv Felixe Burgeta. Bohdalka v dvojroli? promiň?! koncert! za dvojroli dávám plnou nálož. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Pomerne rozkolisana uroven jednotlivych pasazi, kazdopadne napad super - Zelenka se pochlapil, ze to napsal herecce, kterou nemam rad, uplne na telo, takze nemusela vubec hrat. Na jejiho vnuka se ale zvyka dost tezko, ale pravdou je, ze nekdo jiny typove vyraznejsi by lehko zastinil hlavni predstavitelku a to by neslo... Nicmene je super, ze kazdy dil je pojaty jinak ma rozdilnou skladbu, tempo a ruzne aktualne reaguje na deni u nas. Tesim se na avizovane pokracovani ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

DÍL 1: Je to možná slečna Marplová po česku a ačkoliv Bohdalovou nemám rád a obvykle málokterá česká detektivka stojí za dokoukání, tak tohle jsem dokoukal, bavil jsem se u toho. Myslím, že to Zelenka zvlád skvěle. Bylo to provedené velmi přesvědčivě, zábavně a přitom i s přesnou dávkou dramatičnosti a emocí. Líbilo se mi to, i když se záhadný vrah odkryl podivně náhle. DÍL 2: Školní prostředí, tajné poslání a mnoho dalšího zábavného. Je to poutavé a divácky zajímavé. Druhý díl nekulhá za prvním a v kvalitě ho skoro předčí. Ať si kdo chce co chce říká, je to dobré a zábavné, i přes to, že narozdíl od prvého dílu vrah byl znám, ale paradoxní bylo rozřešení. DÍL 3: Luxusní atmosféra sanatoria jako v detektivkách ze staré anglie. Bohdalová opět excelovala, ale role vražedkyně byla famozní a perfektně vymyšlená a psychologicky zvládnutá. Mladá psychopatka pozvedla ponurost atmosféry o velký kus. Vynikající díl. I kamera, barva, režie...všechno hrálo na stranu napětí, které zcela dokonale vygradovalo na samém konci i díky hudbě. Zatím zcela nepochybně úroveň graduje nebo eskaluje, chcete-li! DÍL 4: Tenhle díl byl bohužel slabší. 2-3 hvězdy. Nic moc. Herecky to samozřejmě bylo v pohodě, akorát by to mělo více stavět na ději a příběhu. V tomhle dílu bylo oboje ošizené a strohé. Jasně, že není každý den posvícení, ale když je to jen pětidílné, tak se mohli trochu zasnažit. Jsem zvědav na poslední díl. DÍL 5: Tak po tomhle díle musím uznat, že se celý pětidílný cyklus hodně povedl. Úžasná inspirace asi uchvátila tvůrce a poslední díl okořenili naprosto podivným, ujetým a invenčním vrahem, který nejen že byl naprosto mimo, ale i řemeslně zručný :D ! Skutečně krásná tečka za celým seriálem. Ono totiž když zazdíte někoho zaživa, tak tomu dodáte punc zvrhlosti. Počítám, že budou další díly a mohli by dál přitvrdit. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V epizodě „Smrt lobisty“ Kalendová (Jiřina Bohdalová) při úklidu ve vile se zmíní film Ucho (1970), ve kterém její představitelka Jiřina Bohdalová hrála. (vyfuk)
  • V čase 1:28:25 lze vidět, že slova matky Filipa (Markéta Hrubešová) „Do čeho ses to zapletl?“ byla dodabována, jelikož její hlas neodpovídá tomu, jak v danou chvíli otevírá ústa. (David7)
  • Zdeněk Zelenka a Jiřina Bohdalová spolu pracovali na více než patnácti filmech (seriálech). (vyfuk)

Reklama

Reklama