Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 262)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kde byl tenhle film, když k nám přišlo New Age!? Asi se holt musím smířit s tím, že vizualita dnes spíš než práci s mizanscénou znamená kaleidoskopické skládání obrazu. Ač jsem z tohoto komiksového univerza viděl sotva polovinu filmů, jedno mi pořád nesedí. Superhrdinové by si mohli založit pomalu Twitter účet, dimenze pořádají dny otevřených dveří, vše se odehrává v jednom světě, který byl několikrát téměř zničen, a přesto pokaždé funguje normálně dál jakoby nic. Z veškeré snahy o homogenost tak čpí spíš silná sitcomová pachuť. Která ovšem u Doctora Strange vadí jednoznačně nejméně. PS pro druhý díl: Když už to cpete do 3D, zkuste nemít půlku filmu v detailech na ksichty. Pro Dallas dobrý, v IMAXU celkem sucks. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Sračkoidní příběh zabalenej do krásnýho vizuálu nám dává skrz naskrz průjemnou podívanou. Černoch s krásným jménem Morda by měl zavřít mordu jelikož to jeho moralizování se fakt nedá poslouchat plus jasně dokazuje, že ten kdo nejvíc moralizuje je nakonec největší kokot, dle mého to tady platí na 100% . Samotnej Dr. Strange je dobrej týpek jelikož já tyhle maníky, co většině lidem svou arogancí a velkým Kví Kvé lezou krkem, žeru. Záporák má jedno jediné plus a to je fakt, že ho hraje Mads, jinak bohužel opět záporák kterýho má divák totálně u prdele. Film z hlavy vyšumí dřív než stihnou skončit titulky a celé kino začlo hromadně dumat, o čem že to vlastně bylo. No a samosebou Boyka opět absolutně nevyužitej, ale to už nepřekvapí asi nikoho. Ponaučení z filmu - Když se brutááálně vysekám v autě a budu domrdaná jako píča po grupáči, tak můžu začít jásat, je zde možnost, že díky tomu zachráním později celej svět. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nelze tomu upřít, že oproti zbylým zaměnitelným kinomarvelovkám to má vlastní ksicht (jakkoli vypůjčený z Batman začíná/Počátku). Problém je, že se v druhé polovině vezmou všechny přesně obsazené postavy, na kterých to do té doby staví, a zahodí se do koše. Strange je z nicky skokově bez dřiny übermaster, Christine se vytratí jako by byla z cateringu štábu, nikoli hlavní ženská postava (a motivace hrdiny), Mordo zmizí uprostřed věty, o záporákovi škoda mluvit... No, prostě pro samé kompozičně přeplácané efektno pro efektno to v zrcadlových světech ztrácí směr stejně spolehlivě jako moucha v zrcadlovém bludišti. Čili jak moc je to efektní (a efektní to je nemálo), tak málo je to zároveň i efektivní. A pro jednou je to u marvelovky docela škoda. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Divné. Tedy divné a super. Výborný origin, soustředěný na jednoduchý, ale chytlavý příběh, jak arogantnímu ateistovi spadl hřebínek, odcestoval do Nepálu a začal ochraňovat lidstvo jako nejmocnější čáryfuk ve vesmíru. Pomohla mu v tom fotografická paměť. Všechno je samozřejmě strašně zrychlené, ty cca dvě hodiny utečou jako voda. Možná je to i tím, že hlavním tématem je čas, můj oblíbený průvodce. Počtáři ví, že právě šutr na ovládání času, který Thanos potřebuje do své rukavice chyběl představit a Scott Derrickson se s tím popral na výbornou. Nedělá z něj MacGuffin, ale jednoduše další nástroj v Strangových roztřesených prackách. Benedict Cumberbatch herecky zvládá s přehledem, zase trochu jinak než ho známe a až nečekaně sympaticky. Nezapomeňte, že hraje mamonářského, sebestředného zmrda. Vedlejší postavy krom strašidelné Tildy Swinton nemají moc prostoru. Mordo se tu jen představí, Wong je tu pro srandu a nedostatek prostoru pro záporáka trochu žehlí jen nejlepší side-kick celého Marvelovského vesmíru - stylový rudý plášť, který bude chtít mít každý. Navíc vizuálně je to pecka, hlavně díky Nolanově Počátku a Interstelaru jehož triky Derricksonovi trikaři upgradovali pro vytvoření několika dalších vesmírů v celém tom... ehm multivesmíru, ala Pink Floyd LSD trip vydatně podpořeném Giacchinovou hudební stránkou. Dokonce i Dormammu se povedl. - A kdo jste vy, pane... - Doktore. - Pane Doktore? - Divný. - Taky mi to tak připadá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

MUDr. Divný si spáchal atestaci na Heryho Potrata, poletuje v Interstelaru, dělá si z baráků kaleidoskopy a infantilně čárymáryfuckuje na tři zrovna vyfáravší horníky v čele s bezvýrazným Mikymaukelsem a na totéž strašlivé intergaylaktické bubuzlo (komická kosmická animovaná hlava), které už několikrát potřeli Assvendžeři, Trapsformeři i Homotór. Záda mu při tom kryjí neonacistická kataristka Tilda Swinstvo a nigerijský budhista Číjejetel Unprofor, co umí prstíkem nakreslit do vzduchu ohnivý kosočtverec. Prostě opět věrně, ač velkolepě zfilmované dementní leporelo pro mongoloidní dyslektiky a Dárkrobýka, který se s ním v pokojíčku i líbá, a srolovaný homix mu nahrazuje nedostatek pánských konečníků. Chudák Béďa Okurkáč sice opět dělá, co může, ale po Šmakově vokálu a vytepleném dešifrantovi si v Holém Údu už potřetí připisuje kariérní šlápnutí do hovna. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Vzhled Agamottova oka byl vytvořen podle budhistického symbolu s názvem Vševidoucí oko. Tento symbol je mj. i na dolarové bankovce. (Harroc)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama