Reklama

Reklama

Arnold Schwarzenegger vede elitní zásahovou jednotku amerického protidrogového úřadu DEA. Její členové jsou zkušení, ostřílení a dobře sehraní profesionálové. Navzájem si kryjí záda a dokáží si poradit v každé nebezpečné situaci. Nebo si to aspoň myslí… když během zátahu na skrýš drogového kartelu zajistí 10 miliónů dolarů, rozhodnou se je nepřiznat a tajně schovat. Vyšetřování nic neprokáže a po několika měsících se všichni vrací zpátky do služby. To je důvod k oslavě. Jenže peníze nejsou na svém místě. A někdo začne zabíjet jednoho člena týmu po druhém. Kdo je tajemný vraždící sabotér? Podaří se ho odhalit a zastavit, než všichni zemřou? A jaký je skutečný důvod vraždění? (TV Prima)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (581)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný akčný krimi thriller od Davida Ayera. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednej policajnej jednotke z protidrogového, ktorej sa pri poslednej úspešnej akcii proti drogovému kartelu podarí ukradnúť veľké množstvo peňazí, lenže tie zmiznú a navyše sa agenti stanú terčom vyšetrovania. Po jeho skončení ale začnú postupne umierať a tak šéf jednotky a vyšetrovateľka prípadu spoja svoje sily a urobia všetko preto, aby vraha našli a zastavili. Spracovanie je ale veľmi slabé, podobný typ zápletky so skupinou ľudí so spoločným tajomstvom, ktorí začnú umierať a tak nikto nemôže veriť nikomu mám rád, tu je to navyše doplnené o profesionálov a drogové kartely, ale horšie to už asi ani dopadnúť nemohlo. Jedine ešte tých prvých pár minút vyzerá celkom nádejne, ale už po chvíli ma to prestalo baviť, Tu nefunguje vôbec nič, čo od podobných filmov očakávam, postavám sa kvôli ich prístupu nedá vôbec fandiť, alebo ich ľutovať, celé to vyšetrovanie je až zúfalo nudné, nezaujímavé a miestami aj dosť hlúpe a síce v druhej polovici sa to o trochu vylepší, ale stále to nedosahuje ani len priemer. A nanešťastie dojem z neho nevylepší ani vyriešenie prípadu, tvorcovia si už nič horšie snáď ani vymyslieť nemohli. Po stránke deja za celý čas za niečo stoja iba problémy z minulosti šéfa jednotky, toto je to jediné, čo ma celkom zaujímalo, ale samozrejme na tom film nestojí, takže je to iba doplnok, no v tomto poteší aspoň úplný záver, toto sa už vydarilo. Akcie tu nie je až tak moc, ale je celkom slušná. Síce mohla byť trochu nápaditejšia a rozmanitejšia, keďže ju tvoria hlavne podobné prestrelky v opakujúcich sa interiéroch, takže minimálne nejaké zaujímavejšie prostredie by jej len prospelo, ale zase v tomto type filmu sa to aj dá celkom chápať. Hlavne, že všetky akčné sekvencie sú vizuálne dobre zvládnuté, pôsobia realisticky a navyše aj nekompromisne a správne drsne s efektne pôsobiacimi zásahmi. Takže všetky akčné scény ma bavili, ale najviac si ma získalo úplné finále, ktoré je v inom a podľa mňa len lepšom štýle. S hereckým obsadením som dosť spokojný, ale veľkým problémom je väčšina ich postáv. Arnold Scharzenegger ten svoj náboj stratil už veľmi dávno a tá jeho snaha pôsobiť drsne neustálym zapaľovaním cigár mi už prišla aj celkom trápna, ale na rozdiel od jeho výkonu v Last stand ma tu aspoň nerušil a ako jeden z minima bol bez väčších problémov, inak celá tá skupina z protidrogového bola úplne mimo, to ich správanie a reči ma celý film len znechucovali. A ešte Olivia Williams ako detektívka ma tiež nesklamala. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, David Ayer tento štýl ovláda a v tomto žánri mi vyhovuje, takže nemám väčší problém. Veľké sklamanie, toto malo slušný potenciál, ale ten sa vôbec nevyužil. S výnimkou tých pár krátkych akčných scén, Ayerovho vizuálu a úplného finále ma tu nebavilo už takmer nič, prakticky celý čas som sa nudil a ten scenár a postavy nestáli za nič. 45% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Arnold se po návratu z kanceláře guvernéra rozhodl točit zajímavý filmy. A musím říct, že mu to docela jde. Ayer je totiž dost zajímavý režisér na to, aby v jeho filmech stihl vyniknout. Sabotage totiž nemá nijak náročný příběh. Arny tu má na starost bandu bukvic, kde jeden je debilnější jak druhej. Respektive jsou to všichni strašný paka. No a tahle jednotka je údajně tou nejlepší protidrogovou jednotkou v Americe. Co se ale stane, když všichni začnou umírat dost divnými způsoby? Arny to jako největší z největších začne řešit a konečně se skrz všecky ty roztrhaný těla najde také cesta k tomu, aby mi film přišel trošičku sympatický. S takovou realističností třeba pro změnu není vůbec žádný problém. V tu chvíli se totiž rozjíždí solidní kriminálka, kde se v tom nejvíce vyžívá právě Arnold a právě v ten moment já jsem přemýšlel, jestli se mi ten film vlastně líbí nebo nelíbí. Akce totiž není vůbec zlá. Horší je to s herci, kde jedinej, na koho jsem zvědavej, je snad fakt jenom ten Arnold. Díky němu se to ale nakonec zvedlo na solidní čtyři. Mám ho rád a tady to na jeho postavě vysloveně stojí, což mi udělalo radost. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

John "Breacher" Wharton (Arnold Schwarzenegger) velí týmu DEA (DRUG ENFORCEMENT ADMNISTRATION), jehož členy jsou James "Monster" Murray (Sam Worthington), Lizzy Murray (Mireille Enos), Joe "Grinder" Philips (Joe Manganiello), Julius "Sugar" Edmonds (Terrence Howard), Eddie "Neck" Jordan (Josh Holloway), Tom "Pyro" Roberts (Max Martini), Bryce "Tripod" McNeely (Kevin Vance) a "Smoke" Jennings (Mark Schlegel). Tým při své poslední akci proti drogovému kartelu ukradne 10 milionů dolarů a ztratí Smokea, který je zabit. Pro schované peníze jde Breacher společně s ostatními, ale na předpokládaném místě v odpadním kanalizačním potrubí je nenajdou, protože jsou pryč. Ztráta milionů neujde pozornosti nadřízených a celý tým je postaven mimo službu a vyšetřován. Po několika měsících vyšetřování končí, ale členové znovuobnoveného DEA týmu začínají postupně umírat... Při akci se krví rozhodně nešetřilo a někdy je jí opravdu hodně, ale nepůsobí jakkoliv digitálně a rušivě. Arnold (John "Breacher" Wharton) neopomene navštívit posilovnu, kouří doutníky a hlášky se také povedly: "Shut the fuck up! Concentrate, it's pay day!", "Don't piss in my bushes anymore, okay?", "We are back in business." a "It's time to do the lord's work." Slovem "fuck" Arnold ve snímku rozhodně nešetří a závěrečná scéna se taky vydařila. Ve filmu si lze všimnout fotek z Arnoldova soukromého života, protože ve své kanceláři má mimo jiné fotku svého syna Patricka a v Breacherově domě jsou tři fotografie Arnolda s prezidenty (Ronald Reagan, Bill Clinton a Barack Obama). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Woodsi ty starý patlale... Sabotage má potenciál. Příběh inspirovaný Deseti malými černoušky od Agathy Christie naroubovaný na vychcanou DEA jednotku slibuje dlouho hutný závěrečný twist, ale tam bohužel (a to se divím Ayerovi, že to nepohlídal) totálně selže. Ukazuje příliš mnoho. Překombinuje to tak, že se stává parodií na akční béčko. Krácením a sestříháním (nebo možná naopak rozšířením...) by se z toho dala vytřískat obstojná detektivka se slušným závěrem. Škoda mluvit. Arnold se snaží jít proti proudu a své tradiční póze. Vychází mu to, hodně dlouhou dobu nepodal tak "soustředěný" výkon. Tým je obsazený výborně. Manganiello je obrovské hovado a snad dostane šanci ještě někde jinde. Mireille Enos po KILLING v hodně netradiční poloze. Akce naturalistická, diváka nešetří krvavých detailů, ale co z toho, když po ní zůstane po konci taková nepříjemná pachuť. Nejslabší Ayerův film a promarněná šance. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Režisérovi se musí nechat, že se nebojí krve a vedlejších ztrát. Umí zaujmout a vzbudit zvědavost, která však s přibývajícím časem ubývá, protože se zdá, že příběh nemá rozumné řešení. On ho sice má, ale už nezachrání lehce průměrný dojem z viděného. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba *** | humor – | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Nůž, který má na taktické vestě John "Breacher" Wharton (Arnold Schwarzenegger), je RAT Cutlery model RC-4. Mireille Enos (Lizzy Murray) má pak také RAT Cutlery, ale menší model RC-3 (marushka90)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (více)

Reklama

Reklama