Reklama

Reklama

Arnold Schwarzenegger vede elitní zásahovou jednotku amerického protidrogového úřadu DEA. Její členové jsou zkušení, ostřílení a dobře sehraní profesionálové. Navzájem si kryjí záda a dokáží si poradit v každé nebezpečné situaci. Nebo si to aspoň myslí… když během zátahu na skrýš drogového kartelu zajistí 10 miliónů dolarů, rozhodnou se je nepřiznat a tajně schovat. Vyšetřování nic neprokáže a po několika měsících se všichni vrací zpátky do služby. To je důvod k oslavě. Jenže peníze nejsou na svém místě. A někdo začne zabíjet jednoho člena týmu po druhém. Kdo je tajemný vraždící sabotér? Podaří se ho odhalit a zastavit, než všichni zemřou? A jaký je skutečný důvod vraždění? (TV Prima)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (581)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kondice nečekaně krvavé Sabotáže závisí na kondicionálech. Kdyby se nesnažila neustále vystavovat své dvě obrovské bimbající se koule, které ji táhnou ke dnu. Kdyby se Ayer nespolčil se Skipem Woodsem (jako by se orel vydal na lov s kulhajícím pštrosem). Kdyby producentské akce-chtivé zásahy z toho neudělaly místy pomatený mišmaš. Kdyby kompletní herecké obsazení nebylo největším castingovým omylem dekády. Pak, v jiném čase na stejném místě, možná… Holé pleco Arnie si vybral slabší hereckou chvilku, ale ta nám, řekněme si na rovinu, trvá od roku 1969.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kroutím hlavou nad tím co jsem právě viděl. Totiž... tak krvavou, špinavou a vulgární, RAW, nekompromisní akční jízdu už jsem v Hollywoodu dlouho neviděl. Co kritika a spousta z vás neunese a označí za krajně debilní a samoúčelný (a ono ať si třeba je), beru já rovnou za jeden z nej filmů letoška. Je to jak zhmotnělej sen všech milovníků bezduchých stříleček a drsňáren. Dokonce je tu pořád i ten Arnoldovskej hláško-humor, prostě... co chybí k dokonalosti. Vrcholně drze provokativní morální vítězství a celá ta pomsta na konci chutnala skvěle. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mann je taky milovník drsných chlapů, tvrdé akce a syrového military feelingu, stejně jako Ayer. Oba mají nakoukáno/nastudováno/zažito a umí realistickou atmosféru. Každý na to jde ale z opačného konce. Mann z horních pater sociálních vrstev (narkobaroni, profesionální lupiči, tajní cops ve Ferrari), Ayer z těch dolních (loosers gorily bez vyšších životních cílů). Jako akci David zvládá bravurně, to ne že ne. Tak syrové přestřelky plné kulek a destrukce tu nebyly dlouho, ale ostatní parády už jsme viděli v jeho jiných filmech, takže feeling neohromí a ty jeho převratné steady cam/FPS záběry taky nejsou žádnou novinkou. Furt by to ale byla slušná jízda nebýt hloupého scénáře. Arnold nevadí. Nerve se, jen střílí, takže ok. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Árný už chodí jako Pinokio a vrtulník smí parkovat na místech pro invalidy, to však jeho milce nezastaví, ba ani nepřibrzdí. Stále v něm vidíme fešného Cimeřana, co pěstí uspává slony a halenu má šitou jen z panenských blan. On to ví, kujón jeden, pročež si zkouší k tomu uhlobaronství ještě trošku přivydělat jako ,,stárnoucí charakterní herec". Sežvýkal jsem již horší kumrdoviny než Sabotáž, tedy děkuji a těším se na další eskapády pana guvernéra. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jen hádám, ale diletant Woods (SMRTONOSNÁ PAST 5) podle mě dodal béčkovou zápletku o vybíjené uvnitř speciální protidrogové jednotky a Ayer pak dopsal všechny ty drsné, syrové a realistické věci a dialogy, díky kterým ten film zdaleka nepůsobí tak hloupě, jak by jeden čekal. Na Arnieho je to dost temné a herecky to těžce nedává, bavilo mě to ale víc než KONEČNÁ nebo ESCAPE PLAN. A víc než on nebo tým drsňáků (který připomene komanda z PREDÁTORA a VETŘELCů) tomu dává dvojice sympatických detektivů v čele s Olivií Williams. Pro Ayera je to ale po nabušené PATROLE krok zpátky. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Nůž, který má na taktické vestě John "Breacher" Wharton (Arnold Schwarzenegger), je RAT Cutlery model RC-4. Mireille Enos (Lizzy Murray) má pak také RAT Cutlery, ale menší model RC-3 (marushka90)
  • Natáčalo sa od 15. októbra do 13. decembra 2012 v amerických štátoch Georgia, Connecticut a New York. (m.a.t.o.)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (více)

Reklama

Reklama