Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 4

Recenze (166)

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Mám takovej pocit někde hluboko uvnitř, že bych se za to měl stydět, ale mně se to docela líbilo. Prostě jste večer doma, a nic nedávaj, tak se mrknete na další díl, co dávali o víkendu, když jste někde kalili, a nemáte problém to dokoukat. Dokonce i Kendy tady je docela v klidu. Žádný hajlování, ani koukáni se skrz obdélníček, tvořený jeho palci a ukazováčky. Epický byl ten díl, kde konečně ojel tu psycholožku. Protože ji chtěl ojet od začátku, a ona furt dělala vofrky, jako kdyby ji měla zašitou. Takže jsem zažil naprostý zadostiučinění, že ji ho tam konečně frknul. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdyby David Matásek nevyměkl, mohl bejt ikonou všech nácků. Bohužel pro něj i pro nás se ale dal na herectví. A občas dostane příležitost zmrvit nějakou další postavu. Tady se mu to daří v nebývalé míře. Chlap se zajímavou vizáží, ale běda když otevře pusu. Neubližuje mu přitom pouze jeho (ne)herecká strnulost, ale i papírem šustící repliky. Vizuál a zbytek castingu dobrý, za to ty pecky. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, pominu-li úvodní nevysvětlitelné bleskové zotavení hlavního poldy, je to místy docela zábavné, a to překvapivě hlavně díky dialogům poměrně zdařile využívajícím motiv dlouhodobého "spánku" a za hranici trapnosti se dostávají jen někdy. Na druhou stranu ale vyšetřování zločinů tvoří spíše jen prostředí pro jiný děj než plnohodnotnou součást jednotlivých dílů, což je u kriminálního seriálu podstatný nedostatek, pakliže všemu nedává jiný rozměr alespoň zvolená forma. Největším kladem tak bohužel zůstává původní nápad, i když není domácí. 40 % ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic jsem od pilotního dílu nečekal a nebyl jsem tudíž zklamán. Jako kriminálka nezajímavý případ, jako komedie to taky nefunguje a Matásek jako polda mi taky nesedí. Prostě jeden díl a dost. V porovnání s Raplem jedna velká bída... Ale. Never say never again a podíval jsem se ze záznamu i na druhý díl. Musím konstatovat, že jsem se u druhého dílu pobavil a i ty Matáskovy hlášky mi dnes sedly... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem s hodnocením klasický počkat až na poslední díl, ale když mě zvědavost přemluvila k rozkliknuti zdejšího "rozjezd" hvezdickovani, nedá mi to a musím seroš podpořit a bránit před momentálnímy odpaďáky!!!! Matesovi sedí role jak prdel na hrnec, soundtrack jsou dvou tisícovky, příběh povedený a scénář poslouchatelný!!! Tohle bude rozhodně to lepší z tuzemského seriálového prostředí...70 % ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Restaurace, kde se stala seriálová vražda, sídlí v pražském Mánesu. (rakovnik)
  • Natáčelo se v bývalém černouhelném dole Mayrau ve Vinařicích u Kladna. Důl ukončil těžbu v roce 1997. Těžilo se z hloubky kolem 500 metrů. Jámy jsou zasypané, podzemí se tedy mohlo točit pouze v cvičné štole. Těžba na Kladensku byla ukončena v roce 2002. (rakovnik)
  • Natáčelo se na hradě Točník. (a-ja)

Reklama

Reklama