Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (766)

Nin 

všechny recenze uživatele

Spideyho bláznivá cesta po Evropě. Jakožto fanda do superhrdinů jsem nadšený z toho, že tu pořád máme tolik kvalitních marvelovek (některé silnější, některé slabší, ale kvalitu si stále drží), a teď je tu dokonce film, kde si Spidey zajede do Prahy a projde se po Karlově mostě! Boží. Naopak poslední léta jsem trochu menší "geek" v tom, že už mi tolik nevadí větší změny oproti komiksu. Konkrétně u Spider-Mana si říkám, že to ryzí z komiksu už jsme viděli u Raimiho a teď je na čase zkoušet něco nového. Nové marvelovky taky oproti dávnější superhrdinské praxi z komiksů čerpají a řekl bych, že "source material" i respektují. Takže teď si docela užívám různé ty změny u postav a baví mě - jiná MJ, jiný Mysterio, dokonce i jiný Flash není vůbec zlý (Teď mě někteří komiksáci budou chtít zabít, ale ono taky většina vedlejších postav ze Spideyho universa nejsou až tak zajímavá, aby musela být doslovně převedená)... Ale teď už k filmu - Ze začátku je Far From Home dost zábavná jízda, která má velmi pěkný a na superhrdinský film docela originální námět, ale pak už to na můj vkus "lítalo" občas trochu příliš ztřeštěně a nedávalo to kolikrát zase tolik smysl. Ve filmů je hodně detailů, které mě bavily (stalkování mobilů skrz superbrýle, herectví Jakea Gylenhalla, vztah Neda a Betty...), ale hlavní příběh byl spíš "jenom" fajn. Takže nakonec mi z toho vychází, že Far From Home je podobný Spidey jako Homecoming. Není to žádná pecka, ale zábavný a pohodový film s mladým Spider-manem, který působí velice svěže a jistě má ještě hodně co nabídnout. (7/10) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Povedené teen-spider dobrodružství, část druhá. Všechno funguje, rajzování po evropě je zábavné (obzvlášť při roztomilých smyšleninách Prahy), humory jsou vtipné, dramata jsou dramózní... Ovšem problém mám trošku s vedlejšími postavami, kdy se z některých stávají jen naprosté karikatury (Happy, Fury). Prostě je to funkční hrdinská sólovka, nic víc, nic míň. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový Spider-Man se rozhodně povedl. Je opět v režii Jona Wattse. Cestuje se tu po téměř polovině Evropy, hlavně scény z Česka člověka zaujmou. Nový záporák je dost mazaný, ale člověk znalý komixů to může tušit. Přece jen film obsahuje pár zajímavých zvratů. Peter si na svém školním výletě musí vybrat, zda chce být hrdinou, nebo jen obyčejným středoškolákem. Jakeu Gyllenhaalovi role Mysteria rozhodně sedne. I Nick Fury se tu dost objevuje. Škoda, že Happy nemá vác prostotu, ale všechny jeho scény jsou dost vtipné, jako většina filmu. Stejně tak scény s Nedem a dalšími spolužáky. Cestuje se od Benátek přes Rakousko, Prahu, Berlín až do Londýna. I potitulkové scény nám odhalí pár dost zajímavých informací. Tomu Hollandovi tato role prostě vážně sedne. "Ty máš rozdvojku na sluchátka?" :D ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spider-Man na evropské tour. Tak už ho (tvůrci) na chvíli vyhnali na prázdniny, v doprovodu party jeho nejbližších vrstevníků se dalo čekat příjemné nicnedělání s počtem několika evropských zastávek, jenže to by světu nesměla zase jednou hrozit gigantická zkáza. Svými holografickými iluzemi obloudil celý svět zhrzený Quentin Beck/Mysterio,----následuje SPOILER velký jako Praha----, který ze všech živých odkazů zesnulého Tonyho Starka chce udělat mrtvé. Peter Park alias Spider-Man musí odolat neviditelným svodům rajcovní tetičky May, pokusit se navléct si také latex na nejztopořenější část svého těla, neb kolem něj krouží dívka jeho spermicidních snů MJ, pogratulovat svému šikmookému kamarádovi Nedovi, že utvořil nečekaný pár s Betty Brant a musí dostát posmrtným slibům celé necelé partě Avengers,strpět návštěvy Nicka Furyho a hlavně musí i nadále být obezřetný ohledně utajení své druhé identity. V sázce je celý Hřib primátora města Prahy. Ano, od dob návštěvy Toma Cruise a jeho předem nemožných a jakkoliv vyloučených misí slyší pražští činovníci na cinkání mincí filmových štábů, takže i parta kolem režiséra Johna Wattse dostala možnost zdevastovat Karlův most a přilehlé okolí. Pravda, ta nejspektakulárnější akce se odehraje v Londýně, ovšem našinec se dme pýchou, že může uzřít v nákladném americkém bijáku asfaltovou polevu naší Matičky. Akce netvoří primární složku, i když je poměrně spektakulárně natočená, na přetřes se dostává humor, podávaný obřími lžícemi, z nichž to mladému publiku chutná. Tom Holland bude v jiných filmech nicka, ovšem jakmile má prostor být patřičně akční, je z něj humorně zpovykaný holobrádek, jemuž byste klidně vystavili rodný list se jménem Spider-Man. Do svých sítí spolehlivý tvůrčí tým, který si scenáristické i režijní kormidlo od minulého dílu ponechal, ulovil Jake Gyllenhaala, který vnese do té taškařice vážné finesy, čímž trochu naruší nevážnou bujarost této komediální párty. Nejen Tom Holland, ale veškeré vedlejší postavy mají hodně čiperný komický a sympatický status, takže bych z celé party nerad někoho vynechal: Zendaya, Jacob Batalon, Tony Revolori a Angourie Rice jsou mladí výletníci k nezaplacení, načež jim sekundují dříve narození Marisa Tomei a Jon Favreau. A kdo by čekal, že Létajícího Čestmíra bude se Spider-Manem pojit "příbuzenský" vztah, že (viz "cameo" Lukáše Becha). Tvůrčí parta tentokrát trochu (u)šetřila na akci, popustila něco málo invenčních prvků, technickým zázemím nezklamala a dala vyniknout (pubertálnímu) humoru a legráckám všeho druhu. A on je to svěží přístup. 10/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžká pohodovka, která po dramatickém Endgame chtěla fandům připomenout, že Marvel je v prvé řadě fun territory blockbusterové filmařiny. První polovina je opravdu zábavná a až mě zarazilo, jak může být snímek o superhrdinovi s romantickou teenagerskou linií kvalitativně tak napřed před většinou čistokrevných teenagerských komedií - Peterovy trable s jeho láskou a následné dilema kolem vlastní totožnosti fungují skvěle jak po stránce humoru, tak i jako důležitý příčinný prvek zásadního záporáckého twistu. A vůbec, celé je to vlastně hrozně příjemná podívaná, kterou si určitě užijete, pokud máte rádi postavu Spider-Mana a celý ten marvelovský vesmír, který umožňuje i docela rafinované začlenění iluzorních motivů a originálního antagonisty. Bohužel to sráží křečovitá druhá polovina, která nejprve diváka otupí zbytečně zdlouhavou iluzorní sekvencí a následně mu naservíruje komediální finále, v němž má jít postavám seriózně o krk, ale oni si doběhnou ke korunovačním klenotům a vyměňují si u nich své tajné slabosti. Akce také nic moc a konečný osud záporné postavy docela neadekvátní vzhledem k jejímu potenciálu. Koncept cestování po známých evropských lokacích však zmáklý takřka bez výhrad a zajímavá potitulková scéna podtrhuje debilní rozhodnutí Sony nepokračovat v tak nadějně rozehrané story. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Jake Gyllenhaal (Quentin Beck) vtipkoval, že se občas cítil jako T-Rex, když měl na sobě Mysteriovo brnění, ve kterém se mu špatně hýbalo s předloktím. (ČSFD)
  • Kumpán Nicka Furyho (Samuel L. Jackson) Dimitri (Numan Acar), jenž dělal řidiče Midtownské střední, je podle některých fanoušků Dmitri Smerdyakov alias Chameleon. Jedná se o vůbec prvního protivníka Petera Parkera (Tom Holland), který se objevil v březnu roku 1963 v „The Amazing Spider-Man #1“. Umí měnit tváře, má nadlidskou sílu, komunikačně je na vysoké úrovni a mezi jeho schopnosti patří herecký um i dlouhověkost. Jedná se o tradičního člena Sinister Six a je to nevlastní bratr lovce Kravena. (3T)
  • Původní hrubý sestřih filmu měl skoro tři hodiny. Posléze byl zkrácen na necelé dvě a půl hodiny a nakonec na 130 minut. (Kinofil)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama