Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z titulů,kolem kterých člověk kroužil kdysi dávno ve videopůjčovně,aby nakonec zjistil,že na něj nikdy nedošlo...teď po letech jsou Vraždy podle Jidáše pořád solidní detektivkou,která se svezla na vlně Sedm,nicméně žádná klasika to pro mě nebude.Velkým mínusem budiž velký počet iritujících a prazvláštních pokusů s kamerou a obrazem...60% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mohl spíše jmenovat >Vraždy podle hollywoodských klišé< , ale objektivně vzato je to prostě další rutinní krimithriller s provařenou pointou, průměrný film pro průměrné uživatele žánru. Prostě zase detektív má trauma, ve vypjatých situacích prší, policajti si ve dne svítí baterkami a chvílemi má člověk pocit, že bystrosti též moc nepobrali a nakonec i ty vraždy jsou nechutné jen do té míry, aby i adolescenti a těhotné ženy v poklidu popcornové slasti vše řádně zkonzumovali a zdvižené žaludky a dávení přenechali jen chvílemi zbytečně přehrávajícím hercům... Tudíž nečekejte pranic horrorového, jak se snaží namluvit nám kategorizace filmu... Resumé: Dobrý hollywoodský průměr - a i ten Lambert je - až na ten líbací závěr - tentokráte vcelku snesitelný... Dvě a půl hvězdičky, protentokrát bezdůvodně zaokrouhleno nahoru... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film který extrémně kopíruje a vykrádá "SEDM" a to i v nejmenších detailech. Například náboženské téma vražd, charakteristika vraha, neustálý déšť a ponurost, trest v podobě zdánlivé vraždy ženy hlavního hrdiny, ... a v mnoha dalších ohledech. V době vzniku se mi film velice líbil i nehledě na tyto skutečnosti. Ovšem po letech jsem z něj již tak odvařený nebyl. Ve všech ohledech filmového umění je to prostě jen slabší odvar nepřekonatelného kultu. Občas zajímavé i když laciné kamerové nájezdy film nezachrání, jsou zde jisté silnější nelogičnosti, herecké výkony nejsou zvlášť výrazné a to ani u Lamberta, atmosféra nedokáže diváka vybičovat tak dokonale, jak by tvůrci filmu možná chtěli. Kdysi v mládí ano, byla to pro mne bomba, dnes pouze velmi dobrý kriminální thriller... ()

sud 

všechny recenze uživatele

I když jsem si to původně nemyslel, líbilo se mi to. Není to v žádném případě nic světoborného, ale jako napínavé béčko to stačí. Trochu tajemna to má, napínavé to také je a nějaké šokující záběry se také objeví. Režisér Mulcahy odvedl celkem dobrou práci, Christopher Lambert také nebyl nejhorší, i když jeho zdejší výkon se s Highlanderem nebo Tarzanem nenechá srovnat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si tento thriller zreprízoval a dočkal jsem se dalšího zklamání. Od doby, kdy David Fincher natočil Se7en (1995) ,se filmaři několikrát pokusili přiživit na jeho úspěchu, ale jen s neslavným výsledkem. Tento snímek není výjimkou. Od počátku se tvářil velmi temně, ale rychle mi došlo, že se o veškerou atmosféru postaralo jen deštivé počasí, zatímco tvůrci spíše tápali a snažili se budovat napětí náhlými hudebními ataky a zběsilým švenkováním kamery. A musím být fér; ono by to na mě fungovalo, kdyby mi bylo deset. Jenže dnes už se na mě podepsala spousta filmů, seriálů, lidí, počasí i život sám, takže mě takové oblbování už nebere. Stejně tak mě nemůže nadchnout zoufale neschopná policie, mezi jejímiž příslušníky čněl, jako maják na pobřežním útesu, detektiv Prudhomme s intuicí, která by strčila do kapsy i dedukci Sherlocka Holmese a jehož postavě dodával hloubku flashback s pitomě natočeným obsahem. V průběhu sledování tohoto filmu jsem se musel několikrát přesvědčit o tom, zda nejsem paralyzovaný, protože jsem sledoval děj naprosto netečně a bez emocí. Naštěstí se ukázalo, že jsem se jen bohapustě nudil. / Poučení: Čas od času si pozvi návštěvu. Mohla by se hodit. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama