Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

monolog 

všechny recenze uživatele

Christophere Christophere, ještě štěstí, že i ty občas získáš roli v nějakým dobrým filmu, jinak bych ti už nikdy nevěřil a na žádnej novej film se nepodíval (jako to provozuju se Stevenem Seagalem a Dolphem Lundgrenem a J-C VanDammem). Má to sice trošku podobnou zápletku jako Sedm (fanatický náboženský cvok vraždí za cílem očištění lidstva a svého zvýraznění), ale jinak to moc podobný není. Je to taková lehčí černější zábavná detektivka. Ne tak náročný, jako Sedm, ale ani nijak blbý nebo šedý nebo nudný. Řekl bych, že kdyby tam přibylo trochu víc té temné atmosféry, tak by to byl zatraceně dobrej film. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v době, kdy jsem viděl mnohem méně filmů než dnes a musím říct, že se mi celkem líbil. Musím říct, že si z něj útržkovitě docela dost pamatuji, neb jsem film viděl pravděpodobně několikrát. Trošku mi to připomínalo takový slabší odvar filmu ,,SEDM". Opět je tu náboženský motiv. Tentokrát si náš sériový vrah skládá tělíčko z částí svých obětí. Myslím, že mohu dát 3*, které jsou hlavně z nostalgie. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý hororový thriller, který na konci 90. let filmovým fanouškům připomněl, že Christopher Lambert ještě není odepsaný herec. Režisér Russell Mulcahy (Highlander), natočil kvalitní snímek a i když je inspirace Fincherovou Sedmičkou více než zjevná, jedná se o napínavou a dobře natočenou záležitost. P.S. V roli kněze se zde představí slavný režisér David Cronenberg. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na snímku vadilo, že nebylo mnoho věcí jaksi "mimo děj." I když si šel koupit policista něco k automatu, vyklubala se z toho další indicie ;-) Film je Sevenem evidentně inspirovaný, ale že by ho přímo kopíroval? To ne. I když je vrahovo chování nelogické, dobře se na to dívá. I na Lamberta :-) 70%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle mě vždycky bavilo více, než Sedm, k němuž je to, ne zcela právem, přirovnáváno. Podobně šáhlí inteligentní psychouši si dokáží vydobýt jistou mez sympatií a v době vzniku filmu měli své žně. Tady je trochu škoda, že on sám o sobě není moc sympatický a odhadnete ho hned, jak se objeví na place. Lambert rozjíždí své klasické kouzlo - je skvělý, i když v podstatě nic nepředvádí. A při tomhle filmu mě napadlo, že by si manželky podobných hrdinů zasloužily nějakou svou studii (třeba až půjdu někdy v příštím století na vysokou), protože ač bokem, jsou výrazné a pro pozadí příběhu a hlavního hrdiny určující. Jen považte, tahle, manželka Posledního skauta nebo Travolty v Tváří tvář. Mají toho tolik společného a tolik každému tomu filmu dají, že ač před kamerou ne moc výrazně, nejsou nijak marginální. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama