Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě zase tak moc nebavil. Popravdě to pro mne byla nuda k prasknutí. Mnohokrát jsem u těch pár epizod, co jsem viděl, zívnul a dokonce i zamžoural očima, jak moc mě to nebavilo. Obzvláště postavy byly víc, než jen profláklé polotovary, co nikomu nic neříkají. Ne, že by byl seriál vyloženě špatným, to zase ne. Kostýmy jsou skvěle, ale ten scénář, ten mě přímo ubijí. Scénář je přímo propagandou USA, jak je skvělá a jak válčí proti terorismu a že bychom si z ní měli brát příklad a bla-bla-bla (prostě je přemrštěný). Říká se, že pokud máte vynikající scénář, tak je nemožné udělat vyloženě paskvil. No tady je to asi obráceně s tím rozdílem, že se špatným nedokážete udělat něco dokonalého. Dvě hvězdičky. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál, byť jakkoliv pro mě nesnesitelný, miloval můj neskutečně vzdělaný dědeček. Vypnul svůj mozek chemika a prostě se nechal bavit. Tak si ho pamatuju, v křesle s brýlemi na nose. Dnes je to přesně 10 let, co mi odešel, takže teď to bude jeden soukromý vzkaz tam někam: Stando, ahoj. Chybíš.. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ve Spojených státech vyloženě nebezpečný propagandistický armádní výtvor, u nás spíše neškodná ptákovina postupně se ve vysílacím čase přesouvající až někam do doby, kdy u televizních obrazovek relaxují matky na mateřské. Američané se přístupnou cestou dozví, kde všude ve světě jejich chlapci a holky hájí demokracii a zvěstují americké hodnoty a zahřeje je u srdce uspokojení z toho, jak je o ně dobře postaráno. Dobře jim tak! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

JAG je akromyn pre Jadge Advocate General´s Corps. Zároveň je to i názov dvestodvadsať sedem dielneho amerického televízneho seriálu, ktorý sa na našich obrazovkách objavoval pod názvom "JAG - Vojenská generálna prokuratúra". Nebolo to špatne natočené a ani herecké výkony hlavných predstaviteľov neboli katastrofálne, ale ja som sa pri tom i tak vždy dosť hodne nudil. Major Rabb a jeho kolegovia z vojenskej prokuratúry, čo vyšetrovali kriminálne prípady na palubách lodí, ponoriek a lietadiel mi nikdy neprirástli ku srdcu. ** ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

...Američané totiž neumějí točit detektivky, a tak je musí neustále ozvláštňovat nějakými jinými věcmi. Někdy se to povede, jindy, jako tady, ne. Kdyby nebylo těch krásnejch bab kolem džega, nestálo by to za nic...zvlášť jedna z nich má celkem zajímavý fotečky ;-) ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)
  • Dopravné lietadlo, ktorým výprava cestuje do Južnej Kórei, vyzerá po pristátí inak, ako počas letu. Chýba tiež nápis spoločnosti "Oceanic." (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama