Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 3
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Recenze uživatele darthvader77 k tomuto seriálu (6)

Velké poslání (2021) (S01E01) 

Absolutně fantastická epizoda, která konečně není fillerem. Spousta věcí vysvětlena z Endgame ohledně cestování v čase je to zajímavá myšlenka, že Avengers vždycky měli vyhrát a přináší to zajímavý náhled na determinismus a svobodná vůe. Hlavní důvod, proč miluji tuhle frančízu je worldbuilding no a TVA a je fantastická organizace, která zvyšeuje co je v sázce. Představil se nám šílený svět multiversa, kde kameny jsou ničím ve srovnání s ohromnou silou nových bytostí, které se blíží. Moment kdy se Loki uvědomí, jak moc jsou jeho noví soupeři mimo jeho ligu je fascinující. Pozorujeme samotného boha, jak zjišťuje, že je zde něco většího než on o jaká ironie. Historická lekce je fantastická a imho to naznačuje, že multiversová válka bude další konflikt. Rozbor Lokiho charakteru je fantastický. A vidět jeho reakci na život je úplná nádhera. Loki vs Loki hype obrovský temný konec epizody navnadil na zbytek konečně jsme opustili fillerovou pevnost a vidíme něco pořádného něco důležitého absolutní fantazie. Nemůžu se dočkat. A Lokiho přiznání bylo taky svkěle Tom Hiddleston to zahrál výborně. Je zajímavé, jak Thanos a Loki oba viděli svoji vlastní smrt. Prostě pecka. ()

Varianta (2021) (S01E02) 

No je fascinující kolik tu s námi je slovy kolegy verbala fantasticky hloubavých a nesmírně erudovaných filmových kritiků, kteří by pravděpodobně potřebovali nějakou Power Rangers chuťovku na zaměření pozornosti jako děti s ADHD. Kdo si myslí, že se nic nestalo pravděpodobně šustil pod lavicí a neuvědomuje implikace téhle epizody. Libí se mi, jak Mobius a Loki mají skvělou True Detective dynamiku jejich diskuze o tom, co je to svoodná vůle, jak směšné jsou oba jejich původy, world building, který dostává ohromných rozměrů. Rozdíl na rozdíl od posledních dvou seriálů je, že se tenhle točí kolem pravděpodobně nejdůležitější části Marvel lore, kteoru jsme měli možnost spatřit. Loki setkavající se s Loki je absolutní fantazie a dáma ukázala, že má teda nějakou OP magii. Závěrečný teroristický útok na jedničku. Výprava skvěla a dialogy mají šmrnc nemám, co dodat. ()

Lamentis (2021) (S01E03) 

No to by mne zajímalo, na které seriály tady lidi čumí, že kritizují vizuál. Asi taky cestují do alternativních dimenzí ;), protože zrovna Mandalorian taky nebyl v tomhle zdaleka bezchybný. Mobius a Loki byl senzační dvojka, ale Loki a Sylvie ještě lepší. Líbí se mi vzájemné urážky, excelentní souboj, kdy Loki perfektně využil svoje schopnosti no a pochod přes planetu. Debata o lásce a maminkách je výborným charakterovým stavěním, tyhle klidné dialogy si nechám užít dvě hodiny mluvení Lokiho a Sylvie, proč ne? No a závěr, který teda dost překvapil stejně jako plot twist s TVA: ()

Větvení (2021) (S01E04) 

Z určitých scénáristických hledisek nejslabší epizoda, ale zase z hlediska narativního nejsilnější. Určitě ten jejich přesun zpátky do TVA a mohli udělat hladčeji a kdokoliv řídí TVA je měl nechat zabít ihned při prvním kontaktu. Na druhou stranu Sylvie dostala fantastické backstory s několika ironickými komponenty. Loki se svým novým zvráceným vztahem rekontextualizuje předchozí epizodu a zároveň svůj charakter. Sif je vynikající cameo. Time-Keepeři jsou očekaváný ale dobrý twist, ale hlavně neztratit hlavu kvůli dalšímu Mephistovi. No Mobiusův moment byl nejlepší za celou epizodu. No a potitulková scéna je prostě boží. ()

Cesta do neznáma (2021) (S01E05) 

Glorious purpose! Nejemocionálnější a vizuálně nejpodmanivější epizoda. Všechno se začíná připravovat na grandiózní finále. Postapokylptický konec časů je něco, co mi evokuje hodně třetího Harryho Pottera, celá ta temná atmosféra tomu odpvídá. Hlavní potvora je solidní monstrum a Lokiové byli všichni zábavní. Kid Loki se stal badass třemi slovy I KILLED THOR. Richard Grant byl úžasný v téhle epizodě a vidět celý Asgard podruhé zničený obří nestůvorou bylo emocionální. Líbí se mi trojice Mobius, Loki a Sylvie. Jenom snad každý může nadávat na teorie, ale Marvel prostě připravuje past jako svině. Snad to tedy finála dopadne lépe než u WV. ()

Pro tok času. Vždycky. (2021) (S01E06) 

Tragický závěr seriálu, kdy nakonec někdo nedokáže přenechat nenávisti ani tváří tvář lásky. Tohle je jedno z nejlepších finále jakéhokoliv seriálu. Jonathan Majors je vynikající herec a nového padoucha pravděpodobně celé fáze zahrál s naprosotu grácií. Miss Minute měla solidní jump scare doufám, že se vrátí jako side-kick nového Kanga. No a ten wtf závěr, který je pravděpodobně největší od Infinity War no to je prostě fantazie. Miluju tenhle seriál a absolutní špička a pravděpodobně to nejlepší, co kdy MCU vytvořilo. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama