Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Padme_Anakin k tomuto seriálu (13)

Season 1 (1989) (S01) 

Vrátila jsem se k této sérii po dlouhých letech a nelituji, zřejmě také patřím do početné skupiny nadšenců a obdivovatelů.. Poirot, Hastings a Japp jsou pro mě zárukou skvělé zábavy, chvilek napětí a zejména očekávání rozuzlení jednotlivých příběhů, tedy u mne vládne filmová spokojenost.. ()

Vraždy podle abecedy (1992) (S04E01) 

Výborná detektivka, ode mne je to tentokrát bez výhrad, zasílání dopisů s podpisem ABC, vyšetřování vražd podle abecedy, no napnutá jsem byla jak kšandy a netušila, odkud vítr fouká... Herecký ansámbl úžasný, můj oblíbený trojlístek Poirot, Hastings a Japp se opět blýsknul a pochvalu určitě zaslouží i Donald Sumpter, zahrál podezřelého prodavače punčoch skvěle..  P.S. Scéna s krokodýlem úchvatná.. ()

Smrt v oblacích (1992) (S04E02) 

Pečlivě připravená vražda postarší dámy (ve skutečnosti odporné lichvářky, co odložila vlastní dceru) otrávenou šipkou a k tomu v letadle za přítomnosti ostatních cestujících, to je tedy něco... Atmosféra výtečná, herci výborní, Poirot s Jappem nezklamali ani tentokrát, postrádala jsem však Hastingse, mám ráda jeho nesmělý úsměv i modré oči.. ()

Nástrahy zubařského křesla (1992) (S04E03) 

Skvělá detektivka, příjemně lidský Hercule Poirot míří k zubaři na křeslo a o pár hodin později je zubař nalezen mrtvý se zbraní v ruce.. Za několik dalších hodin umírá i poslední pacient zmíněného zubaře a už je jasné, že jde o vraždy.. Ovšem kdo a proč spáchal zločin, to nám Agatha Christie pořádně zamotá, ostatně jako obvykle.. U mě filmová spokojenost.. ()

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Skvělá detektivka, Poirot se chystá na klidné prožití svátků, když mu v bytě klekne topení a v tu chvíli dostává pozvánku od bohatého obchodníka.. Po pravdě ten chlap byl tak odporný, že snad každý člen rodiny měl důvod ho kuchnout (čistě hypoteticky, samozřejmě).. Inu, změna závěti, diamanty v trezoru a celá rodina pohromadě, to je třeskutá zábava.. Ode mne je to tentokrát bez připomínek, mám obrovskou radost z toho, že jsem konečně jednou odhalila vraha.. ()

Případ v ulici Hickory (1995) (S06E02) 

Studentská ubytovna je místem drobných krádeží a slečna Lemonová si dělá starosti.. Ze začátku to vypadá jednoduše a odlehčeně, Japp s Poirotem jsou tu mimořádně zábavní, chvíli spolu bydlí a hlavně stolují (banánový sirup, mořský jazyk v mléce atd.), ovšem pak se to přehoupne k vraždám a tvůrci utáhnou šrouby.. Vyšetřování případu má mnoho odboček a zákoutí a každý ze studentů je podezřelý.. Opět jsem si musela počkat do konce, až mi Poirot naservíruje řešení.. ()

Vražda na golfovém hřišti (1996) (S06E03) 

Moc pěkná detektivka, pánové Poirot a Hastings odjeli na dovolenou do Francie, ovšem ani odpočinek ani golf jim Agatha Christie nedopřála, Poirot byl požádán o pomoc, oslovil ho velmi bohatý Renauld, že prý má strach o svůj život, no a Hastings po setkání s krásnou zpěvačkou podlehne jejímu půvabu.. Napnutá jsem byla jako struna, netušila jsem, kdo je vrah a musela jsem si počkat do finále, kdy Hercule Poirot zaperlí, převeze svého francouzského rivala o fajfku a svůj knírek si ponechá.. Krásně to ty baby zamotaly.. ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Další báječná, lehce duchařská detektivka, Poirot s Hastingsem jsou hosty v domě bohaté starší dámy, která má cvičeného foxteriéra Boba a právě ten se stane svědkem vraždy. Nutno dodat, že tentokrát je vrah opravdu houževnatý a hlavně nečekaný (míněno pro mě), ten psí kousek s míčkem na schodech roztomilý. ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Mladá žena chce zjistit, co se stalo jejím rodičům před čtrnácti lety a Hercule Poirot se ujímá vyšetřování, strhující příběh o rodině talentovaného malíře je odvyprávěn v melancholické atmosféře vzpomínek a za doprovodu krásného klavíru.. Dostáváme pět verzí od svědků oné události a výborný David Suchet poskládá všechny střípky skládanky v jeden celek, skvělá práce, bravo.. ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

Skvělá detektivka o úmrtí staré tety, velkém dědictví a je toho víc, co pro nás Agatha Christie připravila.. V tomto dílu je úchvatná Elisabeth Dermot-Walsh, působila tak přirozeně, krásně, ani na okamžik mě nenapadlo, že by to byla ona.. Nicméně na skutečného pachatele dvou vražd jsem si musela počkat do konce, nepřišla jsem na to, kdo to udělal, no a David Suchet mi vraha naservíroval na stříbrném podnosu i s červenou květinou.. ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Zdařilé zpracování klasiky, David Suchet se mi v roli Poirota moc líbí, potěšila mě i mladinká Emily Blunt jako Linnet.. Vyšetřování vraždy novomanželky na svatební cestě se rozběhlo ve známém stylu, natočené je to pěkně, herecké obsazení - mně celkem neznámé - příjemné a přesvědčivé, tedy u mne filmová spokojenost.. ()

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Další výborná detektivka se skvělým rozuzlením, vůbec jsem netušila, odkud vítr fouká.. Potěšila mě účast mého oblíbence Michaela Fassbendera, byl úžasný a mohla jsem na něm oči nechat.. Monica Dolanová mě příjemně překvapila, zajímavá osůbka.. ()

Čas přílivu (2006) (S10E04) 

Poskládat všechny díly téhle skládačky bylo opravdu těžké, skvělá atmosféra, herci báječní.. Inu, když se mladá žena provdá za postaršího bohatého pána, zřejmě to budí pochybnost, má ho ráda, nemá ho ráda... David Suchet úžasný, jeho dedukce mi vždycky vyrazí dech, v těsném závěsu za ním tentokrát Elliot Cowan a Amanda Douge, ta chemie mezi nimi byla úchvatná... ()

Reklama

Reklama