Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Marg odpad!

všechny recenze uživatele

Do dveří vejde žena v červených šatech a je to doprovázeno slovy "ááá, žena v modrém". Na podobném divném principu byla založena celá polovina "fórků". Námět přitom nezní špatně a parodovat Mlčení jehňátek v sobě skrývá rozhodně slušný potenciál. Tvůrci tohohle paskvilu tuto šanci ale, slušně řečeno, "prohospodařili!. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elitní detektiv Jo Dee Fostar (Billy Zane - mimochodem, jeho jméno patří k nejlepším fórkům celého filmu) pátrá po sériovém vrahovi, k čemu mu pomáhá vězeň dr. Animal Cannibal Pizza... Je tomu asi deset let, co mi spolužák vyprávěl jednu scénu z tohohle filmu - jak si dva navzájem telefonují a obrazovka je rozdělena na dvě stejné části - v jedné luxusní obývací pokoj a v druhé ulice s telefonní budkou - po ulici jde bezdomovec a *blik* je v obývacím pokoji. Vůbec ho to neznervózní čapne televizi a zdrhá :) Nyní, po tom co jsem film sám viděl, bych řekl že tohle byla bohužel asi nejlepší scéna. Jinak se autoři snažili do 70 minut dlouhého filmu nacpat parodie desítky dalších filmů - hlavně tedy Mlčení jehňátek - což se podepsalo na hodně velké roztříštěnosti celého příběhu. Jak už někdo psal, nebýt několika obdobných filmů s Lesliem Nielsenem, určitě by Mlčení šunek bylo hodnoceno líp, ale bohužel ... ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda parodie. Celkově mě to přijde dost ubohé, ale musím se přiznat že se mi tady pár vtipů líbilo. Vím, není to velká intelektuální výše, ani to není často moc vtipné, ale tohle má pár světlých míst. Možná proto, že to dělali Italové, možná proto že Mlčení Jehňátek je dobrý film, velmi kvalitní, takže se to zároveň originálu nevysmívá. Asi záleží na vkusu, a na náladě, ale mě osobně tenhle film nevadí. ()

1mara2 

všechny recenze uživatele

Problém a zároveň jediný štěstí tohohle "filmu" je ten, že jsem na něj nikdy nekoukal střízlivej. Viděl jsem ho asi 4x a ani si nepamatuju, jak to vlastně dopadlo. První půlhodina je fakt povedená, plno debilních ale vtipnejch fórů, pak to začíná upadat. Možná proto jsem pak vytuhnul, nebo šel v druhém kole přepít nebezpečně se přibližující nudu. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Na žhavé výstřely to nemá, tam totiž byla snaha udržet jakousi dějovou linii. Toto by se dalo přirovnat k pornofilmu. Tak jako tam se jednotlivá "čísla" navlékají jako korálky na náhrdelník, tak tady to jsou pro změnu vtípky a gagy. Některé dobré, některé špatné, některé geniální, některé vyloženě trapné. Ovšem když se to vezme kolem a kolem, kvantita předčí kvalitu a je konec. Díky bohu tu jsou i herci, kteří akorát do rolí sednou, ať už je to pan režisér coby podivný ital Motelli nebo Bubba "Hightower" Smith coby švédský (!) investor. Mně se to líbilo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)
  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama