Reklama

Reklama

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

  • USA The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (více)
Trailer 10

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítětství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (240)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi nějaké díly Hunger Games líbily (hlavně dvojka) a Francise Lawrence stále považuji za kvalitního režiséra, od prequelu jsem nečekal vůbec nic a absolutně se děsil 157 minutové stopáže. Což ačkoliv stále je moc, k mému velkému překvapení jsem se nenudil, příběh mě docela zajímal a i akce docela stála za to, což je dobrý příslib k chystanému Constantine 2 od stejného režiséra. Rachel Zegler můžu všude, takže to byla celkem jistota, ale příjemně mě překvapil i představit hlavní role, kterého rád uvidím i v dalších rolích. A možná i v dalších dílech, jelikož se z Balady o ptácích a hadech vyloupla taková menší trvalka a menší úspěch v amerických kinech, takže bych i doufal ve dvojku. A já u ní rád budu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prequel k už legendárnej YA sérii, či už filmovej, alebo tej originálnej knižnej. A má to múch väčší roj, ako je tu vtákov a hadov. Trpí to syndrómom cashback, trpí to očakávaniami v podobe iného, ( možno ) lepšieho pohľadu na už v posledných rokoch svojej slávy, zavedenej série. A čo ma serie najviac? Minutáž. ODVIATE VETROM, VOJNA A MIER atď, tie si zaslúžia niekoľkohodinové filmové preklady. Ale toto je nastavovanie kaše a zbytočností, ktoré kľudne mohli ostať v knižnej podobe a v tej filmovej mohli prísť do popredia hlavne nosné myšlienky a akcia. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda Hunger Games zpětně si ty díly ani nevybavím už. Film je rozdělený na 3 kapitoly v kapitole jedna poznáme mladého Snowa co nastupuje do 10 ročníku Hunger Games čeká, že bude povýšený, ale oni mu řeknou, že změnily pravidla. Hunger Games netáhnou tak udělaly změnu každý soutěžící dostane vlastního mentora  a Snow dostane Lucy co umí zpívat jinak nic.   Kapitola dvě je o hrách naženou je do arény kde oni takřka všichni chtějí zabít Lucy  a jednoho černouška co je stejně k ničemu jelikož od začátku ho kousne netopýr a později zemře předtím tam došlo k atentátu a syn vůdce Kapitolu je v nemocnici pak zemře a prezident Kapitolu se rozhodne, že všechny zabije a pošle tam nádrž s hady ty všechny zbývající zabije a zůstane jen Lucy. Ačkoliv je avizováno, že všichni zemřou nechají Lucy vyhrát pak zjistí, že jí Snow pomáhal a udělají z něho mírotvůrce (v podstatě voják dá se napsat)  v okresu 8 on jelikož má prachy zaplatí si okres 12 tam potká Lucy . První kapitola dobrá akorát to kazí to, že na to, že je okrsek 12 tak chudý vypadá Snow a jeho rodina velice dobře. Nemají co jíst ale peníze na rtěnku a na nové šaty co má jeho matka  někde našly zajímavé. Druhá půlka se dá bohužel pak už je to jen naháněčka cca 6 postav proti jedné , které pomáhá Snow nějak jsem ani nepochopil proč po ní šly motivaci po ní jít má pouze jedna. Třetí část je kecací a nic moc se tam neděje navíc se tam až moc zpívá jsou zde narážky na reprodrozda z minulých dílů a zpívá se zde Hanging Tree a padne slovo Katniss . Pak je zde vzpoura nějakého Snowova kamaráda Snow ho udá a bojí se, že ho a Lucy popraví tak odejdou. Pak ji chce zabít nevím proč a schová ty zbraně hlásí se k odjezdu okresu 2, ale oni mu řeknou , že dostal milost a vrátí se do Kapitolu a máme konec.    Proč tam byl vůbec ten liliput byl tam zhruba 15 minut a nic nedokázal  Rachel má zhruba 3 výrazy tváře více neumí mladý Snow taky žádná hitparáda a zaujme pouze černoška co má každé oko jiné . 60 procent ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Hunger games mám rád a říkal sem si, že sledovat zrod hlavního padoucha by nemuselo být úplně špatné. Jenže člověk míní a tvůrci mění a tenhle prequel je jen krokem do prázdná, který nemá šanci obhájit přepálenou stopáž a navíc mi ve spoustě věcí nedával moc smysl. První zhruba hodinu sledujeme Snowa jakožto celkem sympaťáka, jehož motivací je zabezpečit babičku a sestru a následně i pomoci jako mentor svojí přidělené svěřenkyni během hladových her. Následuje půl hodinka nevýrazného kočkování v aréně, které samozřejmě Snow a jeho "parťačka" vyhrají a pak má ten film ještě hodinu. Zásadní hodinu, kdy by mělo dojít k přerodu Toma Blytha v Donalda Sutherlanda a i když se tady něco málo stane je to tak zkratkovité, že ani teď úplně nechápu proč se z relativně sympatické postavy stal ultrazm*d. Možná s tím knížka pracuje lépe, ale úplně nemám chuť se o tom přesvědčit a i přes opatrná očekávání je tohle bohužel zklamání proti kterému je i nepovedený závěr původní ságy zlatý...40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Cieľovka tak 12-14 rokov a z Hier o život sa stala Pocahontas, ktorá je na castingu Glee. Zegler si robí promo, ako keby chcela tou gitarou a utrápeným výrazom presvedčiť Jardu Slávika, aby jej dal zlatý buzzer, ale smola, natrafila na nesprávneho, Jardovi sa v hlave ešte stále preháňa jeho herecká balada o hadoch a vtákoch a rôznych hrubočrevných činidlách. Dosť zbytočný a naťahovaný film práve kvôli spomínanému. Zaoberá sa hlasovým vibrátom a na postup deja či akciu sa akosi pozabudlo. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (24)

  • Jedná se o první Hunger Games se dvěma hlavními hrdiny na plakátu. (Johnny.ARN)
  • Francis Lawrence sa rozhodol obsadiť Violu Davis do role záporáčky po tom, čo videl meme na internete. Povedal: "Bol to kus fan artu a niekto si, myslím, nafotil obrázok, ako stojí pri okne. Môže to byť zátišie z filmu Farba citov (2011), ale mala taký zlovestný malý úsmev a vytvorili falošný hororový plagát, ako keby v tom bola ona darebákom. Vtedy som si povedal, že ona by v tej polohe mohla byť dobrá." (Arsenal83)

Související novinky

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Reklama

Reklama