Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 064)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem tenhle seriál odkládal, ač mi ho známí doporučovali horem dolem. No a nakonec jsem byl lehce zklamán. Některé díly byly totiž hodně slabé a to jsem u tak skvěle hodnoceného seriálu nečekal. Moje osobní kultovka z tohoto dílka nebude, ale je pravda, že náladu mi to spravilo výborně. Díl, ve kterém se vytvářela dětská knížka byl nadpozemský :-DDD ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ko-neč-ně! Po dvanácti letech se mi vyplnilo přání, aby BBC po všech těch Trpaslících a Párování natočila britcom srovnatelný s Hotýlkem. Mé modlitby ke svatému Johnu Cleesovi byly vyslyšeny. :-) Alelujá! Až proběhne dalších pár dílů, napíšu snad i něco konstruktivního. Zatím to nejde, jsem příliš nadšen. 100% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický britský sitcom založený na vyhraněných charakterech, suchých břitkých hláškách a jízlivém černém humoru. Neokoukaní herci, originální zápletky, atmosféra všudypřítomné absurdity. Jediné, co tento seriálek dělí od pětihvězdičkového hodnocení, je nevyrovnaná kvalita. Geniálně humorná místa se střídají s hluššími momenty a trapnými grimasami. Celkový dojem: 80 %. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Každý správný knihovník má rád svoje zákazníky, protože díky nim je živ. Věčně opilý Bernard není správný knihovník a svoje zákazníky ze srdce nenávidí. Kromě toho kolem sebe jen zřídkakdy někoho snese a je proto zázrak, že se v jeho blízkosti bez (závažnější) újmy dokážou pohybovat roztomile naivní Manny s naprosto vytříbeným vkusem pro umění a sociálně nepružná, nezdravě alkoholu a cigaretám holdující Fran. Ale ještěže tak, protože s tímhle nesourodým trojlístkem je legrace přímo náramná. Humor je to vskutku absurdní a musí sednout. Já už to prostředí útulně rozházeného antikvariátu považuji skoro za druhý domov, a to jsem se začala dívat až nedávno. Black Books jsou pro mě mezi seriály naprosto ojedinělým zjevem a jsem ráda, že jsem na něj narazila. - "Maybe the art is saying cows know something we don't." ()

sud 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z dílny Grahama Linehana (alespoň zatím a z toho, co jsem viděl). "Otce Teda" jsem zatím neviděl, "Velkovlak" jde ve stopách Monty Pythonů, ale moc se k nim nepřiblíží a "IT Crowd" schází jeden pořádný tahoun. Bernard Black je vožera, vochlasta, voplasa, vyhulenec, vymaštěnec, omezenec, IQ tyQ, pecivál, povaleč, lenoch, humusák a chlív. Ale na druhou stranu je to neuvěřitelný týpek, že si jej prostě musíte zamilovat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Bernardův účetní (Tony Bluto) se jmenuje Voleur, což francouzsky znamená "zloděj". (SKAmilka)
  • Franino (Tamsin Greig) příjmení "Katzenjammer" je německý výraz pro kocovinu. Doslovně znamená "naříkající kočka". (Morien)

Reklama

Reklama