Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

Trailer

Skupinka mladých delikventů dostane za úkol vyklidit obrovský starý hotel Blackwell. V té chvíli ještě netuší, kdo se v něm skrývá... Seznamte se s Jacobem Goodnightem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný slasher vyvražďovák, ktorý nevyniká absolútne ničím, možno tak iracionálnym dejom a to aj v rámci tohto žánru, kde o príbeh ani tak nejde. Snáď keby boli vraždy viac nápaditejšie a krvavejšie, zaujal by viac. Takto len slabá jednohubka vhodná na zabitie hodinky voľného času. Ešte šťatie, že je to také krátke. 55/100 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasický slasher moderní doby,což se tedy už od začátku tímto směrem více než dost přibližovalo-parta mladých lidí,pár v pohodě,pár bastardů,jedno odlehlé místo se svojí historií,..což však od tuctových filmů tohoto směru má See No Evil navíc,to je neskutečné množství brilantních gore scén.Už hned první mi přiotevřela oči a od té doby jsem se velice příjemně a hlavně nad očekávání bavil.rozuzlení bylo teda velice trapné,ale to vám na konci celého toho masakru je uplně u prdelky...Po delší době americký výtvor,který není cover na straší klasiku a který má něco víc než ta záplava tuctových slaherů.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Pusťte mě dolů, prosím!!!" .... ,,Áááááááááá!" Slasher těžící z poetiky texaských masakrů, hor s očima a dalších špinavých vyvražďovaček o sběrateli očí. Když je máma magor, je pak syn magor dvojnásobný (nebo dcera, vzpomeneme-li si na Carrie). Tematicky tedy nic nového, ale musím po letech uznat (a zvedl jsem o jednu hvězdu), že místy je tenhle snímek fakt zábavný. Skvělá práce s hákem (nejlepší je asi zásek pod dolní čelist), vydloubávání očí, krmící se skupinka roztomilých hafanů či ohánění se sekerou zrátka rozesmějí. Švábi, špína, potkani, rez, prach. A taky se tu poměrně dost létá - děvčata létají, matka létá i Jacob létá. Jo, staré hotely mají své kouzlo! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia mladých trestancov využije perfektnú možnosť skrátiť si trest. Ich úlohou sú pomocné práce v hoteli menom Blackwell, ktorý v sedemdesiatych rokoch vyhorel, ale čoskoro má byť zrekonštruovaný. Nanešťastie je hotel aj obydlím fanatického vraha Jacoba Goodnighta, ktorému odviazaná partia mládežníkov skríži cestu a on si z nich urobí svoje najnovšie trofeje. - Pamätal som si, že sa mi to pri prvom zhliadnutí dosť páčilo, ale teraz pri druhom som si užíval každú minútu a nechcel som, aby táto naháňačka skončila. Nutno podotknúť, že ide o čistokrvný Slasher, ktorý obsahuje aj všetky nedostatky tohto hororového subžánru, ale pokial divák akceptuje tento fakt a nehladá v tom logiku, mal by si to bez výčitiek užiť. Najviac ma na See No Evil fascinuje prostredie do ktorého je dej zasadený lebo ten majestátny hotel je pre mňa pastvou pre oči a vďaka plíživej kamere a šikovnému strihu som si vychutnával každú scénu. Plus je všetko v sprievode špičkovej hudby žánrového veterána Tylera Batesa. Tvorcovia podla mňa ideálne pracujú aj s postavami, pretože charaktery sú odviazané ako sa na tínedžerov patrí a len hladajú s kým by sa vyspali, akou zakázanou látkou by sa posilnili alebo čo by rozbili, takže sa divák nemôže dočkať toho, kedy ich obrovský Kane začne likvidovať. Ten toho v osobe Jacoba Goodnighta vela nenarozpráva, ale ide z neho aj napriek tomu rešpekt. Len mi jeho mimika tváre strašne pripomína Caina Velasqueza, ktorý je jedným z najslušnejších a najpokojnejších fighterov vôbec, takže som mu jeho hranie neveril na sto percent. Vraždy potešia milovníkov gore a niektoré ako napríklad scéna so psami alebo s mobilom sú silno zapamätatelné. Obrovským plusom je aj stopáž necelých sedemdesiatpäť minút, ktoré sa bezpochyby oplatí zainvestovať, pretože toto je horor ako stvorený k odpočinku po náročnom dni v práci. Velká škoda, že tvorcovia sa po tomto projekte akosi vytratili, lebo túto šancu od Vinca podla mňa využili naplno. + herečka z Shutter + herečka z The Osiris Child + herec z Wolf Creek ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh a scénář je strašně, strašně hloupej, plný nelogických a "neuvěřitelných" věcí. Hlavní postavy jsou místy často hodně směšné. Experimenty s kamerou, střihem a obrazem použité v tomto filmu jsou už tak ohrané a všední, že mi už pomalu začínají lézt dost na nervy (hlavně když jde vidět, že tyhle "hrůzu"nahánějšící triky nahrazují zcela nehrůzunahánějící obsah filmu - což ale není případ tohohle). Když je skoro každý druhý střih doprovozený hudbou nebo zvukem, začíná se mi otvírat kudla v kapse. Hlavního záporáka hraje zřejmě zase další nabouchaný wrestler, který svou vizáží přesně zapadá do role přitroublé hory svalů, která ve filmu pronese jen asi tři slova. Ale navzdory tomuhle všemu, se filmu povedl parádní kousek - bavil mě, a bavil mě dost. Bavil mě právě zrovna hlavní záporák, který přecharakterizovanou a nesnesitelnou omladinu kosil poměrně neotřelým způsobem. A o to hlavně v těchto filmech jde, no ne? 3,5* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Pracovní název filmu byl Eye Scream Man, později se uvažovalo o pojmenování The Goodnight Man, nakonec však zvítězil See No Evil. (Terva)
  • Jedná sa o prvý snímok, ktorý produkovalo WWE Studios. Do hlavnej roli obsadili dlhoročného wrestlera pôsobiaceho v tejto spoločnosti, Glena Jacobsa (Jacob Goodnight). V spoločnosti pôsobí pod prezývkou "Kane" a v štýle "veľkého červeného monštra". (AdamesWWE)

Reklama

Reklama