Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

Trailer

Skupinka mladých delikventů dostane za úkol vyklidit obrovský starý hotel Blackwell. V té chvíli ještě netuší, kdo se v něm skrývá... Seznamte se s Jacobem Goodnightem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tedy navzdory obecnému nevýraznému hodnocení tohoto filmu jak na csfd, tak na imdb, musím uznat, že tohle byl slasher, který se mi opravdu líbil (a to nemám slahery jako horrorový subžánr příliš v lásce a opakuju to v komentářích stále dokola ...). Tento má však i jisté prvky exploitačního násilí a je to vlastně akce od začátku do konce. K filmu jsem se dostal vlastně až po 3 letech od jeho natočení a kdyby tady nebyl excelentní Fritt vilt 1 a 2, byl by to jeden z nejlepších slasherů, jaké jsem za poslední rok viděl (polárník a Norsko však proti této řežbě přece jen vítězí ...). Ono už špičkové na filmu je PROSTŘEDÍ! Já nevím jak ostatní, ale to prostředí starého baráku je do detailu promakané, to přece musíte vidět!! Źádný záběr není odfláknut, každá místnost, každý záběr je plný detailů, všechno krásně ponuré, hnusné, plesnivé až živé ... prostě jen toto muselo dát tvůrcům velkou práci a já to oceňuju, navíc to výborně dotváří atmosféru. Za další je důležité zmínit zabijáka ... Nejsem na tradice a tak mi obří hovado bez masky vůbec nevadilo. Masku prostě k slasheru nepotřebuji. Zabiják nevraždí jedním nástrojem, což je přežitek, ale vším, co je zrovna po ruce a hlavně také vydloubává oči za živa. Důvod jeho chování je dost slušně psychologicky podán (neříkám že bezchybně a perfektně, ale na druh filmu - zábavný slasher - hodně dobře), mnohem třeba lépe než ubohý Zombieho paskvil v Halloween (2007). Černobílé záběry na zabijákovu minulost jsou super. Jinak se nejedná o takové to "tajemno, někde tady je, třikrát na někoho bafne debilní kamarád a po čtvrté teprve přiletí mačeta", což absolutně nesnáším. Tady prostě více jak 2 metrový (i ve skutečnosti) zabiják jde na věc a my víme, že to je on a klidí se všichni od policisty až po myši v domě... a je jen otázka, kdo kam uteče a kam se schová. Ke všemu tomu, co jsem dopodrobna popsal musím vypíchnout ještě špičkové triky, gore, násilí, akci (AKCI - rychlé, akční, dynamické, brutální, ...), atmosféru a docela v pohodě partičku obětí, které si mé sympatie docela získala, i když ne nějak výrazně, ale také mi nebyly úplně lhostejné. Prostě opravdu parádní superakční slasher jakých je jen málo ... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler uvnitř! Chvílema jsem se kapánek nudil, bylo to zřejmě tím, že jako další horor nepřináší nic nového, kromě teda zajimavého pádu s detaily na konci. Kdyby byl děj takto kreativní i v průběhu, tak by se zapsal do paměti rozhodně víc. Překvapilo mě, že nejotravnější člen bandy nakonec přežil, ti vždy zemřou mezi prvními. :-) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborná vyvražďovačka, kterou zde opět spousta lidí nepochopila. Fascinuje mě, kolik je tu ještě ´´znalců´´, kteří považují za horor snad jen duchařiny s dlouhovlasatými japonskými dívkami a nad svižnou vyvražďovačkou ohrnují nosem nebo ještě hůř jí solí odpad za odpadem. Ano, pokud člověk čeká inteligentní horor s nádechem krimi, tak bude zklamaný. Jenže už plakát přece napovídá něco o tom, že půjde o vyvražďovačku s průměrnou a neoriginální zápletkou. Tudíž logicky musí být vaše očekávání minimální - takové jaké jsem měl i já. No a neříkejte mi, že vás úvod neuchvátil. Já jsem teda žasnul!!! Málokterý slasher se může pochlubit tak precizní kamerou a výborným střihem jako Neviditelné zlo. Ty detaily místností, chodeb i švábů, to vše dotváří atmosféru, která vás má znechutit a to se jí po čertu daří. Samozřejmě filmu se dají vytknout různé chyby a poměrně neoriginální zápletka s drsnou maminkou, i přesto ale Neviditelné zlo šlape od začátku do konce na plný plyn a nejen, že mě výborně bavil, ale na některých místech jsem opravdu žasnul nad originalitou zabíjení. Výborně mé pocity sepsal do komentáře uživatel Flipnic. Co se týče hodnocení. Z mé strany 75%, ale hvězdiček dám maximum po přečtení několika odpad-komentářů. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $15,032,800Tržby Celosvetovo $18,420,968Tržby za predaj DVD v USA $45,221,543 //počet predaných kusov 2,497,833║ Tak tento horror ako fakt nemá čo ponúknuť, je to len priamočiara teen-vyvraždovačka bez kúska skutočne dusivej atmosféry, v skratke ide len o prevarený vývar, akých je v podstate väčšina horrorov robených v tejto desaťročnej dekáde. /10%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný slasher vyvražďovák, ktorý nevyniká absolútne ničím, možno tak iracionálnym dejom a to aj v rámci tohto žánru, kde o príbeh ani tak nejde. Snáď keby boli vraždy viac nápaditejšie a krvavejšie, zaujal by viac. Takto len slabá jednohubka vhodná na zabitie hodinky voľného času. Ešte šťatie, že je to také krátke. 55/100 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • V první verzi scénáře byla Hananh (Tiffany Lamb) těhotná. (Polgedney)
  • Všechen prach a mouchy byly přidány do filmu digitálně pomocí CGI. (Polgedney)

Reklama

Reklama