Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 3

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 255)

Velemír 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno: Peter Jackson JE Carl Denham! - Se všemi jeho slabostmi a nedokonalostmi... Moc dobře to ví a celý film tak trochu sebeironicky komponuje jako materializaci Denhamova (a potažmo svého) maximalistického přístupu, z něhož (a z odkazu původního Konga vůbec) současný Hollywood tolik čerpá... Nového Konga lze takto číst jako svébytnou metaforu hollywoodské kinematografie, postavené přece více než kterákoli jiná na touze přinést divákům za cenu jediné vstupenky "všechny divy světa"!... Takováto Jacksonova vášeň pryští z každého záběru a je mi natolik blízká (obzvláště mě v této souvislosti baví obraz Jacksonovy domácnosti: představa manželského páru - scénáře totiž píše zejména se svou manželkou -, vymýšlejícího megalomanské, dětinsky hravé scény, jakou je ta na bortícím se útesu, mi je neskonale sympatická!), že jsem pro ni ochoten snímku odpustit lehkou roztříštěnost celku i některých scén, které citelně nešlapou tak, jak by si tvůrci přáli (první setkání s domorodci, finále atd.)... Jacksonův King Kong sice není dokonalý, ale za cenu vstupenky (i v dnešní, ekonomicky náročnější době) rozhodně stojí! - Dostane se vám zábavy vskutku královské!!! ()

strangercz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct pro mě úžasnej zážitek od začátku až do konce . Naomi a Jack sou skvělý režie též akorát zkrátit a vylepšit některý triky jinak bez připomínek ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý film! I když mi to připadá, jako by to byly spíš dva filmy v jednom. Jeden, co se odehrává v džungli a druhý, co se odehrává ve městě. Na moc dlouhé filmy nejsem, ale tenhle neztratil na tempu a pořád se v něm něco dělo, takže nenudil. Vynikající herecké obsazení a smutnější konec si zaslouží 4 a půl. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Velmi tazke hodnotit film, ktory mal byt hlavne o obrovskej opici ale v pamati sa skor zachovaju sceny ako by okopirovane s Jurskeho parku. Povodneho Kinga som videl mozno pred 15 rokmi a pamatam si z neho akurat opicu drziacu zenu, takze neviem posudit ci boj s Tyranosaurusmi, obrovskym hmyzom a roznou havedou ma byt len z atraktivnenie povodneho Kinga ale to tam malo v skutocnosti byt. Urcite by si vsak zasluzil zostrihat o peknych par minut hlavne zo zaberov s dinosaurmi aj ked paradoxne sa mi velmi pacilo graficke prevedenie. Hlavna hrdinka Watts je v druhej polke skor speechless a jediny herecky dobre zvladnuty vykon bola Blackova postava bezcharakterneho hajzlika. Koniec je uz len nevyhnutne predlzovanie a moje ocka to po 3 hodinach neboli prave v najlepsej kondicii. Nakoniec je to vsak pekna podivana, ktora urcite viac zaposobi v kine ako v noci pri telke. Jemne 4 hviezdy. 70% ()

Carbo 

všechny recenze uživatele

Nádhera, pocta starému filmu a době v moderním hávu. Kráska a zvíře. Zvíře a lidská hamižnost. Skvěly remake monster love-story. ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Jacksonův KING KONG mě zrovna dvakrát nenadchl. Tím spíš, že jsem chvilkama docela vážně přemýšlela, jestli to není parodie - dva tyrranosauři zavěšení na liánách a chňapající po nebohé Ann mi způsobili opravdový záchvat smíchu. Občas jsem měla pocit, že se dívám na Jurský park, občas zase, že si do tohoto filmu odskočily mimozemské nestvůrky z Mužů v černém. Všechno je jaksi přehnané a přitažené za vlasy (jasně že jsem nečekala od příběhu o obřím opičákovi realistickou podívanou, ale co je moc to je moc). Mám z toho pocit jakoby Peter Jackson chtěl poskládat do jednoho filmu co nejvíc efektních scén a triků, ale jako celek to nedrží pohromadě. Jsem zklamaná, ale jednu věc musím přiznat - dodívala jsem se do konce bez zazívnutí a to jsem byla dooost ospalá!:) ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Velkolepé triky, nádherné vizuální obrazy a někde pod tím se skrývá děj filmu, který nedokáže využít svůj potenciál. Krom několika scén, ve kterých je King Kong společně s Ann u mě nedokázal film vzbudit emoce. Všechno pak dorazí finální věta z úst Carla, která je tak špatně zakomponována, že do filmu jakoby vůbec nepatří a korunu filmu nasadí příšerný barevný přechod pod závěrečnými titulky. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Láska k téhle přerostlé opici z toho jde vidět a je to nádhera.Vyrostl sem na filmu ,který ani Jackson nemá rád a až o pár let později sem viděl originál z roku 33,který je lepší než o 40 let mladší film (viz.Souboj Titánů dnes).Andy Serkis zase dokazuje jak 'velký:-)' je herec a atmosféra je prostě kouzelná.Hodně mě překvapil Jack Black,který podal perfektní výkon stejně jako Naomi Watts u které to,ale nepřekvapuje vůbec.Navíc tohle je film ve kterém efekty nejsou jen efekty a nikdo neumí digitálem dolovat emoce jako Jackson.Kéž by to takhle vidělo víc lidí.Přepálená stopáž mi vůbec nevadí,protože śem si to celou dobu užíval stejně jako malý Peter (u souboje s Tyranosaury sem si připadal jak harant co dostal vysněnou hračku). ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

King Kong má zmysel pre humor, je romantik a neváha sa ani pobiť kvôli žene................. jednoducho ideálny partner a N. Watts by zrejme ani nevadilo, keby ju A. Brody nezachránil................... Jackson je síce schopný režisér, ale tuto to až moc prekombinoval a prehustil akčnými scénami, vizuálnymi efektami alebo romantickou kameru. I keď sa nebudem tváriť, že som sa nebavil. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Velice akční verze King Kongu, kde nechybí různí predátoři na tajuplném ostrově nevyjímaje velociraptory a Tyranosaura-Rexe a neskutečné další pravěké havěti, ze které Vás přejde chuť na jídlo. Ne, možná přeháním, ale Peter Jackson umí překvapit a dává do filmů bonusy v podobě různích třešniček na dort. Film je dobře zpracovaný a nemá v žádném případě ošizenou minutáž. Mě osobně příjemně překvapil a dokázal to, že i v dnešní době umí natočit ti správní lidé těžké témata. ()

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě velké zklamání. Vražedná stopáž napěchvovaná vesměs nesmyslnými až směšnými scénamy. Čekání na příjezd na ostrov je nekonečné stejně jako čekání na přesun do NYC. Jediné co stojí za to jsou vyzuální efekty. 51% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný remake. Na jednu stranu velice efektní, výpravná popkornovka, vzpomínka na klasiku. Na druhou stranu ale s nedokonalým scénářem a i když dobrými herci, tak špatně vedenými. Hlavně u Naomi Watts jsem si občas nebyl jistý, co vlastně hraje. Pokud jde ale o samotného King Konga, jeho i přesto že omezená možnost mimiky stačila na kvalitní "herecký" výkon, v klidných pasážích stačily pouze oči velikosti dětské hlavy a v akčních sekvencích zase svaly. Jako remake ale funguje výborně, mnohem lépe než verze z roku 1976. Ale jinak na mě nějaký větší dojem neudělal. Bohužel se obávám, aby Peter Jackson nezůstal dobrý pouze v roli kronikáře Středozemě. Lepší 3 ()

Dara07 

všechny recenze uživatele

Kvůli své (údajně extrémní - což podle mě není pravda - ) přecitlivělosti ho nikdy nedokoukám do konce. Dlouhé to je, to ano, zcela určitě by se dala "vymazat" dobrá třetina, pak by druhá polovina filmu asi byla ještě krásnější, nicméně ode mě má zasloužených 5* a to i přesto, že filmy, ve kterých zemře hlavní hrdina (pokud jde o zvířecího hrdinu, tím hůř) nepatří mezi ty, které si ráda pouštím znovu. Tohle je prostě pecka. Sice hrozně smutná, ale přesto ... ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Pro mne naprosto dokonalé ztvárnění lásky mezi člověkem a zvířetem. (otázka zda člověk pocituje jen soucit..) Naomi Watts je jedna z nejkrásnějších hereček co znám a díky Jacksonovi její krása razila z plátna jako Michelangelův obrázek. Nemám problém vydžet u filmu 200 minut, protože když jej točí mistr Peter mám o zábavu postaráno. Dokonalé obrazy a barevná vyváženost mě naprosto nadchla. Líbilo se mi zkrácení pasáže kdy Kong Na Empiru trpí (starší snímky se v tomto naprosto vyžívaly)... Nelituju vysokého hodnocení! Pokuď Kong tak jedině tento... ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

V jednotlivých částích je King Kong skoro bezchybný, třeba hned příjezd na Ostrov Lebek je mysteriózní a napínavý jak kšandy. Všechny akční scény s přerostlým hmyzem nebo jiným zvířectvem jsou díky perfektním trikům neméně dobré. Naomi Watts je zase super a je fakt, že do těch jejích očí se zakouká i třicetimetrová opice. Kupovidu mi ani Jack Black nevadil. Ve výsledku mi to přijde bohužel trochu natahovanější a několik scén by se dalo bez bolesti vypustit. I tak jsem ale s Jacksonovým King Kongem spokojený, 7/10. ()

constrictor.boa 

všechny recenze uživatele

Dinosauři a obří hmyz mi už přišlo trochu moc. Místy byl film utahaný (například souboje King Konga a dinosaurů v liánách) a nudil. První půlka filmu nebyla špatná. ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

asi od filmu čekám víc než jen našlapanou akci...ostrovní část filmu je neskutečně natahovaná a semtam nudná... ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama