Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

Matty 

všechny recenze uživatele

Graficky nejlíbivější a duchu původního filmu nejbližší epizoda přináší kromě efektivního souboje s postupným odtínáním svršků spíš efektivní než pro celkový děj podstatný příběh osádky lodi Osiris, která je napadena armádou strážců (slídilské stroje), aby následně uviděli ještě větší armádu prokousávající se k Sionu, z čehož pramení snaha o okamžité varování lidského útočiště. Pěkná podívaná, z filozofického hlediska nepříliš přínosná, ale bravurně využívající gravitaci popírajících předpokladů matrixovského světa. 80% ()

boul 

všechny recenze uživatele

Pro Matrix jsem měl vždycky slabost, Animatrix jsem nikdy neviděl tak jsem byl dost zvědav a animace byla udělaná dost luxusně, ani jsem kolikrát nepoznal animaci a přišlo mi to jak real, posoudit můžete sami.. zde.. ()

Reklama

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Díky své výtvarné stránce, věrně kopírující původní filmový svět, nejlepší epizoda Animatrixu. V roce vzniku (2003) určitě CGI špička a ve srovnání se zde často vzpomínaným FF také jasný vítěz (i když je to trochu nefér srovnání). Animace a všechny exteriérové (anorganické) záběry z povrchu jsou v podstatě stejně kvalitní jako trikové záběry z druhého a třetího dílu ságy. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Pro evropsko-americké publikum je Osiris po vizuální stránce rozhodně nejstravitejnější ze všem Animatrixáků a rovněž jako jediný přímo doplňuje či navazuje na děj Reloaded. Úvodní bitka má náboj a moc hezky se na ni kouká, útok sentinelů je však po chvíli (a to i při velké krátkometrážnosti) mírně nudný, asi jako "ohromná" bitva strojů v Revolutions. Jednu hvězdu odemne ztrácí proto, že narozdíl od ostatních povídek až moc sází na efekt a prezentaci technologií a i když samotný děj má smysl a návaznost, přeci jen je ze všech povídek nejplytčejší. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejpovedenější a nejvymakanější animace. Pro začátek Animatrixu rozhodně ta nejlepší volba. Tím ovšem netvrdím, že se mi Poslední let líbí nejvíc. Svým obsahem a jednoduchým dějem odstartuje celý film nejlíp jak to jde. Rejža ukazuje divákům, že za nedlouho již nebude třeba živých herců, páč to co se dá už natočit zapomocí techniky, to je mazec. No, komu z Vás se nelíbila ta sexy kočka v tangách? Slobodná Europa v jednom kousku zpívá : Na happy endy se chodí do kina.... To možná jo, ale tady bych se na šťastnej konec moc netěšil. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama