Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Tomco 

všechny recenze uživatele

jeden z filmov pri ktorych vam vobec nevadi obcasna trapnost, skor naopak..chvalim herecke duo west - mooreová, pretoze do tohto radoby sladkeho filmu pridali kus svojho ja a da sa na to ozaj pozerat..osobne som tento film videl uz pat krat a stale ma bavi..oddych, kus dobrej romantiky, trosku slz..toto vsetko walk to remember ma..80% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

K tomu opravdu nemám co dodat! Jedním slovem nádhera! Od první minuty jsem se s dějem dokonale sžila. To už se mi u filmu nestalo dlouho. Jinak Shaneovi a Mandy to spolu moc slušelo. Tomu se nedá dát jinak než 5 hvězd. A docela mě překvapuje, že to tady na csfd má jen 70%. Určitě to má na mnohem víc ... ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Patetické, dojímavě vášnivé a především zahrané na emoce diváka to určitě bylo, ale i tak jako chlap jsem byl celkem spokojen. I když film po pomalém rozjezdu kde se nic téměř nedělo, byl lehce předvídatelný, ten konec mě přeci jenom trochu zaskočil, prostě jsem nevěřil že to tak skončí. Ale byl to jenom film a přeci jenom oceňuji to, že tvůrci filmu nemysleli jako jiní jen na šťastný happy end, který se prostě nekonal. Takových topodobných klišé už tu bylo dost ne? Scénář byl určitě asi nejkvalitnější složkou celého tohoto filmu, pak bych ještě určitě ocenil dva mladé skvělé herecké výkony, dvou hlavních představitelů- milenců, a určitě i zpěv pěkně vypadající Mandy Moore. K zamyšlení: "Člověk by měl být rád za každou vteřinu strávenou s milovanou osobou". Určitě se jednalo po dlouhé době o lepší film pro teenageři (než které nám tu stále tv servírovali, a na které jsem byli zvyklí). Ne tedy jen o sexu, ale hlavně i o lásce, pocitech zodpovědnosti a snaze něco více dokázat. Celkový dojem 2,5/5*. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'You have to promise you won't fall in love with me.' 'That's not a problem.'" Nemůžu si pomoct, ale víc než tři hvězdičky nedám, přestože se jedná o romantický film dosti nadprůměrný. Jenže klišé se na mě v první polovině filmu valila takovou rychlostí, že jsem jen těžko odolával, abych film nevypnul. Jenže v druhé části se mi dostalo odměny..odměny v podobě něčeho zvláštního, citlivého, netradičního..žádný happy end (relativně), žádné šťastné návraty..zkrátka neobvyklé romantické drama..ale stále okořeněné špetkou klišé. "Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful." ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, hezké, zvláštní × obvyklé téma. Snímek to byl pěkný, to nemohu říct, něco na styl "jak se zlého a typického hajzlíka stane správný chlapec, který se během pár okamžiků obrátí ve svém chování". Postava Jamie patří mezi typické "šrotny"(chytří, všude se angažujou), které většina populace nemá ráda. Poslední půl hodinu filmu se vše mění a ke konci filmu jsem si říkala, "co jsem si to zase vybrala za film!" . Ano, popláčete si. Ale takových námětů již bylo hodně. Herecké výkony byly hezké, zajímavá byla změna všech "paďourů" z party hlavního hrdiny, obrat v chování otce Jamie, změny v chování otce Landona. Snímek neublíží romantickým duším, které si chtějí v klidu poplakat. Nevhodný film pro odpůrce romantiky a amerických slaďáren. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Píseň, kterou pouští Jamie v rádiu při jízdě autem „If You Believe“ zpěvačky Rachael Lampové můžete slyšet na soundtracku. (HellFire)
  • Film natočili za 39 dní aj napriek faktu, že Mandy Moore mohla byť na natáčaní len 10 hodín. Bola totiž ešte neplnoletá. (ladko)
  • Auto, ktoré mal vo filme Shane West sa tomuto hercovi tak páčilo, že si ho kúpil za 5000 dolárov. (ladko)

Reklama

Reklama