Reklama

Reklama

Marie Terezie

(seriál)
  • Rakousko Maria Theresia (více)
Trailer 1
Česko / Rakousko / Maďarsko / Slovensko, (2017–2021), 8 h 35 min (Minutáž: 94–114 min)

Režie:

Robert Dornhelm

Hrají:

Táňa Pauhofová, Kateřina Coufalová, Aaron Friesz, Ursula Strauss, Martin Pechlát, Adam Vojtek, Rosaria Viola Mlčková, Kateřina Winterová, David Švehlík (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(5)

Recenze uživatele Cheeter k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

Za mě spokojenost, ačkoliv co čtu komentáře kolegů historiků, tak by byli rádi, kdyby film neexistoval. Já si to nemyslím, i přes jisté boty film dokáže vzbudit pozornost u veřejnosti svým výpravným zpracováním. A to je nutné mít stále na zřeteli, že jde o televizní film. Nejvíce musím pochválit kostýmy, ty se skutečně podařily. Dále se mi líbilo, že tvůrci u Františka Štěpána ukázali jeho podnikavost, to jsem moc nečekal. Skutečně byl jako bankéř výborný. Mrzel mě konec, ten byl nějaký rychlý, rozhodně se to nechalo o trochu natáhnout. Nemůžu říct, že bych se nějaké části snímku nudil, někdy se mi to stane, ale ne tady. Dokonce jsem teď četl o tom, že se uvažuje o pokračování. Uvidíme, jestli bude a jak moc naváže. V tomhle případě si ho dokážu živě představit. ()

A Woman at War (2019) (S02) 

Ačkoliv je lépe hodnocena spíše tato, druhá část, mě se líbila spíše ta první. Asi tomu dost uškodila výměna herečky, což obvykle nemusí vadit, ale ty je vidět až příliš. A je to znát. ()

Série 3 (2021) (S03) 

S třetí částí u mě velká spokojenost. Herecký výběr se povedl, byť mi přijde, že tentokrát hodně bylo zastoupeno z české strany. Kotek ukázal, že umí hrát, kdy na Marii Terezii se vystřídaly tři herečky, tak on zvládl všech pět částí a to na vysoké úrovni. Rovněž nebylo vynecháno nic zásadního ze konce vlády, byť některá místa byla spíše zkratovitá, ale to takto široká materie nutně potřebovala. ()

Reklama

Reklama