Reklama

Reklama

Marie Terezie

(seriál)
  • Rakousko Maria Theresia (více)
Trailer 2
Česko / Rakousko / Maďarsko / Slovensko, (2017–2021), 8 h 35 min (Minutáž: 94–114 min)

Režie:

Robert Dornhelm

Hrají:

Táňa Pauhofová, Kateřina Coufalová, Aaron Friesz, Ursula Strauss, Martin Pechlát, Adam Vojtek, Rosaria Viola Mlčková, Kateřina Winterová, David Švehlík (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(5)

Recenze uživatele easaque k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

3* Tak se nám zase po 2 letech objevil závěrečný díl o Marii Terezii. Komentář následuje, ať to máme celistvý. Rok 2017 a první dva díly: tahle televizní rakousko-uherská koprodukce v mých očích nedopadla tak špatně jak ji mnozí popisují a beru ji jako vkusný vhled do dospívání a vladaření první císařovny Marie Terezie pro nejširší publikum. Tím pádem se bulváru vyhnout nešlo a nikdo snad nemohl čekat od dvoudílné dramatizace života bůhvíjakou životopisnou přesnost. Casting mi nijak zvlášť nevadil, dobová stylizace mi přišla velmi slušná a scénář normální. Druhá část mě bavila víc, protože v ní bylo mé oblíbené politikaření. Rok 2019 a II. série (3a 4díl): Tímto pokračuje životopisné dílo o slavné vládkyni (tedy v našich luzích a hájích). Třetím dílem jsem byl dost zklamán, protože některé postavy byly zahrány nevěrohodně k té době a působily doslova jako karikatury. Vesměs mě to unudilo a skoro jsem usnul. V posledním díle se to zlepšilo a nebo jsem si zvykl, ale rozhodně zobrazované události už byly zajímavější a udržely mou pozornost do konce. Rok 2021 a III (5. díl): Poslední díl nevybočuje z celého konceptu a změnila se jen herečka v hlavní roli, ale ostatní ani moc ne. Uzavírá kapitolu zejména rodinnými událostmi v císařské rodině - výchovou a přípravou dětí na vdavky a tím udržování dobrých vztahů se sousedy. Ve výsledku je stejně "tuctový" jako předešlé díly , ale koukatelné to je. Tento pocit je hlavně kvůli tomu, protože jsem viděl seriál Koruna, který je vlastně také o královské rodině, ale Celý koncept bych nakonec ohodnotil slabšími 3 hvězdičkami a nevidím důvod se k tomu vracet a to raději si přečtu o ní nějakou knihu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

A Woman at War (2019) (S02) 

-3* Tak se nám zase po 2 letech objevil závěrečný díl o Marii Terezii. Komentář následuje, ať to máme celistvý. Rok 2017 a první dva díly: tahle televizní rakousko-uherská koprodukce v mých očích nedopadla tak špatně jak ji mnozí popisují a beru ji jako vkusný vhled do dospívání a vladaření první císařovny Marie Terezie pro nejširší publikum. Tím pádem se bulváru vyhnout nešlo a nikdo snad nemohl čekat od dvoudílné dramatizace života bůhvíjakou životopisnou přesnost. Casting mi nijak zvlášť nevadil, dobová stylizace mi přišla velmi slušná a scénář normální. Druhá část mě bavila víc, protože v ní bylo mé oblíbené politikaření. Rok 2019 a II. série (3, a 4. díl): Tímto pokračuje životopisné dílo o slavné vládkyni (tedy v našich luzích a hájích). Třetím dílem jsem byl dost zklamán, protože některé postavy byly zahrány nevěrohodně k té době a působily doslova jako karikatury. Vesměs mě to unudilo a skoro jsem usnul. V posledním díle se to zlepšilo a nebo jsem si zvykl, ale rozhodně zobrazované události už byly zajímavější a udržely mou pozornost do konce. Rok 2021 a III (5. díl): Poslední díl nevybočuje z celého konceptu a změnila se jen herečka v hlavní roli, ale ostatní ani moc ne. Uzavírá kapitolu zejména rodinnými událostmi v císařské rodině - výchovou a přípravou dětí na vdavky a tím udržování dobrých vztahů se sousedy. Ve výsledku je stejně "tuctový" jako předešlé díly , ale koukatelné to je. Celý koncept bych nakonec ohodnotil slabšími 3 hvězdičkami a nevidím důvod se k tomu vracet a to raději si přečtu o ní nějakou knihu.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Série 3 (2021) (S03) 

-3* Tak se nám zase po 2 letech objevil závěrečný díl o Marii Terezii. Komentář následuje, ať to máme celistvý. Rok 2017 a první dva díly: tahle televizní rakousko-uherská koprodukce v mých očích nedopadla tak špatně jak ji mnozí popisují a beru ji jako vkusný vhled do dospívání a vladaření první císařovny Marie Terezie pro nejširší publikum. Tím pádem se bulváru vyhnout nešlo a nikdo snad nemohl čekat od dvoudílné dramatizace života bůhvíjakou životopisnou přesnost. Casting mi nijak zvlášť nevadil, dobová stylizace mi přišla velmi slušná a scénář normální. Druhá část mě bavila víc, protože v ní bylo mé oblíbené politikaření. Rok 2019 a II. série (3a 4díl): Tímto pokračuje životopisné dílo o slavné vládkyni (tedy v našich luzích a hájích). Třetím dílem jsem byl dost zklamán, protože některé postavy byly zahrány nevěrohodně k té době a působily doslova jako karikatury. Vesměs mě to unudilo a skoro jsem usnul. V posledním díle se to zlepšilo a nebo jsem si zvykl, ale rozhodně zobrazované události už byly zajímavější a udržely mou pozornost do konce. Rok 2021 a III (5. díl): Poslední díl nevybočuje z celého konceptu a změnila se jen herečka v hlavní roli, ale ostatní ani moc ne. Uzavírá kapitolu zejména rodinnými událostmi v císařské rodině - výchovou a přípravou dětí na vdavky a tím udržování dobrých vztahů se sousedy. Ve výsledku je stejně "tuctový" jako předešlé díly , ale koukatelné to je. Celý koncept bych nakonec ohodnotil slabšími 3 hvězdičkami a nevidím důvod se k tomu vracet a to raději si přečtu o ní nějakou knihu.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama