Reklama

Reklama

Marie Terezie

(seriál)
  • Rakousko Maria Theresia (více)
Trailer 2
Česko / Rakousko / Maďarsko / Slovensko, (2017–2021), 8 h 35 min (Minutáž: 94–114 min)

Režie:

Robert Dornhelm

Hrají:

Táňa Pauhofová, Kateřina Coufalová, Aaron Friesz, Ursula Strauss, Martin Pechlát, Adam Vojtek, Rosaria Viola Mlčková, Kateřina Winterová, David Švehlík (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(5)

Recenze uživatele Ampi k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2017) (S01) 

Česko-slovenský a rakousko-uherský (maďarský) koprodukční dvojfilm o Marii Terezii, který natočila část jejich národů o této velké panovnici našich zemí a jejíž život by vydal mnohem delší seriál. První díl mě zaujal líbil se více než druhý. Stejně jako uživatel jhr bych uvítal podrobnější udaje o válce o rakouské dědictví alias první slezské válce. Hezká výprava a lokace se postaraly o zvýšení hodnocení. Marie-Luise Stockinger a Vojtěch Kotek dobře vybráni dobře pro císařský pár. Stejně jako ostatní herecké obsazení. Zápor? Ano film má historické chyby. ()

A Woman at War (2019) (S02) 

Jsem rád, že Marie Terezie měla pokračovaní. Postava barona Trencka dobře zpestřila děj a zapadla. Ale divná hra s letopočty je problematická. Kdy se děti Marie Terezie Valpurgy Amálie Kristýny jinak rodí, někdo umírá jinak než podle data má. Nicméně jsem za pokračovaní rád. A snad bude další. ()

Reklama

Reklama