Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele darkrobyk k tomuto seriálu (3)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

Maigretem byl pro mne vždy Jean Gabin. Přesto jsem tušil, že se Atkinson dokáže vypořádat s civilní rolí, a zapomenout tak na pana Beana (přesvědčil mě už třeba v Univerzální uklízečce). Angličané detektivky umí, ani tentokrát mě nezklamali, byť se tahle série nestane mojí nejoblíbenější. Motiv Jacka Rozparovače v soft balení je vděčný, škoda, že patřičné napětí neprovázelo celý snímek. Hercule Poirot zůstává mnohem výše po všech stránkách - precizní technické zpracování, věrohodnější přiblížení dané doby, tajemství, napětí a anglický humor - tyhle trumfy se nepřebíjí snadno. V rámci seriálů, které na diváka televize chrlí, je ale i nový Maigret solidní detektivkou... ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

O hvězdu lepší než kladení pastí. Napětí, atmosféra, přiměřená surovost a špína. Zdejšímu obsahu nerozumím - vraždící gang byli Rusové, tak jaké pak Československo? No jasně, taková jatka umí rozpoutat jen primitivci z východu, Češi by skončili s plány u piva. Pročež mi vrtá hlavou, jaktože nedal Rusáky Simenon rovnou do knihy, anóbrž nás, holubičí povahy...neodpustitelné. Atkinsonovi jsem tentokrát vážnou roli věřil beze zbytku. Jeho chápající žena rozzářila téměř každý záběr, ve kterém se objevila. Dal bych si pokračování. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

Druhá tvář pana Beana mne stále baví. Atmosféra Paříže na výbornou, přiměřené napětí, šantán, křivolaké uličky (snad mohlo být více mlhy, ale Paříž není Londýn, že...) a ...tady mě pobavil oficiální text: záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly. Doposud jsem netušil, že mrtvolu lze ještě uškrtit, nota bene brutálně. ()

Reklama

Reklama