Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (538)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvod parodujúci Vymítače ďábla vzbudzoval dojem, že tvorcovia presne vedia, ako zopakovať úspech jednotky. Bohužiaľ následne, spolu s Tori Spelling, pôvodná partička blbov rozjela nevydarenú sériu vtipov na nie moc vydarené filmy. Ústredný motív tvorí Zámek hrůzy, čo v porovnaní s Vřískotem je samozrejme úplne iný level potenciálu zaujímavosti. Jediné čo možno pochváliť (ak nerátam spomínaný skvelý úvod), tak je chromý sluha a jeho ruka šmátralka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na dvojke som bol v mladosti v kine a celkom dobre som sa bavil, ale dnes už mi to pripadá strašne debilné a často aj nechutné. Nechutných vtipov oproti jednotke podstatne pribudlo a vydarených paródii na slávne filmy ubudlo. Ale pár sa ich tu predsalen nájde. Napríklad paródia na Johna Woo a jeho slávne holuby. Páčilo sa mi aj to, že dej do veľkej miery čerpá z Hollow Mana. Neustále popichovanie medzi dvoma kriplami bolo tiež vydarené. Zhúlený Marlon Wayans tu má niekoľko natoľko WTF scén, že ma rozosmiali. Potešilo ma aj ženské obsadenie. Či už stále krásna a vzhľadom na mizerný scenár miestami aj vtipná Anna Farisová, tak aj sexy posila z BH 90210. Technická stránka je tiež vydarená, takže tých pár akčných scén je cool. Ale tie neustále nechutnosti, ktoré sa objavujú každú chvíľu to proste kazia. Keby tam neboli, tak by to aj vďaka krátkej stopáži bola stále mierne nadpriemerná paródia, ale kvôli nim som viaceré scény mal chuť preskočiť. Z dabingov sa mi páči redabing Novy. Ten je tak vydarený, že je vlastne lepší jak samotný film. 5/10. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film od odpadu zachraňuje pouze scéna vymítání a Anna Faris. První díl byl omnoho zábavnější než tenhle. Spousta vtípků je podáno takovým způsobem, že to vypadá, jakoby autoři chtěli diváka k zasmání donutit. James Woods svou roli zahrál perfektně, ale proč zde musí hrát i Tim Curry je mi záhadou. Jeho hraní není vůbec zábavné. O hereckém výkonu Tori Spellingové se raději ani zmiňovat nebudu. Prostě a jednoduše nezábavná parodie. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další potrhlé pokračování parodie, ze které zůstává hlavně příchuť rozpačitosti. Zajímavé momenty jsou opět přehlušeny sexistickým vtipem nadrženého puberťáka. Jaká škoda. Nosnou linií je Strašení s prvky Vymítače ďábla, Charlieho andílků, Kruhu a mnoha dalších. Opět je ve středu dění parta školáků Cindy (Anna Faris), Brenda (Regina Hall), Shorty (Marlon Wayans), Ray (Shawn Wayans), dále Buddy (Christopher Masterson), nadržená Alex (Tori Spelling) a Theo (Kathleen Robertson). Doplněné jsou sexuchtivým profesorem Oldmanem (Tim Curry), jeho invalidním asistentem Dwightem (David Cross), úchylným sluhou Hansonem (Chris Elliott) a duchem Hugha Kanea (Richard Moll). Trochu svěžesti přináší svérázný otec McFeely (James Woods). Bohužel pocit rozpačitosti přetrvává a přetrvává. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

První Scary Movie parodovalo Vřískot, to druhé hlavně Exorcistu a duchařinu odehrávající se ve strašidelném domě. Změna lokace, postav a zdroje inspirace sérii prospěla, protože se mohly použít vtipy z úplně jiného okruhu. Propad v kvalitě pak tolik nevadil. Anna Faris si zase zkušeně povodila úplně všechny, a milosrdná délka se postarala o to, že film skončil dřív, než začal doopravdy nudit. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (31)

  • Druhý díl navštívilo v našich kinech 65 050 diváků a vydělal 5 631 327 Kč. (Stocki)
  • Předtím, než za Alex (Tori Spelling) přijde duch, nemá ponožky. Ve chvíli, kdy je i s duchem na stropě, však už ponožky má. (chleba24)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama