Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná hororová parodie Scary Movie se vrací zpět. Po bratrech Wayansových se režie ujala legenda bláznivých komedií David Zucker (Bláznivá střela, Bláznivá střela 2, Připoutejte se, prosím!). V tomto díle (parodující především kultovní horor Kruh a slavný Matrix) musí Cindy prozkoumat tajemné kruhy v obilí a ještě tajemnější videokazety. Při svém pátrání se setkává s tajemným Orpheem, který ji vysvětlí, že ona je vyvolená a musí pomoci prezidentovi překazit invazi mimozemšťanů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (582)

sharky 

všechny recenze uživatele

70% (zucker je mému srdci moc blízký na to, abych to mohl zaokrouhlit dolů) žádný z jeho příznivců by si SM3 neměl nechat ujít, ale kvality bláznivě střely to přecejen nedosahuje. u úvodu s pamelou a u architekta v majáku jsem smíchy padal z postele, president nielsen a umírající denise richards jsou taky za 5*, zbytek už se bohužel tolik nepovedl, ale ve kterém jiném filmu uvidíte společně nielsena a sheena. navíc scény parodující kruh a znamení jsou natočeny monohem strašidelněji než většina dnešních hororů;) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po neuvěřitelně trapném druhém díle se rozhodl Keenen Ivory Wayans od Scary Movie odstoupit a pustil tak na režijní post Davida Zuckera, který má s parodií mnoholeté zkušenosti z filmů Bláznivá střela, Připoutejte se prosím!..., což mělo na sérii rozhodně blahodárný účinek. Scénář sice opět napsal Shawn Wayans, ale tentokrát podle Zuckerových rad. Nejdřív musel vzniknout hlavní filmový motiv volně inspirovaný parodovanými filmy, a až poté měl být obohacen samotnými situacemi... Třetí díl rozhodně překonal oba předchozí, smál jsem se, až jsem za břicho popadal, i když je pravda, že několik vtipů se nepovedlo a valná hromada dalších byla určena především pro zmlsané americké publikum a jeho podivný smysl pro humor. Samozřejmě je třeba znát parodované filmy, aby bylo možno jejich zesměšňování plnohodnotně ocenit. Rozhodně bravo, už se těším na další díl této čtyřdílné trilogie, jak tvůrci rádi prohlašují... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete prozkoumat, jak jste si s tím kterým filmovým fanouškem blízcí ve filmovém vkusu a vidění, neporovnávejte tragédie nebo thrillery, protože lidé na celém světě se dojímají nad nebohoučkými sirotečky a umírajícími staříky v podstatě stejně, ale porovnejte komedie, protože národy, kultury a o to víc jednotlivci se smějí úplně odlišným věcem a zatímco jednomu tečou slzy od smíchu na tváři, druhý se rozhořčuje nad trestuhodným znevažováním těch nejposvátnějších ideálů. Nuže i ranné filmy Davida Zuckera, které dokázaly spoustu filmových diváků dovádět do extáze, na mě působily hodně střízlivě a naděloval jsem jim neutrální 3*. Při jeho posledních výtvorech už nepokrytě trpím a s ubíhajícími minutami ve mě vzrůstá pocit zoufalství nad nevkusem, trapností a zabitými příležitostmi ke skvělým fórům. Protože ono by to mohlo i fungovat, kdyby to nebylo tak laciné, odbyté nebo přehnané. Takhle ale dávám velmi nepřesvědčivou 1* a 15 % celkového dojmu. Dalším Zuckerovým pokusům se už raději obloukem vyhnu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Psy sa chovajú čudne.“ V porovnaní s oplzlým originálom a nechutnou dvojkou je to návrat k starým dobrým parodickým časom. Nič-menej klasik David Zucker (BLÁZNIVÁ STRELA, PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM!), hoci je na režiséra paródie stokrát lepšou voľbou, ako bratia Wayansovci, sa často zadýcha aj napriek tomu, že čistá minutáž (bez záverečných titulkov) je len podozrivo skromných 72 minút (scenár sa prepisoval počas nakrúcania, čoho dôkazom je bonus na DVD s alternatívnymi scénami, ktorých je DOSŤ a líšia sa od toho, čo sa dostalo do "oficiálnej" verzie). Niektoré scény (oživovanie mŕtvoly, Michael Jackson, prepolenie manželky, šerifkin klobúk) stoja zato a nesklamú ani osvedčení Charlie Sheen a Leslie Nielsen, no na Zuckerove staré bomby sa to nechytá. P.S. Trojka si berie na mušku predovšetkým ZNAMENIA, 8. MÍĽU a KRUH. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Síce to stále nie je film so scenárom, dramaturgiou a hereckými výkonmi, ale vo väčšine prípadov je vtipný. Niektoré scénky sú pomaly vrchol paródie, napr. keď zistíme, že kruh v tv je záchodová doska a niekoľko ďalších. Väčší problém vidím v tom, že sa tvorcovia snažili parodovať naraz toho príliš mnoho, úplne by stačilo reagovať na tri filmy. Lenže tu ide o komerčný dopad a čím viac odkazov do toho dajú, tým príde do kina viac divákov jednotlivých filmov. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (33)

  • Severoamerické tržby byly 110 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 220,7 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Tom (Charlie Sheen) míří do pokoje své dcery Sue (Jianna Ballard), jsou na dveřích vidět dětské kresby. Když však v dalším záběru dveře otevře, nejsou tam už žádné. (DJDVD)
  • Natáčelo se od 12. března do 16. července 2003 v Kanadě a ve Washingtonu (D.C.) v USA. (Varan)

Související novinky

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Reklama

Reklama