Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezvládné tělo muže, kterého těžce poranili při přestřelce, spadlo z paluby lodi do moře. Vlny jej zázrakem vyplaví na břeh a muž, který ho našel na prahu svého domu, jej zachrání. Při operaci najde v jeho těle nejenom kulky, ale i mikrofilm s číslem konta ve švýcarské bance. Neznámý si však vůbec nic nepamatuje. Zranění ho připravila o všechny vzpomínky. Pouze kratičké záblesky paměti mu dávají minimální naději. Jediným klíčem k jeho minulosti se stává číslo bankovního konta. Kdo jej však v bance napíše, stane se štvancem, který musí zemřít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (46)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se dá říct, že remake na celý čáře porazil původní film. Sice je tohle dlouhý jak fusekle, ale moc se toho tam nestane. Zkrátit to na délku normálního filmu, tak si myslim, že bych o nic nepřišel. Krom toho Chamberline je fakt neskutečně přiteplenej, nevim jak ho mohli vybrat na tajnýho agenta, ta jeho tvářička se na to fakt vůbec nehodila. Nicméně i přes tu všechnu kritiku musim uznat, že některý pasáže filmu jsou natočený fakt dobře , ale na remake to prostě nemá ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Jako nenasytný divák [především starosvětského prvního dílu] Damonovy verze jsem si od televizní mini-série s ptákem v trní Richardem Chamberlainem leccos sliboval. Dostalo se mi očekávaného - jaksi měkčí, méně hi-tech verze s citem pro sedmdesátkovou [rok výroby 1988!] atmošku ulic evropských velkoměst zamořených agenty v balóňácích, mnišských sutanách, ukrývajících se v malebných horských městech, klášterech a utrácejících milióny popíjením kvalitních nápojů všude možně, hlavně tedy v místech z výhledem na Eiffelovku. Zápletka, údajně bližší Ludlumově předloze, je sice členitější a uvěřitelnější než přímočará kino-verze s robotem v hlavní roli, ale postrádá hodně z jejího podvratného, paranoidního podtextu, naznačujícího cynismus politických hrátek, lidského inženýrství a prohnilost až nejvyšších pater toho baráku v Langley. Z titulu roku výroby a angažmá profláklých vetchých herců nevynikne nejzajímavější vklad nového zpracování, téma dokonalé disciplíny těla, dalece přesahující vědomé akce. Místo vražedného baletu servíruje Young trochu komické rvačky postarších divadelníků a když hodíte Chamberlaina ze stráně, jakoby se kutálel po trávníku pytel navoňavkovaných hoven. Realističnost jako osvěžující vedlejší produkt televizní produkce. Až na útěšné rozuzlení přinejmenším stejně dobré jako testosteronová mašina z dílny Liman / Greengrass / Gilroy. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Agentu beze jména mě ze všeho nejvíc překvapila informace o datu jeho vzniku - celou dobu jsem při jeho sledování měl pocit, že se dívám na film z 1. poloviny 70. let...Nemůžu se zbavit dojmu jakési omšelosti a zastaralosti a to nejen v porovnání s vysokorozpočtovou akční podívanou v nové verzi. To už o pár let starší Profesionálové na mě působí mnohem moderněji a dynamičtěji. Nejde tu o množství a kvalitu akce, spíš o celkové pojetí, kdy např. špionážní centrála CIA ve filmu vypadá jako čajový dýchánek strýčků a tetiček z obce baráčníků, terorista převlečený za žebráka na schodech kostela jako by vypadl z parodie pana Lipského a šéf teroristů si sjednává schůzky - no kde jinde než ve zpovědnici kostela pod mnišskou sutanou. Nechybí těžce raněný přítel, který disciplinovaně zemře až poté, co se s Bournem rozloučí a sdělí mu vše o jeho minulosti a vlasteneckých povinnostech. Přinejmenším některé dialogy Bourna s jeho kanadskou přítelkyní silně zavání patetismem a ve výhradách by se dalo pokračovat... Původní Bourne není žádný průšvih, jen ryze průměrný špionážní thriller své doby. Celkový dojem 55 %. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Televizní až hanba -možná je na vině rozpočet a přiměřené stáří filmu, možná a to spíš moje našení z Greengrassova Bournea - nicméně tematicky pořád velmi silné. Velmi rafinovaně věrně-nevěrné původní Ludlumově knize. Průměrná špionská rošáda s mnoha groteskně patetickými scénami, jednou příšerně cudnou muchlovačkou, v níž je erotiky asi jako v Krkonošskýh pohádkách, a neuvěřitelně nohrabanou závěrečnou vysvětlovačkou. Tam, kde to v knize pro její jinou mediální povahu nevadí, ve filmu ta ukecanost strašně bije do očí (sposta v rozrušení chodících a diskutujících dvojic) a trhá uši (kdo s kým a za kolik ještě malátněji než v klasických bondovkách). Sumasumárum se dá říct, že mě to připomělo něco mezi Jerrym Cottonem a Majorem Zemanem. Nicméně se musí nechat, že je to točené pro televizi! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Rozvláčné tempo dvoudílnému filmu moc nesluší, Chamberlain mně navíc přišel na tuhle roli už hodně starý a unavený, akce je málo, i když je celkem slušná. Ačkoliv je tento snímek určitě blíž předloze než jeho remake, jako film sám o sobě za nic extra nestojí. Hodně průměrná krimi o tom, kdo že to vlastně hrdina je. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama