Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Severní Atlantik, pobřeží Grónska. Právě tady, v hlubokých vodách ledového oceánu, leží obrovské zásoby černého zlata a nad nimi se tyčí největší ropná plošina světa. Při vrtání dojde k otevření pukliny, pod níž je ukryt druhý „zrcadlový“ oceán, existující pod tím naším už miliony let. Když začne mořskou vodu otravovat dusivá ropa, vyděšení tvorové se ženou k hladině. S prvními barely vzácné tekutiny se otevřel svět prehistorických zabijáků. A ten největší začal právě útočit! (Magic Box)

(více)

Recenze (110)

drackula 

všechny recenze uživatele

Film sa tváril strašne megalomansky :D ale nevyšlo to. Nedostatok financií na tieto megalomanské zábery sa riešili počítačovou animáciou a pri niektorích scénach som mal pocit že pozerám dobre urobené intro nejakej počítačovej hry, keďže týchto umelých záberov bolo naozaj neskutočne veľa. Príbeh kostrbatý, postavy plytké, dialógy tupé.... :D Jediné plus si tento film zaslúži za to, že žralok bol vcelku obstojne animovaný a vyhli sme sa tak gumenej nepohyblivej replike, ktorá mala vyzerať akože reálne.....ale ajtak....15 %... ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Ceckovy vzhlad a efekty ako z cias prveho King Konga ani nie su tym najhorsim co tento videofilm potapa do odpadovych vod, ale k dobremu pocitu to urcite nepridava. Prvych 50 minut sa vobec NIC nestane, ludia sa len zhovaraju a zhovaraju, a ja som nedokazal udrzat myslienky na filme a pocuval som kazdu desiatu vetu. Nastastie na konci pride RELATIVNE napinavy zaver, pri ktorom sa vsak treba parkat len pousmiat, ani som viac necakal. Ale nemam dnes odpadovu naladu, a film ma ani velmi neznervoznil. Urcite existuju aj horsie kusky, len ma ich momentalne vela nenapadne. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina odehrávající se na těžařské plošině v severních Atlantiku, kde pracovníci sjíždějí ve futuristickém výtahu hluboko na mořské dno, koukají po rybách, obřích medúzách a chobotnicích z upravených sonarů a do toho všeho jim na dveře pořád buší ekologové. A až po nějakých 50 minutách se objeví to hlavní, kvůli čemu jsme chtěli tohle nízkorozpočtové béčko vidět, a to megalodon! Na štěstí se pak objevuje poměrně často, a tak se na film dá dodívat nejen z pocitu, jak to s ním asi skončí. [1805. hodnocení, 108. komentář, 15%, 61. nejhorší film] ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Nahnevaný filmár z BBC sa nasral a natočil film, ktorý má poučiť, vystrašiť a dodať poriadnu dávku napätia. Už len fakt, a to nechcem byť hrubý, že v ňom hrá človek menom Gary J. Tunnicliffe mi napovedal, že mám čakať sračku. A ku podivu, skvelo som sa zabával, i keď pri väčšine scén sa môj úsmev podobal viac menej na tetanový kŕč. Anyway, tento film je jednoducho recyklácia všetkého zlého, čo existuje, ale aj tak stojí za pozretie. Potom sa preto nečudujte, že niektorí ľudia niektoré filmy hodnotia tak trošku o hviezdičku viac. Sú to tí, čo majú o nejaký ten filmový prehľad viac, pretože si pozrú aj takéto srandy. No a ten žralok - v Spielbových Čeľustiach sú efekty asi 50 krát lepšie, tak posúďte sami. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to tak špatné, jak jsem čekal. Za mě lepší než Lovec žraloků. Zápletka velmi dobrá, vykreslení pravěkého moře předčilo má (nízká) očekávání a výkony herců sice podprůměr, ale nic děsného. Samotné hororové scény už se moc nepovedly. Scéna s pravěkou rybou je zoufale špatně nastříhaná a samotný Megalodon je udělaný pomocí počítačových efektů a vypadá jak z nějaké počítačové hry. Objeví se až po nějaké době a závěrečné finále se tvůrcům vůbec nepovedlo. Slabší dvě hvězdy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Název žraloka Megalodon je odvozen od skutečné paryby, která žila ve světových oceánech před cca 1,6 až 16 miliony let. Byl největší svého druhu a dosahoval délky 12 až 18 m. Lovil velryby a velké ploutvonožce, podle jiných teorií spíš hlavonožce ve velkých hloubkách. Údaje jsou prokázané z fosilních nálezů. (GilEstel)
  • Natáčení probíhalo ve městech Bordentown, Farmingdale, Paulsboro a na Riverside Township v americkém státě New Jersey. (Terva)

Reklama

Reklama