Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 006)

MadChick 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí děj, který vás chytí a nepustí ze židle až do konce. Po vlažném začátku film nabírá na rychlosti. Postupné rozkrývání minulosti, perfektní auto honička ke konci a podařený závěr z filmu činí určitě velice kvalitně strávený čas před obrazovkou...83% ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

První příběh o agentovi Jasonovi Bourneovi mi doslova vyrazil dech a od pokračovaní jsem neočekával vyrovnání nastolené laťky, nýbrž vkusně důstojnou dvojku. OMYL, Greengrass je muž činu a z Limanem kopal do míče na stejném hřišti (jen o 2 roky později). Tempo vzrůstává, Bourne vyčichává nebezpečí, poznává nepřítele a jeho slabiny, získá si odpovědi na své otázky a jako stín mizí v chaosu, který nastolil (ovšem změnil vkus a místo vražedné propisky tantokrát použil srulované noviny). Bourne je prostě zpět a hodlá si prosadit své, ať to stojí, co to stojí. Hodnocení: 10/10 BTW: Skladatel John Powell mě snad nikdy nepřestane překvapovat, lišák jeden. ()

Haniss 

všechny recenze uživatele

Naprosto uchvancancující ! Tento film nedá chvilku oddechu, k čemuž měrou více než vyrchovatou přispívá dokonalá hudba, kamera neméně schizoidní než je Bourne sám. Prostě perfekní film. (Jenom pro zajímavost, asi se nikdy nikdo nevyhne onomu klišovitému prohrábnutí balíčku bankovek:D ) ()

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý špionážní thriller který je akční i bez akčních scén (vim, že to zní divně). Matt Damon se pro roli Bournea narodil a v žádný jiný nevypadá tak dobře a uvěřitelně. Jediný, co mi trochu vadilo, byla přílišná záliba režiséra v záběrech na řazení/přidávání plynu/brždění během poslední honičky, ale to je na strhnutí hvězdy trochu málo... ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Pokračování Bournea je propracovanější, jde více do hloubky (jak se na pořádnou dvojku sluší a patří), i přes poměrně složitou dějovou strukturu je však film stále přehledný. Změna režiséra ve mě vzbuzuje trochu smíšené pocity - Greengrass sice perfektně vše ukočíroval, ale jeho "civilní styl" (ač dost specifický) zkrátka není pro tento druh filmu úplně košér (pro mě). Na Bourne Supremacy mě jinak dost bavila ta krásná (dokonalá a velice křehká) rovnováha mezi akčním filmem a náročnější podívanou. To se málokomu a málokdy povede a zaslouží si to obdiv... 80%! ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Z jednotky som vôbec nebola nadšená, ale toto bolo skvelé. Film mi trochu pripomínal Šakala zo 70-tych rokov - akurát že tu bol hlavný hrdina sympaťák. A ukázalo sa aj to, čo ja už dávno hovorím, že akčný film sa nemusí skončiť tým, že sa hlavný hrdina zamiluje do hlavnej hrdinky - tá zomrela hneď na začiatku a tak boli diváci ušetrení zamilovaných happyendov. Takto by mali vyzerať všetky akčné filmy - sledujeme premyslené kroky hlavného hrdinu, čo ho k nim vedie, ako uniká prenasledovateľom - no parádička. ()

blues 

všechny recenze uživatele

první film o Jamesi Bournovi, který jsem viděl, a přestože mě tenhle agentský žánr moc nebere, snímeček je to docela zdařilý ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční thriller. Nechybí tu nic co by pořádný film v tomto žánru mělo být. Správný hlavní hrdina (vynikající Matt Damon), skvělí protivníci (Brian Cox se pro role slizkých parchantů snad narodil a Karlu Urbanovi sem přál smrt od prvního pohledu do kamery. Ten jeho chladnokrevný zabiják byl úžasný) a komplikovaná a přitom dostatečně jasná zápletka. Navíc skvělá režie Paula Greengrasse a vynikající, až dokumentární kamera. Ani mi kolikrát nevadilo, že nemám přehled co se vlastně děje. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi líbila stejně jako jednička, film je napínavý a rozjíždí se svižným tempem. které nezastavuje až do konce. A k tomu všemu neotřelý a vynikající Jason Bourne. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Jestli byl Agent bez minulosti filmem výborným, tak jeho pokračování je přímo fantastické. Od začátku do konce jsme vtaženi do svižné, řemeslně bezchybně natočené špionážní hry, doprovázené fantastickými akčními scénami, napětím a postupným rozkrýváním identity a minulosti hlavního hrdiny. Divák je svědkem nemilosrdné špionážní hry na kočku a myš, ve které je chvílemi těžké odhadnout, kdo je onou kočkou a kdo myší. Scénář je opět bezchybný, režie mistrná, kamera parádní. Velice mě těší, že mohu konstatovat, že se přecejen ještě najdou tvůrci, kteří vědí, jak se má točit akční podívaná. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tato série pokračuje úžasným tempem. Už teď jsem zvědavej, jak bude vypadat zatím jen třetí pokračování. M. Damon jako neuvěřitelně sympatický špičkový agent, který si jde jen za svým klidem. Tohle můžu. Akční scény bez chybné. Auto-honičky, ze kterých by se měli všichni poučit. Hlavně kokoti z Kobry 11. Opět úžasný zážitek. Půl * za pěknou roli pro K. Rodena. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Tejto časti prichádzam na chuť postupne. Zo začiatku mi to prišlo ako nudná záležitosť po Bourne Identity, ale teraz sa za svoje mylné chápanie hanbím. Bourne Supremacy je dokonalejší, prepracovanejší a dynamickejší ako ktorýkoľvek druhý diel série. Tvorcom sa skvele podarilo vybrať miesta natáčania a Greengrass predvádza svoj tvorcovský opus pri vedení kamery či strihu, dotváranom monumentálnou hudbou. Len málokedy sa mi stane, že filmu nemám čo vytknúť, preto som rád za tie svetlé momenty, kde patrí aj Bourne. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal filmu, kde je dvojka lepší než jednička. Tentokrát musím dát klobouk dolů před Damonem, protože to tentokrát zahrál opravdu bravurně a hodně napomohl tomuto film. Hlavně, ale otěže tohoto filmu nesl děj, protože byl o hodně lepší, napínavější, více zvratový než Agent bez minulosti a je to jenom dobře, protože to tomuto filmu dává nový náboj a potenciál. Opravdu jsem nečekal nic bravurného, ale jsem nad míru spokojen. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Pokračování Agenta bez minulosti a opět naprosto skvělé!!! Jsem opravdu nadšen. Byl jsem tak vtažený do děje, že mě úplně mrzelo za Jasona jak přišel o Marii...:-) Prostě tohle vtáhne každého nadšence akčních filmů. A nejvíce se mi líbí scéna jak telefonoval s tou agentkou a prý: "Chci promluvit, ale chci aby tam přišla osoba, kterou znám...Niki...a ona: "A co když ji nedokážu sehnat?" a on: "Ale dokážete, stojí vedle vás" :-). ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Jednička byla ještě jakž takž zajímavá, ale dvojka je absolutně bez děje (či nějak zajímavého) a vše spočívá jen v neustálém běhání a nahánění se bez jakéhokoliv smyslu. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Bournův mýtus na mě působí o něco lépe, než Agent bez minulosti. Je záživnější a svižnější, ale zřejmě to není zrovna šálek mého čaje. Nevidím v tomto snímku nic zvláštního. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Jason Bourne definitívne preberá štafetu špionážneho agenta č.1. Tentokrát ho dobiehajú nové úlomky stratenej minulosti a nie príliš naklonenej budúcnosti. Tempo sa stupňuje s presnosťou švajčiarskych hodiniek, miera drsnosti i stupeň depresie rovnako dosahuje vyššieho levelu. Zručná réžia opäť nedovolí, aby sa príbeh podvolil akcii, čím si séria drží áčkovú úroveň. Tá mierne kolíše iba v obsadení, predsa len Gabriel Mann je herecký omyl a jeho osud poteší, zato Karl Urban v podobných roliach snáď ešte nesklamal. Inovatívne poňatá akcia diktuje modernejšie pravidlá (párkrát sa mi slušne zatočila hlava), aké dnes nešikovne kopíruje celá rada hollywoodskej smotánky. Moskovské finále považujem za jedno z najlepších akčných vyvrcholení nového milénia a zároveň najkrajšiu pozvánku do Ultimáta. ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama