Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(7)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2015) (S01) 

Na ty tři pytlíky, kteří to celé (ne)uvádějí, se dá postupně zvyknout. Nejlépe se s rolí hodného strýce popasoval Kalina, ostatní své svěřené posty přehrávají. A šéfkuchaři v bundě musí být nad vroucími hrnci sakra horko. Beru ale, že být přirozený, když na ně svítí několik kamer, je pro (ne)moderátory prostě oříšek. Takže dobré. První „sérii“ jsem vytýkal, že ponižování amatérských soutěžících házením talířů o zem bylo ubohé, a hlavně naprosto zbytečné. Tady na to šel štáb jinak, což je příjemná změna. Soutěžící byly sympatická parta, někteří mi sedli víc (kupříkladu učitel tělocviku s hlasem a vystupováním podobným tomu Krajčovému, děvče milující Asii nebo Honza, který v životě asi leccos zkusil, ale jaksi ho to neposunulo dostatečně dopředu, aby odešel ze soutěže se ctí). Koncept je fajn, střihač by sice zasloužil přes prsty (porotci hlásí poslední minutu a soutěžící teprve míchají smetanovou omáčku + nesmyslné promluvy mimo kuchyni á la „čas mě tlačí, ale snad to zvládnu“), ale všechno nahrazují vskutku originální nápady, co a z čeho se bude vařit a hlavně, jak s tím porotci nebo vítězní kuchtíci zamotají. Tentokrát je to bez obvyklé křeče, díky za to. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Na ty tři pytlíky, kteří to celé (ne)uvádějí, se dá postupně zvyknout. Nejlépe se s rolí hodného strýce popasoval Kalina, ostatní své svěřené posty přehrávají. A šéfkuchaři v bundě Markovi musí být nad vroucími hrnci sakra horko. Nějaký produkční kurz (vystupování před kamerou) asi chyběl, beru nicméně, že být přirozený, když na ně svítí několik kamer, je pro (ne)moderátory prostě oříšek. Takže fajn. Navíc pořád nezapomínejme na to, že tu byla ještě verze z roku 2012 s velmi nesympatickou trojicí porotců a „moderující“ Danielou Peštovou. Jinak se vracíme k osvědčenému konceptu a důsledně opakujeme to, co už jinde vymysleli lépe. Naštěstí chybí zbytečné ponižování amatérských kuchařů házením talířů o zem, jinak právě soutěžící byly sympatická parta, střihač by znovu zasloužil přes prsty, občas to chtělo zapracovat na tempu, ale celkově opatrná spokojenost. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Série z roku 2015 byla místy křečovitá, včetně zbytečného ponižování amatérských soutěžících. Pak na to šel štáb přeci jenom jinak, dařilo se i poskládat sympatickou partu soutěžících. Problém jsem měl nicméně se třemi pytlíky, kteří to celé (ne)uváděli. Bacha ale, už v roce 2012 jsme tu měli OPRAVDU nesympatickou trojici porotců (určitě vzpomínáte, tehdy to „uváděla“ Peštová). Se změnou poroty léta páně 2019 ubylo přehrávání a přibyla přirozenost a příjemná atmosféra. Kulinářskou show trio Forejt, Punčochář a Kašpárek významně pozvedlo, přistupovalo k nad plotnami potícím se ovečkám víc na vlně rovnosti. Jen škoda, že se místy dopředu tlačí „děsně smutné životní příběhy“ soutěžících. A sedmnáctiletá vítězka Kristína Nemčková? Klobouk dolů. ()

Série 4 (2020) (S04) 

První série v roce 2012 byla hodně křečovitá, včetně zbytečného ponižování amatérských soutěžících házením talířů o zem. A s opravdu nesympatickou trojicí porotců. O tři roky později na to šli tvůrci pořadu jinak, ubylo přehrávání a přibyla přirozenost. Ovšem skutečně příjemná atmosféra přišla až s triem Forejt, Punčochář a Kašpárek. Je moc fajn, že za senzacemi honící se Nova našla překvapivě solidní balanc mezi originálem a potřebami domácího prostředí. Rok po vítězství sedmnáctileté Kristíny přicházejí další amatérští kuchaři, kteří mají za úkol přesvědčit porotu perfektními recepty s přidanou hodnotou. Hodně horké okamžiky zajistil nejen sobě kondiční trenér Roman, který se málem otrávil, skoro shořel a nakonec zvítězil. ()

Série 5 (2021) (S05) 

Pořád nezapomínejme na to, že tu byla ještě verze z roku 2012 s velmi nesympatickou trojicí porotců a „moderující“ Danielou Peštovou. O tři roky později na to šli tvůrci pořadu jinak, ubylo přehrávání i ponižování amatérských soutěžících a přibyla přirozenost. Ovšem skutečně příjemná atmosféra přišla až s triem Forejt, Punčochář a Kašpárek. Je moc fajn, že za senzacemi honící se Nova našla překvapivě solidní balanc mezi originálem a potřebami domácího prostředí. I když je mi jasné, že to, co se odehrává ve studiu, bude poměrně vzdálené realitě (minimálně tam bude spousta „rádců“ a víc času na přípravu/promyšlení si receptu). Nicméně po vítězství sedmnáctileté studentky Kristíny a vychechtaného kondičního trenéra Romana se tentokrát nový svět otevřel Slovence Besky. ()

Série 6 (2022) (S06) 

Pořád nezapomínejme na to, že tu byla ještě verze z roku 2012 s velmi nesympatickou trojicí porotců a „moderující“ Danielou Peštovou. O tři roky později na to šli tvůrci pořadu jinak, ubylo přehrávání i ponižování amatérských soutěžících a přibyla přirozenost. Ovšem skutečně příjemná atmosféra přišla až s triem Forejt, Punčochář a Kašpárek. Je moc fajn, že za senzacemi honící se Nova našla překvapivě solidní balanc mezi originálem a potřebami domácího prostředí. I když je mi jasné, že to, co se odehrává ve studiu, bude poměrně vzdálené realitě (minimálně tam bude spousta „rádců“ a víc času na přípravu/promyšlení si receptu). Nicméně po vítězství sedmnáctileté studentky Kristíny, vychechtaného kondičního trenéra Romana, další Slovenky Besky se tentokrát nový svět otevřel svéráznému Martinovi. Ano, i já si něj déle zvykal, ale nakonec pohoda, jeho hlášky neměly chybu. ()

Reklama

Reklama