Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších trekkies filmů, který oproti nim má tu výhodu, že v něm je naposledy legendární kapitán James T. Kirk (ano dědečku, ten z původní série :o)). Pro fanoušky povinnost stejně jako všechny ostatní filmy, ale tento má právě díky setkání Picarda s Kirkem neopakovatelnou příchuť. Originální série odchází, aby její místo zaujala nová posádka s novým kapitánem, který snad jako jediný zeST světa dokázal překročit stín Jamese T. Kirka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedenej ST film. Jedinej vyraznejsi problem je v pribehu, ten je sice zajimavej, ale tvurci sem narvali zbytecne moc motivu, takze je taky docela prekombinovanej a misty ztraci tempo. Triky jsou ocekavane opet oproti predeslejm filmum lepsi, ale masky mi prisly naopak horsi. Jinak nova posadka je fajn, Pickard je muj oblibenej kapitan, Enterprise ma par peknejch vylepseni a symbolicky rolicky Chekova, Scottyho a trosku vetsi Kirka potesi. Navic tu je perfektni zaporak McDowell. I pres tech par slabsich mist sem se celou dobu slusne bavil, takze dobry 4*. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jean-Luc Pickard a James T. Kirk v jednom filmu ... tudíž se dostavila nostalgie TAK těžká, že mě skoro převálcovala. Kosmická loď Enterprise mě zkrátka kdykoli vcelku spolehlivě transportuje až někam do pravěku - a nepotřebuje k tomu warp. Tedy SKORO do pravěku ... někam do sedmdesátých let dvacátého století před černobíle blikající televizní obrazovku, ke které neodmyslitelně patřil seriál "Star Trek" vysílaný na německém kanálu ZDF. Leč fiktivní svět, ve kterém jsem se tentokrát ocitla, značně zaostával za pozoruhodnými účinky energetického jevu jménem Nexus - tudíž mi nečinilo žádné zvláštní potíže se od něho odpoutat. Slabší 3* ... Drobný dodatek z 28. 7. 2014: Prostě jsem nemohla jinak - potřebovala jsem si oživit děj sedmého filmu ... a najednou už mi trochu mystické setkání dvou kapitánů kosmických lodí Enterprise nepřipadá jako ten nejlepší nápad. Protože představuje určitou degradaci Jamese T. Kirka - a to nemůžu jen tak přejít mlčením. Nejspíš chvilku potrvá, než se s těmi zbrusu novými pocity nějak srovnám. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohle ovšem ne! Jsem poslední, koho byste měli nazývat fanouškem původní posádky, takže střídání stráží pro mě není žádnou tragédií. Jenže nová posádka Enterprise (kterou znám vlastně déle, protože Novou generaci jsem jako malý sledoval) je zásadně slabší, nebo alespoň v tomto filmu z ní mám ten pocit. Krom Pickarda chybí silný charakter, jsou tu jen karikatury. A Kirkův návrat je úplně zbytečný. Děj samotný působí jen jako epizoda seriálu neúnosně, uměle a velmi viditelně natahovaná ne na pochopitelných 90, ale dokonce 113 minut! Proč? Podobně jako Pátrání po Spockovi bylo jen návratem postavy bez zajímavého děje, jsou Generace jen nudným předáním pochodně. PS: Co to WTF měla dafuq znamenat ta prskavka, co "za jedenáct sekund doletí do slunce"? Nebyl vždycky Star Trek pro nerdy? Který nerd tohle sežere? Já z fyziky skoro propadal, ale tohle je moc i na mě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sci-fi pohádka pro děti do 15ti let. Provedení spíš televizní, než filmové a místy spíš jako ze sedmdesátých než z devadesátých let. Neusnul jsem sice u toho, ale parkrát jsem to přerušil kvůli lákavějšímu hraní hry na mobilu a podruhé bych si to už nepustil. A McDowell nijak nezaválel, taky nemohl, s takovým scénářem... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)
  • Režisér David Carson neměl v době natáčení žádné zkušenosti s celovečerními filmy, natočil již ale několik epizod Star Trek seriálů. (mirliflore)
  • V rámci propagace byla vytvořena webová stránka o filmu, což byla vůbec první webová stránka v historii, která propagovala konkrétní snímek. Ačkoliv v té době měl v USA přístup k internetu jen přibližně milion lidí, v době uvedení filmu do kin dosáhla stránka celosvětově několika milionů zobrazení. (mirliflore)

Reklama

Reklama