Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohle ovšem ne! Jsem poslední, koho byste měli nazývat fanouškem původní posádky, takže střídání stráží pro mě není žádnou tragédií. Jenže nová posádka Enterprise (kterou znám vlastně déle, protože Novou generaci jsem jako malý sledoval) je zásadně slabší, nebo alespoň v tomto filmu z ní mám ten pocit. Krom Pickarda chybí silný charakter, jsou tu jen karikatury. A Kirkův návrat je úplně zbytečný. Děj samotný působí jen jako epizoda seriálu neúnosně, uměle a velmi viditelně natahovaná ne na pochopitelných 90, ale dokonce 113 minut! Proč? Podobně jako Pátrání po Spockovi bylo jen návratem postavy bez zajímavého děje, jsou Generace jen nudným předáním pochodně. PS: Co to WTF měla dafuq znamenat ta prskavka, co "za jedenáct sekund doletí do slunce"? Nebyl vždycky Star Trek pro nerdy? Který nerd tohle sežere? Já z fyziky skoro propadal, ale tohle je moc i na mě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, sice jsem starou Enterprise nijak zvlášť nemusel, ale tohle ukončení kariéry admirála Jamese Tiberia Kirka je skvělé. Nemluvě o perfektním záporákovi Malcolmu McDowellovi. A je tu i po, respektive před;) First Contactem asi nejdůležitější moment pro Data. Hudbu si asi nezamatujete, přece jen Dennis McCarthy je skladatel spíš do seriálu... krom toho, že se podílel na v podstatě všech Star Trecích, má na kontě i Cestu Do Neznáma, SG-1, a taky Dawsonův Svět:) Nějaké chytlavé hlavní téma nečekejte, na to měl Star Trek jinšího mistra... 80% je možná trochu moc, ale minulé dva ještě Kirkovské filmy byly zase podstatně žalostnější než Generations. Takže tu čtvrtou hvězdu nechám viset tak jak je. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších trekkies filmů, který oproti nim má tu výhodu, že v něm je naposledy legendární kapitán James T. Kirk (ano dědečku, ten z původní série :o)). Pro fanoušky povinnost stejně jako všechny ostatní filmy, ale tento má právě díky setkání Picarda s Kirkem neopakovatelnou příchuť. Originální série odchází, aby její místo zaujala nová posádka s novým kapitánem, který snad jako jediný zeST světa dokázal překročit stín Jamese T. Kirka. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Nová generace se původní posádce nevyrovnává ani po kolena, ale stále je ještě koukatelná. Obrovským vodítkem, proč už si jenom sedmou část Star Treku pustit je, že se zde naposledy objeví kapitán Kirk (William Shatner) a dva z jeho členů posádky (James Doohan, Walter Koenig) a střetnou se "tváří tvář" s Patrickem Stewartem z nové posádky. A spolu také řeší již vypotřebované téma v ještě nepříliš ošoupaném balení. Samozřejmě je v sázce hromada životů, ba dokonce celá galaxie. Jak krásný příběh.. Kdo by řekl, že jsem si musel film rozložit na tři dny, protože jsem u něj nikdy nevydržel déle než půl hodiny. Nevím čím to bylo, možná špatným rozložením, nebo nezáživnými scénami. Podstatné je to, že až do téměř závěru jsem měl sto chutí dát tomuhle Star Treku jenom tři hvězdičky, samotný konec mi ale nakonec obměkčil srdce. Prostě zatím nejhorší část série a předpokládám, že to půjde ještě s každým dalším dílem dolů a dolů. Herecké výkony jsou průměrné až lehce nadprůměrné, ti co odvádějí skvělé výkony jsou ve filmu jen pár minut a ti, co jsou jenom celou dobu k smíchu jsou tam po celou dobu. Jak rozumné. Speciální efekty jsou potom zase o něco horší, než v předchozím díle, ale není to nejhorší. Hudba je potom jenom slabým doplňkem, který jsem po celý film ani jednou nezaznamenal. Zvraty byly některé pěkně udělány, ale za to bylo v některých situacích několik logických chyb. Takže slabší průměr ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli bych tento film nechal být filmem. Kdyby se třeba jednalo o dvojepizodu v TNG mohl to být trhák.Takhle je to jen film, který sází na herecký koncert Stewarta a Shatnera, a na zničení Enterprise (ano Troi, můžeš za to ty u kormidla), btw pokud chcete posekat hodně trávy pořiďte si rotační sekačku z talíře lodi třídy Galaxy. Ještě bych vyzdvihl herecký výkon Brenta Spinera alias androida Data, který se mohl konečně po těch letech hraní bezemocionálního stroje vyřádit po instalaci emočního čipu (vy jedny malé formy života, kdepak jste, vy jedny maličkaté formičky života, neschovávejte se mi) Ale rozhodně jsem se u filmu nenudil. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)

Reklama

Reklama