Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Kowalski je bývalý automobilový závodník. Těsně před Velikonočními svátky je nucený na pár dní opustit svou manželku, která je ve vysokém stádiu rizikového těhotenství a odcestovat na druhý konec států. 2000 km od domova se dozví, že manželka je v těžkém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že ztratí manželku i dítě. James se v zoufalství rozhodne přejet 2000 km ve vypůjčeném autě v rekordně krátkém čase. Hned na začátku ho však zastaví brutální policejní hlídka za překročení rychlosti. Jeho snaha vysvětlit jim vážnost situace mu nepomůže a policajti ho zatknou. Zoufalý James si uvědomí, že když ztratí dny ve vězení, je možné, že svou rodinu už nezastihne naživu. Rozhodne se pro šílený útěk před policií přes celé státy. Postupně se stává slavným a lidé mu drží palce, aby se dostal ke své ženě včas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Deverant odpad!

všechny recenze uživatele

Na obrazovku naskočila scéna: auto řítící se po silnici zpomaluje a zastavuje, několik desítek metrů před ním ji totiž zatarasily radlice dvou buldozerů. Řidič na ně upírá nejistý pohled, zvažuje své šance. Kolem zátarasu je rozptýlen dav pokřikujích lidí, nejspíš "fanoušků" muže za volantem. Někteří drží transparenty na nichž je i jméno: Kowalski. A v té chvíli mě to došlo, záchvěv poznání při pohledu na radlice buldozerů se s tímto jménem rozezněl naplno. Dívám se na remake Vanishing Pointu...Dění na obrazovce se zatím posunulo o týden do minulosti a s údivem pozoruji těhotnou manželku, srub v jezerní kotlině, spokojené švitoření a marně přemýšlím jak se film dostal do šmoulí vesničky. Po dalších deseti minutách macerování v nálevu z těch správných rodinných a liberálních hodnot, které rozpleptaly cokoli co mohlo po úpravách narativní linie zbýt z původního Vanishing Pointu, jsem pochopil, že to že Viggo (ne, tohle prostě není Kowalski) a policie stojí proti sobě, je jen dílem náhody. Že hájí a vyznávají to samé, a Viggo měl jen sakramentskou smůlu. Že Kowalski, člověk revoltující, byl vykastrován na taťku Vigga. Po těch vcelku asi patnácti minutách se na obrazovce rozhostila tma... ()

Fondak 

všechny recenze uživatele

Nemám rád předělávky filmů. Vanishing point má vyjímku. Není jako původní film. V něčem je lepší a v něčem zas horší. Je prostě jiný. Stejný je v něm pouze krásný Mopar- Dodge R/T Challenger Hemi 426. Odsuzuju u něj pouze ten (proti drsnému originálu) dotočený a přeslazený konec. Ale i tak mě nic neodradí od toho nesouhlasit s vaším nízkým hodnocením a dát mu 5 hvězdiček. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem viděl oba filmy - "obě kopie". A i když remakeům neholduji, musím upřímně říct, že předělávka s Viggem se mi líbila o dost více. Originál je, pro mě, dost nudný - hlavní postava prostě jede, jede a jede někam do prdele, nevim proč, nevim kam, nevim o něm nic, kromě toho, že je bývalý voják a závodník. Na konci to napálí do buldozeru - sorry spoiler! - Nejspíš to blbost dějem i námětem je, ale mě jako větší blbost přijde, že remake má jen 50%, to mi příde nefér. V remaku mám vše jasné, postavy - a to všechny - jsou mnohem více sympatické (např. v originále mi byl hlasatel šíleně protivný, jak se pořád debilně kroutil a třás, no prostě diskant magorskej uřvanej, ženská na motorce nebyla hezká, ten lovec hadů vypadal jak úchyl, a hlavní hrdina nepůsobil o moc lépe). V originále mě vyloženě štvala ta tupá hippies atmosféra - nikdo nic neřeší, proč mít nějaký pádný důvod, dyť jede jen jede, je svobodný a oni ho v tom omezují. Předělávka mi naopak přišla chytřejší, paradoxně, připomněla mi "Ramba I " - vše začíná unáhleným, naštvaným poldou, trpícím předsudky. Pak je to taky akční a např. honička ve skladišti je i nápaditá. Navíc Viggo je sympaťák každým coulem (ehm, kotletou). U mě u tohoto počinu není co dlouze řešit. Remake u mě vyhrál. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Zlá americká vláda reprezentovaná FBI jde po chlápkovi, bývalím rangerovi, kterej se chce jen dostat za svoji rodící (nemocnou) manželkou do nemocnice. Na cestě pouštní krajinou potkává indiána se kterým projde duchovní očistou a blondýnku na motorce v bikinách. Veřejností je považován hrdinu. To můžou vymyslet jen amíci :-) P.S. Pozor, vysoká koncentrace dementních hlášek. P.S.S. Na straně uprchlíka je i mně jeden hodně sympatickej moderátor rádia s příšerným knírkem. ()

Balet odpad!

všechny recenze uživatele

20. 03. 2009: Neskutečná hloupost a trapný film. Nevím proč měl někdo potřebu přidávat k původnímu námětu debilní love story. Navíc do devadesátých let se to prostě nehodí (i když se snažili o jakousi historickou nadčasovost, nebo jak to mám říct.). A pasáž s pouštní motorkářkou?? "Na mě doma čeká žena..." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vůz, který Kowalski (Viggo Mortensen) převáží, je Dodge Challenger R/T (Road / Track) ročník 1970 s motorem V8 Magnum 440 cui. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama