Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (245)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší verze a přesto je na plný počet, což mnohé vypovídá nejen o filmu, ale také o příběhu Bídníků jako takovém. Sice je tam dost pozměněný konec, což mě docela naštvalo, ale jinak tomu není moc co vytknout. Je to samozřejmě zkrácené, ale tak nějak elegantně, s grácií, bylo tam vše podstatné. A i když jsem ještě neviděl verzi s Jackmanem, troufám si říct, že Geoffrey Rush je nejlepší Javert ze všech, lépe ho snad ještě nikdo nezahrál. Ta fascinace a posedlost Valjeanem je naprosto geniální a skvostná, opravdu síla. Zato Liam Neeson, ačkoliv taky výborný, jako je on ostatně vždycky, je nejslabší Jean Valjean a kvalit Gabina nebo Ventury ani trochu nedosahuje, tím ho ale nechci hanit, naopak ho pochválit, že to zvádl. Herecky tedy výborné, to se týká i Umy Thurman, po strance vizuální taky skvělé, atmosféra parádní, hudba výborná, jen ten konec mě trochu zklamal. Za mě tedy spokojenost, ale tím Hollowoodem to smrdí docela dost, ten z toho prostě poznáte. Jinak se ale tito Bídníci nemají za co stydět, rozhodně povedená adaptace, ale ostatní jsou prostě lepší a proto "jen" 90%. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Když jsem ještě jezdil do školy metrem. Tak všude na plakátech byla pozvánka na Bídníky. Už si ale nevzpomínám zda šlo o divadlo nebo muzikál. Ani jsem nevěděl o čem to vlastně je, jen že je to francouzské. Až s odstupem zhruba 5 let po zhlédnutí filmu, vím co jsou vlastně bídníci zač, a že je to překrásný příběh z dob francouzské revoluce. Napomáhá tomu i hvězdné obsazení v podobě Umy Thurman, Liama Nessona a Geoffreyho Rushe. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nejlepší BÍDNÍCI jsou z. roku 1958 v hlavní roli s Jeanem GABINEM. A to jsem viděla všechny filmy s názvem "Bídníci". Do této role dnes těžko najdete představitele, který by charismatickému Gabinovi konkuroval. Dosud se ještě nenarodil. Tím neříkám, že ostatní filmy jsou špatné....jsou jenom jiné a té době špatně konvenují. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mnohí porovnávajú túto verziu s francúzskymi z rokov 19582000 (tá seriálová). A majú pravdu, že sú o čosi, len malý kúsok, lepšie. Proste ten Gabin a ten Depardieu to dali najlepšie, ako sa dalo. Tak dobre, že možno ani sám Victor Hugo by v predstavách nemal také bezchybné stvárnenie postáv. Ale nebol by spokojný aj s touto, trochu zrýchlenou, ale predsa len údernou verziou? Či Geoffrey Rush nebol maximálnym Javertom a Neeson bol azda slabým Valjeanom? Ani nápad, ja osobne si tento nesmrteľný príbeh neviem vynachváliť aj v tomto podaní. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Bídníci mě ultimátně položili do kolen - toto není film, to je herecký koncert, kterému vévodí výkony úchvatného Liama Neesona a Geoffreyho Rushe a hudba hudebního mága Basila Poledourise. Celý příběh pak krásně ukazuje, jak to vypadá, když jsou ti zlí vlastně dobří a ti dobří zase zlí. Více takových úžasných filmů, více takových filmových skvostů :) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Herec Hans Matheson (ve filmu Marius) musel letět roku 1997 kvůli castingu až do New Yorku. (Lynette)
  • Film Bídníci se v České republice natáčel roku 1997, mimo jiné i na zámku z 18.století Dobříš. (Lynette)
  • Povstání ve filmu na pohřbu velitele Lamarque, kterého se účastnil Marius Pontmercy (Hans Matheson), Cossettin (Claire Danes) milý, se skutečně stalo. V historických pramenech ho najdeme jako Červnové povstání nebo Pařížské povstání 1832, které bylo vládou potlačeno. (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno